CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28657238
|
2008. október 16.
|
|
|
Nyúlfi –tárkonyos lében
Hozzávalók: 1 nyúl (1,5-2 kg), 30 dkg füstölt oldalas, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss tárkonylevél, 1 szál borsikafű (csombort), 1 szál sárga- és fehérrépa hosszában felvágva, pár levél lestyán, 2 dl tejföl, 1,5 evőkanál liszt, 2 tojássárgája, só, bors
Egy konyhakész nyulat feldarabolunk (combját kettévágjuk), és a belsőséggel, füstölt oldalassal, apróra vágott szalonnával 5 l vízben főni tesszük. Beletesszük a tárkonyt, az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, csombortot, lestyánt, répákat, megborsozzuk. Mikor megfőtt, a tejfölbe tett tojássárgájával, liszttel behabarjuk, egy kicsit még rottyantunk rajta. Sózzuk, ha kell (az oldalas, szalonna sós!), kis citromlével savanyíthatjuk. Jó étvágyat kívánunk!
A fenti étellel az Erzsébet-ligeti „Népi ízek fesztiválján” különdíjat nyert Tóth János Istvánné (jelen rovat vezetőjének felesége) leányával, mint „Mátyás kuktái” csapat. Lényeges volt a sikerben, hogy a bogrács alá rovatunk vezetője gyújtotta a tüzet!
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|