Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.10.23. szombat
Gyöngyi
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22379537
   « Vissza

Tomit meglátogatták a tűzoltók

 « Tűzoltósági hírek 
2009. november 26.
 

A legutóbbi számunkban, november 11-én a 11. oldalon „Miniszterelnöki látogatás a Mozgásjavító Központban” címmel cikket közöltünk a Mexikói úti Mozgásjavító Központ új épületszárnyának átadásáról. Tudósításunkban hírt adtunk arról, hogy az átadó ünnepségre több, magas rangú vendég is ellátogatott. Köztük volt Bajnai Gordon is, Magyarország jelenlegi miniszterelnöke, illetve Horváth Csaba éppen leköszönő főpolgármester-helyettes. A két politikus többedmagával bejárta az állami és fővárosi beruházásból épített épületszárnyat, megnézték az uszodát, a konditermet, a tornatermet, a zsibongót, és benéztek az egyik apartmanba is. A kormányőrök és fotósok, operatőrök hada által kísért miniszterelnök és küldöttsége „spontán” szóba elegyedett az apartman kis lakóival is. Akkor hangzott el az ominózus párbeszéd: „Mi szeretnél nagykorodban lenni, Tomi?” (miniszterelnök). „Tűzojtó” (Tomi).

Lapunk a megjelenését követően eljutott az Észak-Pesti Tűzoltási és Mentési Parancsnokság Egressy úti laktanyájába is, ahol az egyik szolgálatban levő tűzoltó november 19-én felvetette, hogy mi lenne, ha aznap a tűzoltók a szabadidejüket (két vonulás közti idő értendő ez alatt) nem a laktanyában, hanem a Mexikói úti Mozgásjavítóban töltenék, ahol megkeresnék a cikkben megnevezett Tomit, és neki, meg a többi kisgyereknek megmutatnák közelről a tűzoltóautót, a fecskendőt, meg a tűzoltók felszerelését. Az ötlet valamennyi szolgálatban levő tűzoltónak megtetszett, és a tervet a vezetők is támogatták. Molnár András tűzoltó törzszászlós, a szolgálati csoport helyettes vezetője azonnal telefonálni kezdett. Felhívta a Mexikói úti intézményt, ahol az igazgatóhelyettestől megtudakolta, hogy mit szólnának a nevelők, a pedagógusok, a szülők és a gyerekek, ha délután megjelennének a tűzoltóautók az intézmény udvarán. Az első reakció a csodálkozás volt, ám az intézmény vezetősége is támogathatónak vélte az ötletet. Itt jegyeznénk meg, hogy a tűzoltók nem voltak meghívva az ominózus megnyitóra, ők tehát nem is látták készen az épületet. Pedig az új épületszárny a kiemelt objektumok között szerepel az intézkedési tervükben. Ha tehát a Mozgásjavító Központban bármi gond lenne, az biztos, hogy a tűzoltók a legnagyobb készültséggel vonulnának a helyszínre.

091119_latogatas_5

November 19-én délután 15 órakor gördült be az első tűzoltóautó a Mexikói úti intézmény udvarára. Az első autót egy kisebb, mozgékonyabb jármű is követte. Rácz Krisztián tűzoltó főhadnagy, a szolgálat vezetője elmondta, hogy elsősorban Tomival kívántak találkozni, de nagyon szívesen megmutatják a felszerelésüket a többi kisgyereknek is. Aznap délután óriási volt tülekedés a tűzoltóautók körül. Ki kerekesszékkel, ki bottal, ki csak bicegve, vagy szülői segítséggel próbált minél közelebb jutni valamelyik járműhöz. A kemény munkához szokott férfiak pedig hihetetlen türelemmel válaszoltak minden kérdésre, sőt, a gyerekek kérésére azonnal mindent levettek, kézbe adtak vagy megmutatták a működését. A szerencsésebbek még a fecskendőt is kipróbálhatták működés közben. A bevezetőnkben megnevezett Tomi járt a legjobban. Ő ugyanis valóban „tűzojtó” szeretne lenni, és számára hihetetlen ajándék volt a tűzoltók váratlan megjelenése. A korábban csak tévében látott tűzoltók ráadásul még egy kis meglepetéssel is szolgáltak Tomi számára: egy kis tűzoltóautót, egy jelvényt és egy baseballsapkát hoztak neki. Az eset két dolgot bizonyított a számunkra: egyrészt azt, hogy még mindig van ereje az írott szavaknak. Külön büszkeség számunkra, hogy a fent említett találkozást ezúttal egy, a Helyi Hírekben írt cikk generálta. Másrészt azt is fontos megjegyezni, hogy még ebben a rideg, elanyagiasodott világban is lehet egy kis odafigyeléssel örömet szerezni. Ezúttal pedig fontosnak tartanánk azzal zárni sorainkat, hogy november 19-én odafigyelésből jelesre vizsgáztak a tűzoltóink. (S)

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. október 13.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez