Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657620
   « Vissza

Asztrológiai tanácsok a Nyilas jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2009. november 16.
 

November 22-én kora reggel (5 óra 9 perckor) elhagyja a Nap a Skorpió jegyét, és a Nyilasban folytatja útját a téli napfordulóig. Nem csak a jegyváltás időpontjára, hanem az egész asztrológiai hónapra jellemző lesz a szellemi irányultság.

 image017
 
Az Adventi időszak eredendően egyébként is szellemi természetű. Az idei konstellációkat kétféleképpen lehet rosszul megélni. Az egyik kedvezőtlen változat, amikor a mindennapi, gyakorlati teendőket háttérbe szorítja a lelki-szellemi élet. Ilyen esetben az ember elfelejti befizetni a december elején esedékes adókat és közterheket, nem zárja be az ajtót, amikor elmegy otthonról, vagy Karácsony este derül ki, hogy nem vett gyufát.

A másik hiba, amibe eshet valaki, ennek épp az ellenkezője. A sok-sok gyakorlati tennivalóra koncentrálva mintegy zavaró tényezőként jelentkeznek a szellemi energiák. A végeredmény egy hullafáradt háziasszony, akinek az egész ünnepi készülődéshez semmi kedve, s hiába dolgozik késő estig, valahogy semmi sem sikerül.

A jó megoldás természetesen középen lesz: összehangolni az adventi várakozás szellemi vetületét a karácsonyi ajándékok vásárlásával és egyéb evilági intéznivalókkal.

Mindenesetre, ahogy ismét közelít egymáshoz a Jupiter és a Neptunusz – együttállásuk majd december 19-én válik pontossá –, inkább előtérbe kerül idealista természetünk. Hajlamosabbak leszünk a belső világ felé fordulni és különleges, misztikus élményekben keresni mindazt, amit a csillogó kirakatok mögött nem találunk. Sajnos, ez a konstelláció igen alkalmas pénzügyi kockázatvállalásra is!

Soha nem volt még ennyire aktuális a tanács, hogy nem hagyjuk az ajándékvásárlást az utolsó napokra. Már most biztosan tudhatjuk, az idén is december 24-én lesz Szenteste, és valószínűleg azt is sejti mindenki, mikor érkezik a havi bevétele (fizetése, nyugdíja, stb.): elsején, tizedikén, tizenhatodikán…

Szintén a Jupiter-Neptunusz együttállás hívja fel a figyelmet arra, hogy pénzügyekben ne higgyünk a kölcsön felvételére buzdító hirdetéseknek. Fogyasztási cikkeket és ajándékot hitelből vásárolni egyébként is meggondolandó, ebben az évben azonban feltétlenül kerülendő.

Habár a Nyilas havában az idén nem tolonganak a bolygók föld-jegyekben, a saját józan eszünket bármikor elővehetjük.

A fokozott szellemi éberség és érdeklődés valóban lehetővé teszi, hogy rácsodálkozó, gyermeki lelkülettel várjuk az ünnepet. Szívesen találkozunk barátokkal, rokonokkal, hasonló érdeklődésű emberekkel. A segítőkészségünk is növekszik. Feltehetően jó meglátásaink lesznek fontos kérdésekben. Ilyenkor tágabb összefüggésben látjuk a jelenségeket, történéseket. Érdemes visszagondolni a lassan elköszönő 2009-es évre és terveket készíteni 2010-re. Ahogyan már a pünkösdi első Jupiter-Neptunusz együttálláskor, most hasonlóképpen lehetnek misztikus, transzcendens élményeink. Találkozhatunk olyan személyekkel, akik nagy hatást gyakorolhatnak a gondolkodásunkra, világnézetünkre. Lehet, hogy valaki egy könyvben olvas fontos gondolatot, vagy egy színházi előadáson jut nagy horderejű felismerésre.

Más konstellációk arra ösztönöznek, hogy szép dolgokkal vegyük körül magunkat. Ez vonatkozhat a lakás feldíszítésére, az ajándékok becsomagolására, a háttérben hallgatott karácsonyi zenére, vagy akár saját kezűleg készített ajándéktárgyakra.

Vigyázat, arra is hajlamosak lehetünk, hogy minden vackot összevásároljunk az ilyentájt sűrűn fellelhető Ezo-bazárokban. Mindez viszont már átvezet a megfontolt, gyakorlatias feladatok területére. Anyagilag nehéz időket élünk, tehát most fokozottan időszerű megnézni, mire adunk ki pénzt.

Talán már tavaly is említettem azt a fontos szabályt, mely szerint minél kisebb összeg áll rendelkezésre, annál inkább keressük a jó minőségű holmikat (nem vagyunk olyan gazdagok, hogy eldobhatót vegyünk..).

Az adventi időszakban feleleveníthetünk régi „mágikus” cselekedeteket, kezdve az adventi koszorú saját kezű elkészítésével, aztán elővehetjük a Borbála- vagy Luca napi szokásokat. Szervezhetünk tea- (és forraltbor) délutánt, süthetünk mézeskalácsot, fűzhetünk gyöngyből csillagokat a karácsonyfára. Sétálhatunk a hóesésben – ha a természet ebben az ajándékban részesítene minket – feltéve, hogy képesek vagyunk gyönyörködni a hópelyhekben, félretéve a közlekedéssel kapcsolatos felnőttkori aggályokat.

A teendőkről írjunk listát. (Jó érzés kipipálni rajta, amivel készen vagyunk.) Tegyünk a lejátszóba egy karácsonyi CD-t, gyújtsunk egy fahéjas alma (vagy narancs) illatú mécsest, és kapkodás nélkül tevékenykedjünk. Így minden cselekedetet áthat valami emelkedett ünnepélyesség, minden munka részévé válik a várakozásnak.

Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez