CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28808433
|
2009. június 18.
|
|
|
Hozzávalók: fél kg krumpli, 10 dkg szalonna, 2 marék kockatészta, 2 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csokor petrezselyem, pirospaprika, kávéskanálnyi köménymag, 2 babérlevél, 2 dkg szemes bors, só
Egy fej hagymát felaprózva az apróra vágott szalonnával lábosba teszünk. Mikor a szalonna zsírt ereszt, hozzátesszük a tésztát, és kevergetve megpirítjuk, közben beletesszük a köménymagot, hogy kipattogjon. Rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, és felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, és teatartóban beletesszük a szemes borsot, babért. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a félbevágott paprikát, a felnégyelt paradicsomot, és egy egész hagymát héjastól. Mikor a krumpli is megfőtt, megszórjuk metélt petrezselyem-zölddel, és kész. Utána palacsinta kívánkozik. |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|