Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.24. szerda
György, Debóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28808960
   « Vissza

Tűz a Puskás Stadionnál (XIV., XVI. kerület hírei)

 « Tűzoltósági hírek 
2008. szeptember 4.
 

Tűz a Puskás Stadionnál. Körülbelül 500 négyzetméteres raktár teljes terjedelmében égett augusztus 10-én a Puskás Stadion területén. A helyszínen tizenkét fecskendő és ötvennégy tűzoltó dolgozott, és tíz vízsugárral a lángokat körülbelül egy óra alatt megfékezték. Az oltás folyamán három gázpalackot is kihoztak. A tűz megközelítése körülményes volt, a tűzoltók a kerítés megbontásával jutottak be az egyébként is rendezetlen területre. A tűz okát szakértők vizsgálják.

XIV. kerület Kábelégetés Műanyag szigetelést égettek üzletemberek egy rakás kábelről a Cserei utca elején, augusztus 15-én. A reggel 9 órakor riasztott tűzoltók visszahűtötték a színesfémet – megszüntetvén a füstölést. Szeméttűz Egy Erzsébet királyné útján álló emeletes irodaépület földszintjén, egy nyolc négyzetméteres helyiségben összehordott papír és más hulladék gyulladt ki 15-én, a raj este 7 óra előtt végezte el az oltást. 17-én délután fél kettőkor riasztották a rajt a Thököly út 95-höz, ahol a járdán álló szemetes fémkonténer tartalma kapott lángra. Fakárok Augusztus 14-én este hét óra után a Nagy Lajos király útja 125. elé vonultak ki, ahol egy elhasadt, 10 méter magas akácfa veszélyeztette a mellette álló épületet és a járdán közlekedőket. Másnap délben kézi erővel távolítottak el egy 10 méteres magasságban letört, lógó faágat a Szikszó park 4-ben. Este 7 óra előtt a Szentmihályi út 2. előtt lévő játszótéren egy D sugárral oltották el egy 15 méteres fa füstölgő, izzó törzsét. Műszaki mentések Két személyautó ütközött 11-én délután 6-kor a Szentmihályi út 4-6. szám előtt. Egy személy könnyebb sérülést szenvedett. A raj a kiömlött üzemanyagot mentesítette, a forgalmi akadályt megszüntette. Másnap reggel fél 10-kor egy Opel Astra karambolozott egy BMW személyautóval a Nagy Lajos király útja 161. szám előtt. Az Astra vezetője súlyos sérülésekkel került kórházba. Ütközés közben mindkét kocsi nekiment az út melletti patika épületének, megrongálva annak bejáratát és kirakatát. Augusztus 22-én 17 órakor közlekedés közben kigyulladt egy Peugeot személygépkocsi motortere a Szentes utca 61. szám előtt. A raj oltott, senki nem sérült meg. Bezáródott gyermek Augusztus 20-án egy Vezér úti lakóépület hetedik emeleti lakásába bezáródott egy kisgyerek. A rajt 10 óra 40 perckor riasztották a helyszínre, ahol – az édesanya kérésére – a csukott ablakot kitörve hatoltak be és nyitottak ajtót. Az ijedtségen kívül más baj nem történt. Darazsak Augusztus 27-én reggel a Pákozdi úti általános iskola bejáratánál álló fa odújába telepedett darazsakat fogtak be a tűzoltók.

XVI. kerület Műszaki mentések A Vágás utcában, menet közben kigyulladt, majd teljesen kiégett egy Peugeot személyautó augusztus 13-án 13 órakor. A tűz – rövidzárlattól – a műszerfalnál, a rádió kábeleinél kezdődött, személyi sérülés nem történt. Augusztus 18-án, a Farkasszőlő utca 40. számnál egy három méter magasságban letört, lógó faágat távolított el a raj. Augusztus 21-én, éjjel 3 óra előtt a Baross utca 166. számnál kerítésnek és villanyoszlopnak csapódott egy VW Transporter, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók áramtalanítottak, és szabaddá tették az úttestet. E napon 14 óra 30 perckor Honda típusú személyautó karambolozott egy Opellel a Szlovák úton, a Malom park előtt. Egy súlyos és egy könnyebb sérültet a tűzoltók adtak át a mentősöknek. Avartűz Augusztus 21-én délután 6 óra előtt 300 négyzetméteren égő száraz gazt, aljnövényzetet oltottak egy D sugárral és kézi szerszámokkal az Ostorhegy utca végén, a Szilas partján. Augusztus 27-én 12 óra 23 perckor érkezett a riasztás a Pesti határút és a mátyásföldi reptér között 2 hektárnyi területen égő gaztűzhöz, amelyben gumik és műanyag hulladékok is füstöltek. Az oltás 2 db C, és 2 db D sugárral történt, senki nem sérült meg. Szándékos gyújtogatások? Az augusztus 21-én történt balesete óta tulajdonosa nem szállíttatta el sérült VW Transporterét a György utca 36. szám elől. 23-án este 11 óra előtt a kisteherautó kiégett, a kár kb. 500 ezer forint. Bűncselekmény gyanúja miatt tűzvizsgálatot rendeltek el. Augusztus 28-án éjjel fél 3-kor teljesen kiégett egy Skoda 120-as a Peja­cse­vics dűlőben. Az autó a Cin­kotai út felőli bekötőút mellett, a szántóföldön állt, a csomag- és utasterében lévő számítógép-alkatrészek megsemmisültek. A helyszínen szándékos gyújtogatás gyanúja merült fel. Agglomeráció Családi vita tűzoltással Egy isaszegi családi ház tetőterének tüzéhez riaszották a gödöllői tűzoltókat augusztus 14-én. A mintegy 40 négyzetméteres lángoló tetőteret viszonylag gyorsan sikerült eloltani, s mint utóbb kiderült, a tűz egy családi perpatvar következménye volt – a zajos vita a tűzoltás alatt is folytatódott, ami némileg nehezítette a tűzoltók dolgát. Füst az ipari parkban A szadai ipari park felől láttak hatalmas füstöt a helybeliek augusztus 20-án, és gyorsan riasztották a tűzoltókat. A helyszínre érve kiderült, hogy a munkások Szent István ünnepét találták a legalkalmasabbnak arra, hogy az udvaron nagy mennyiségű műanyag hulladékot égessenek, Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez