CÍMLAP |
 |
Cikkek és hírek |
 |
Portaszolgálat |
 |
Balesetek |
 |
Tűzoltósági hírek |
 |
Rendőrségi hírek |
 |
Polgármesteri interjú |
 |
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
 |
Horoszkóp, asztrológia |
 |
Receptek |
 |
Videók |
 |
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
 |
Archívum |
 |
Archívum |
 |
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
 |
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
 |
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 19967172
|
2009. május 18.
|
|
|
Hozzávalók: 1 jó kilós karfiol, 25 dkg darált hús, 8 dkg rizs, 2 szál zöldhagyma, zellerzöld, só, bors, zsír (olaj), pirospaprika, liszt.
A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, levét eltesszük. A darált húst sózzuk, borsozzuk, 5 dkg olvasztott zsíron puhára pároljuk. Kizsírozott jénaiba körberakjuk a karfiolt (szárával lefelé), a tál közepére rakjuk a húst, megöntözzük 2 dl tejföllel, amibe 5 dkg olvasztott zsírt keverünk, és kissé megsózzuk. Forró sütőben, fedő alatt pirosra sütjük, a jénaiban tálaljuk.
Mártás mellé: az apróra vágott hagymát, pár szál zellerzöldjét fél dl forró olajra dobunk, megszórjuk pirospaprikával, 2 dkg liszttel összekeverjük és feleresztjük a félretett karfiol-lével. Egyszer felforraljuk, belekeverünk két evőkanál tejfölt és külön tálban tálaljuk.
|
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|