Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.12.06. hétfő
Miklós, Döníz
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22703787
   « Vissza

Nagysikerű szabadtéri rendezvények

 « Portaszolgálat 
2009. október 7.
 

A szeptember 26-27-i hétvége várhatóan a nyár utolsó hétvégéje volt. Ennek megfelelően a főváros valamennyi kerületében szabadtéri programokat (volt, ahol többet is) szerveztek. Nem volt kivétel ez alól sem a XVI. sem pedig a XIV. kerület. Az előbbiben ugyanis erre a hétvégére időzítették a kerület egyik, ha nem a legfontosabb szabadtéri programját, a Kertvárosi Vígasságokat. Az esemény pikantériáját az adta, hogy a rendezvényt ezúttal első ízben nem Bankó László igazgató szervezte és koordinálta. A szeptember elején menesztett igazgató helyét korábbi helyettese, Jenei Mónika vette át, aki rögtön ezzel a rangos rendezvénnyel debütált a kerületben.

A kerületi művelődési ház új menedzsmentjéről, illetve az általuk megszervezett háromnapos rendezvényről elmondható, hogy kiállta a próbát. A programok színvonalasak voltak, és az erzsébetligeti események nagy érdeklődés mellett zajlottak. Mondhatnánk azt is, hogy nagy nemzetközi érdeklődés mellett is, hisz az idei Kertvárosi Vígasságokon a testvérvárosok is nagy létszámban képviseltették magukat. Köszönhetően egy sikeres uniós pályázatnak (ez ma már nem újdonság), mely lehetővé tette a kerület számára, hogy ezúttal ne csak a testvérvárosok vezetőit, hanem azok kulturális és sportképviselőit is meghívhassák.

A Kertvárosi Vígasságokkal párhuzamosan rendezték meg idén a Szentmihályi Napokat. Pontosabban a Szentmihály Napi Búcsút, amely ezúttal is egy ünnepi szentmisével és körmenettel kezdődött, majd Rákosszentmihály oktatási intézményei, a Varázskorona óvoda, a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola, a Sashalmi Tanoda (ők vendégelőadók voltak), a Móra Ferenc-, a Kölcsey Ferenc- a Herman Ottó és a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolák növendékei adták elő a produkcióikat. A szentmihályi Templom-téren az Erzsébetligethez hasonlóan egész napos kirakodóvásár és kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket.Ugyancsak ezen a hétvégén Zuglóban a Miskolci út és a Mogyoródi út sarkán található sporttelepen rendezték meg a II. Zuglói Káposzta Napot és a IV. Zuglói Veterán Jármű Találkozót. A két rendezvény tavaly találkozott először, és ez a találkozás olyannyira eredményesnek bizonyult, hogy idén a szervezők ismét egy napra és egy helyre hirdették meg a két programot. A rendezvény még a tavalyinál is nagyobb érdeklődés mellett zajlott, a zuglói (és nem csak zuglói) érdeklődők számára ugyanis a veterán autók megcsodálása és a finom bográcsban főtt káposztaételek megkóstolása is egyaránt vonzó vasárnapi időtöltésnek bizonyult. (M)

(Részletes anyagok honlapunkon: www. helyihirek.hu)

 

 

Ez volt eddig a legjobb vigasság

A Kertvárosi Vigasságok rendezvénysorozata a XVI. kerület valódi közös ünnepe lett – értékelte a két és félnapos eseményt Jenei Mónika, a Corvin Művelődési Ház megbízott igazgatója. Kiemelte, hogy a szervezési munkában és a rendezvény lebonyolításában igen sok kerületi önkéntes segítette a művelődésszervezők munkáját, akik e segítség nélkül valószínűleg nem is tudták volna a monstre rendezvényt ilyen zökkenőmentesen lebonyolítani. Sok ezren látogattak ki a rendezvényre, ennyien még sohasem voltak, és sikerült minden programot időben megtartani.

Kovács Péter polgármester azt emelte ki, hogy a kerület testvérvárosai magas szinten képviseltették magukat, kulturális csoportjaik fel is léptek a rendezvényen, és eredményesen részt vettek a bográcskörök találkozóján (őket különdíjjal jutalmazta a zsűri), másnap pedig focimeccsen mérték össze tudásukat.

A Vigasságok programsorozatának fő támogatói a következők voltak: XVI. kerületi Önkormányzat, KSB, Helyi Téma, MLTC, K&H, Palota Autó, Skodák Palotája Colombus Klíma Kft., Ficher klíma forgalmazója, KIA Motors Szabó, Kresz Mária Alapítvány Fazekas Központ, Dr. Appel György úr az EAC HOLDING vezérigazgatója, aki 60 éve a kerület lakója, Rőfösbolt, Vári Cukrászda, Ostoros utcai kisközért, Ritter Autóalkatrész Kereskedés, Kis Tirol étterem és panzió, Sport vendéglő (Csömöri út), Dekmár Autósiskola, Szamóca cukrászda, Decathlon, Gery Gym – Testépítő Alakformáló és Fitnesz Szalon, Dorina Butik, Műanyag Varázs, Szavanna Szépségszalon és Liget ABC – mindkettő az Erzsébet-ligetben.

A legjobb rendőrök a kerületben

Az idei Kertvárosi Vígasságok egyik rendhagyó eseménye volt, hogy Szatmáryné Jähl Angéla, a XVI. kerületi Közbiztonsági Alapítvány elnöke, Kovács Péter kertvárosi polgármester és dr. Tóth Ferenc alezredes, kerületi rendőrkapitány most először a nagy nyilvánosság előtt jutalmazták meg azokat a rendőröket és közalkalmazottakat, akik véleményük szerint a legtöbbet tették a kerület közbiztonságáért. Az első ízben kiírt kitüntetést (és az azzal járó szerény pénzjutalmat) Zunic László őrnagy, a Bűnügyi Osztály vezetője, Várnai Antal törzsőrmester a Közrendvédelmi Osztály munkatársa, Dombrádi Elek főtörzszászlós, nyomozó, az Igazgatásrendészetről pedig Hódos Györgyi főhadnagy és Balázsi Zoltánné közalkalmazott kapta.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez