CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28836329
|
2007. november 6.
|
|
|
Hagymás zsemlegombóc
Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 2 zsemle, 2 tojás, 2 dl tejföl, olaj, pirospaprika, só, bors, liszt.
A zsemléket (vagy kenyeret) kockákra vágva, kevés olajon megpirítjuk. Az apróra vágott szalonnát kisütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, miután a szalonnát kiszedtük belőle. A tojásokat felverjük, liszttel közepes keménységű tésztát keverünk belőle, majd eldolgozzuk a szalonnával, zsemlekockákkal és sózzuk, borsozzuk. Forró vízben kisebb gombócokat főzünk belőle, mikor a gombóc feljön a víz tetejére, akkor kész. Szűrőkanállal kiszedjük, forró víz alatt átmossuk, majd összekavarjuk a hagymás zsírral, amit előtte megszórunk pirospaprikával. Tejföllel megöntözve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|