Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28779955
   « Vissza

Horoszkóp (november 23- december 21.)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2009. november 16.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

Az álmok és a valóság között lévő szakadék most igazán bosszantja. Régóta dédelgetett célok, ideák ütköznek nap, mint nap a valósággal. A kötelezettségek elvégzése után sem ideje, sem ereje nem marad arra, hogy önmagát, és ezáltal terveit megvalósítsa. Bármit is tesz, vagy nem tesz a háttérben – lelkében – frusztrált és dühös. Jó hír, hogy lehetőség mutatkozik kisebb utazásra, természetesen egy belső utazás is megteszi, ha a karácsonyra való készülődés miatt másra nem jut ereje, ideje. Naponta végezzen tornagyakorlatokat, lehetőleg fusson, vagy legalább gyalogoljon gyorsan!

 

Bika (IV. 21.- V. 20.)

A Bika alapvető analógiája a birtoklási vágy. A Nyilas havában megkérdőjelezi ezt a saját, esszenciális tulajdonságát. Megérik Önben a következő kérdés: „Az anyagi jólét, vagy a szellemi tudás hoz-e számomra valódi bőségérzetet?!” Tanácsként azt javaslom, hogy ne a pontos válaszra törekedjen, hanem foglalkozzon minél többet magával a kérdéssel. Ha így tesz, személyisége fejlődik, s ezáltal – valódi élethelyzetétől függetlenül – örömtelibb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb Bikává válhat. Ne feledje: Ön az ősanya (ősapa), s feladata a biztonságos, védett, jóléttel teli világ megformálása.

 

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

A hónap a párkapcsolatról és társas kapcsolatokról szól. Ezen az érintett életterületen a remények, a „másikról” alkotott ideálkép találkozik a tényszerű valósággal. Sajnos e kettő nem egy és ugyanaz. E nehéz felismerésből adódó kellemetlen szituációk adnak azonban erőt arra, hogy változasson és egy új, vagy megújult családi keretet alakítson ki. Ne feledje, a Szaturnusz a Mérleg jegyébe lépett és ott is marad két, két és fél éven át. Ez azt jelenti, hogy a jó kapcsolatok megszilárdulnak, a hátráltató, problémás, „rossz” kapcsolatok felbomlanak. Ahhoz, hogy Önt valóban szeretetteljes légkör vegye körül, meg kell határoznia, mit is vár el egy társtól.

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

A családi jólét megőrzéséhez, vagy megteremtéséhez az anyagi stabilitás, a munka után járó fizetés szükséges. Elég erőt is érez magában ahhoz, hogy nap mint nap az otthon melegéből induljon a hétköznapok csatájába, a munkahelyére. Ne törje le, ha azt látja, hogy mások könnyebben boldogulnak, vagy jobb módúak, mint Ön. Csak saját magára és erejére összpontosítson. Meg kell mutatnia, hogy a Holdnak is erős a fénye, kisugárzása (Hold a Rák uralkodó bolygója). Ne feledje, ami nem töri meg, az erősíti. Bach-virágok közül a Szilfa cseppjei segíthetnek, ha úgy érzi, túl van terhelve.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Az Oroszlán jegyűek alapvetően az élet nyertesei. A képlet azt mutatja, hogy egy múltbéli, az Ön számára „vesztes” helyzetből most fog kilábalni. Ráeszmélhet arra, hogy voltaképpen itt is Ön nyert, s megerősítést kap az egykori, helyes döntéséről is. Ez felbátoríthatja, s feltüzelheti egóját annyira, hogy azt hiszi, minden esetben kizárólagosan az Ön igazsága mérvadó. Ez esetben csalódás érheti, mert az élet az orra alá dörgöli majd, hogy a világon sokféle vélemény és ítélet létezik. Csak örüljön – és persze örüljön a többi jegy szülötte is –, hogy Ön létezik és VAN „nekünk”.

 

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

Elemző, veséző, boncolgató képessége nagy segítségére lehet a családjával kapcsolatos múltbéli történések és a jelen állapot összefüggéseinek felismerésében. Önben az erő, a vágy és a kitartás, hogy megváltozassa azokat a „hibákat”, melyeket a felmenői újra és újra elkövettek. Ahhoz, hogy átalakítsa mindazt, amiről érzi, nem működőképes, ki kell találnia, – megfigyelései alapján – meg kell alkotnia a „mi lenne számomra jó” listáját. Majd ezután következhet a megvalósításhoz szükséges „hogyan”-ra való áttérés. Ne feledje, mélyről indul, de csak az juthat át a hídon a másik sziklára, aki megjárta a lenti poklot, s nem fél lenézni a magasból!

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

Ha van testvére, szorosabbra fűzhetik kapcsolatukat, egymást segítve telhet el a Nyilas hava. Talán együtt mennek bevásárló körútra, jókat beszélgetnek. A Mérleg jegyűek párkapcsolatról szóló álmai valóra válhatnak. Önmagukat találják meg párjukban és ez az alapvetően döntésképtelenséggel küzdő jegynek igazán kellemes állapot. Más nem is nagyon történik! Ki is akarná siettetni az időt, a helyzetet, amikor minden nagyszerűnek látszik. A lélek mélyén természetesen most is folyik a személyiségfejlesztő munka. Bizonyos dolgokban szilárd álláspontra juthat. A Mérlegnek ez önmagában felér a megvilágosodással.

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

A Skorpió jegyűek rendkívüli teherbírással rendelkeznek, főleg ha a lelki terhek viseléséről van szó. Sok esetben meglátják az összefüggéseket saját és mások életében, a dolgok mozgatórugóját, és tanácsot is tudnak adni, hogy mit kéne másként csinálni. Az egyetlen probléma, hogy az igazságot keményen, csípősen, fájó módon prezentálják. A hónap mondata számukra: „Én megmondtam, hogy így lesz”. Bizonyítást nyer mélyre látó képességük. Mégis oda kell figyelniük arra, hogy a kétségbeesetteknek segítő jobbot nyújtsanak, és ne bizonygassák folyton saját nehéz sorsuk által kitisztult (be)látásuk nagyszerűségét.

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Erőre kap saját havában a Nyilas jegyű ember. Teszi, csinálja, küzd, dolgozik rajta. Érzi, hogy elemében van a szó legszorosabb értelmében. Önmegvalósítási vágya nagy és ehhez erőt is kap, melyet ha jól ki tud használni, nagyszerű dolgokra lesz képes. A sors esetenként figyelmezteti, hogy ne szálljon el túlzottan saját, látszólagosan mindenható képességeitől. Akkor érheti főként csalódás, ha azokat kívánja megmenteni, akik egyáltalán nem kérnek ebből. Ha mégis belefut egy-egy ilyen helyzetbe, ne időzzön ott sokáig, tegye azt, amire kérik, vagy amire Ön vágyik.

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

Elgondolkodik azon, hogy vajon kit érdemes megtartania barátai közül, kivel érdemes párkapcsolatban élnie, kik azok, akik képesek megfelelni az Ön magas elvárásainak. Ha arra döbbenne rá, hogy nincs olyan ember a világon, aki képes oly magasságokba törni, mint amilyenekbe Ön képes volt, akkor gondolkozzon tovább azon is, hogy nem túl magasak-e az elvárásai másokkal szemben. Munkahelyén is összetűzésbe keveredhet kollégáival, pontosabban belső konfliktussokként éli meg a hétköznapi találkozásokat. Nem is szeretne nyíltan konfrontálódni, mert azzal „tökéletesen érzelmek nélkül működő” imázsát veszélyeztetné.

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

Önről mintha megfeledkezett volna a világ. Legalábbis ezt érzi a Nyilas havában. Szabadulni vágyása erős, a meglévő, ám rosszul működő dolgokkal kapcsolatban mégsem történik semmi, vagy mégsem tesz igazából semmit. Erőtlen időszak, talán az év végi beletörődés, vagy az új év új lehetőségeire való várakozás bíztatja, nyugtatja, mindenesetre a dolgok ugyanúgy folytatódnak, mint eddig. Közepes lángon, közepes kedvvel, középszerűen. Ne aggódjon, egy Vízöntőnek ez nem maradhat túl sokáig így, mert különleges, egyedi, furcsaságokkal és meglepő ötletekkel teli személyiségként született a Földre.

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

Kezd kissé elege lenni az ígéretekből. Bármennyire is türelmes, önmagát feláldozni képes személyiség, most eredményeket akar. Valamint ennek ellenkezője is igaz, ha most is túl türelmes, beletörődő és önfeláldozó, akkor közvetlen környezete csap az asztalra és várja Öntől a valóságos, földi eredményességet. Bármelyik is legyen meg, a cselekvés és hit (néhol hitegetés) közötti viszonyt kell átgondolnia. Nem elég csupán remélni, tenni is kell az álmok megvalósulásáért. Persze kérdés, hogy ott belül mélyen valóban akarja-e a földi boldogságot, vagy megelégszik a léten túli, majdani mennybéli boldogulással.

Laki Beáta (06-70-310-1974)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez