CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28772164
|
2009. május 6.
|
|
|
Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 2 evőkanál liszt, 1 kg újkrumpli, 10 dkg vaj, 5 dl tej, zöldpetrezselyem, só.
A húst kicsontozzuk (valami kis hús maradjon rajta; leves lesz belőle), vékony szeletekre vágjuk. Kicsit kiverjük, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd kis olajon gyorsan pirosra sütjük. Kizsírozott tepsibe terítjük a felkarikázott krumpli felét, ráfektetjük a húsokat, beborítjuk a maradék krumplival. Megsózzuk és ráöntünk annyi tejet (házit!), hogy éppen ellepje. Rátesszük a vajdarabokat, letakartjuk alufóliával és sütőben közepes lángon puhára pároljuk. Amikor a krumpli felszívta a tejet, kitakarjuk és megpirítjuk a tetejét. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Leves: 1-2 sárgarépát, gyökeret felkarikázzuk, olajon jól megpirítjuk egy kis tarhonyával együtt. Felengedjük vízzel, beletesszük a csirkemell csontját, és puhára főzzük. |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|