Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655666
   « Vissza

Közlekedési balesetek (január)

 « Balesetek 
2009. január 21.
 
Becsapódott a borkereskedésbe. A János utcán a Csömöri út irányából a Budapesti út felé haladt egy Audi A8 és mögötte egy Kia típusú személygépkocsi január 7-én. A Rákosi úthoz érve az Audi hirtelen, irányjelzés nélkül balra kanyarodott, a Szlovák út felé és elhajtott. Egy szemből, a János utcán érkező és egyenesen haladó Peugeot vezetőjének félre kellett rántania a kormányt, hogy elkerülje az ütközés az Audival, de sajnos az Audi mögött haladó Kiának ütközött. Az ütközés következtében a Kia a sarkon álló borkereskedésbe hajtott. A Kia utasa súlyosan megsérült, fejét és kezét fájlalta. Kimentését a tűzoltók végezték. A rendőrség büntetőeljárást indított az Audi (ismeretlen) sofőrje ellen. (XVI. kerületi Önkormányzat Készenléti Szolgálatának felvétele)
Majdnem lezuhant a busz. December harmincegyedikén este a Rákos patak utca és a Telepes utca kereszteződésében személyi sérüléses baleset történt. A helyszínen a baleset egyik részese elmondta, hogy a menetrend szerint közlekedő autóbuszt vezette a Telepes utcán a Nagy Lajos király útja irányából a Miskolci út irányába, amikor arra lett figyelmes, hogy a Rákos patak utcán a Csömöri út irányából az Erzsébet királyné útja irányába közlekedő személygépkocsi az „Állj, elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva nagy sebességgel behajt a kereszteződésbe, majd a busz jobb oldalának ütközik. Ennek következtében a busz a Rákos patak fölötti híd korlátjának ütközött, azt áttörte és a patak fölé benyúlva állt meg oly módon, hogy az autóbuszt a híd mellett futó gáz- és vízvezetékek tartották meg. A sofőr a hátsó ajtót ki tudta nyitni, így az utasok és ő is elhagyták a járművet. A baleset során egy utas nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, a busz vezetőjének nyolc napon belüli zúzódásos sérülései keletkeztek. A gépkocsiban utazó mindkét személy nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülésekkel került az Árpád kórház traumatológiájára. Mivel a baleset következtében az úttestre nagyobb mennyiségű törmelék, valamint olaj, illetve akkumulátor sav került, a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. munkatársai is a helyszínre érkeztek, a törmeléket eltakarították és a kifolyt folyadékot lesózták. A híd korlátjából kitört és a patakba esett négy darab elemet kiemelték a vízből. A sérült buszt autómentő szállította el a cinkotai BKV telephelyre.
Felborult kamion az M0-on. A szlovák rendszámú, Renault típusú nyerges vontató január 7-én reggel az M0 autóút péceli lehajtója előtt, az M3-as felé vezető oldalon bebicskázott, és a belső szalagkorlátnak ütközött. Vontatmánya, a tartályban körülbelül 25 tonna folyékony anyaggal a szalagkorlátra, valamint részben a két pályatestet elválasztó füves területre borult. Szerencsére a tartályból a fűtőolaj nem került a szabadba, csupán a vontató motorjából folyt ki némi motorolaj. A vontatmányt a szállítmány átfejtése után két tűzoltódaru segítségével állították talpra. A forgalom több mint hat órával később állt helyre.
Árokba csúszott. Az M0 autópálya csömöri lehajtójánál december 25-én egy autó a jeges úton megcsúszott és a kettő méter mély árokba hajtott. A gépkocsi súlyosan megsérült vezetőjét feszítővágóval szabadították ki a tűzoltók, majd a mentők kórházba szállították.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez