Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28778504
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Vízöntő jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. január 20.
 

 

EGYEDÜL NEM MEGY…
Asztrológiai útmutató a Vízöntő jegyében

 2010. január 20-án hajnalban lép át a Nap a Vízöntő jegyébe. Bármennyire is furcsa, de a vizet öntő jegy a levegő-image021jegyek közé tartozik, szilárd minőségben. A horizonthoz közeli téli napsütés még gyengécske, hideg fény, túlságosan távollévő meleget ígér. Túl vagyunk az ünnepeken, sőt túl vagyunk már az ünnepek utáni rendrakás és csend időszakán is. Mit tartogat számunka a naptári újév második hónapja?

Tudatosan fel kell ismernünk a közösségi lét, az emberi kapcsolatok fontosságát, a szeretet-kapcsolatok biztonságot és melegséget nyújtó lényegiségét. Most valahogy a dolgok nem mennek egyedül. Társakra, barátokra, pártfogókra és pártfogoltakra van szükség, hogy lelkünkben az elégedettség érzésével járhassuk végig a Vízöntő havát. Ezt szerencsére nem csak érezzük, hanem tudatosan értjük is. A lelkünk és értelmünk közös erővel munkálkodhat, valódi csapattá kovácsolva az egyéneket! Ez a jellemváltás, áttörés a jelenlegi válságos időben hazánknak is rendkívül sok hasznot hozna, mondhatni elindítaná a közösségi érdekek előtérbe helyezését az egyéni érdekekkel szemben, a közös célokért való munka pedig új hitet és reményt adna az elkeseredett lelkeknek. A Vízöntő nappali uralkodójával (Uránusz) együttálló Hold a Halak jegyében a dolgokra való (rá)látásmódon javít (emel), az elmúlt év nehézkes, kilátástalan jelenéből most megszületni látszik egy új perspektíva. A „valamit másként kéne csinálni” mondat már nem csak üres szavak hangoztatása, hanem belső érzet is, sőt mi több, vágy arra, hogy felelősséget vállaljunk eddigi helytelen döntéseinkért (Nap-Szaturnusz trigon).

Hogyan éljük meg társadalmi kapcsolatainkat?! Hogyan éli meg ezt egy vérbeli Vízöntő? A Vízöntő-jegy jelképe a csörgősipkás bolond. A játékos, az őrült, a szórakozott professzor. A vándorcirkusz bohóca, aki életét sosem egy helyen, hanem mindig máshol, másokkal együtt éli át anélkül, hogy túlzottan kötődne bárkihez is.

Ha időnk és energiánk engedi, képzeljük magunkat e szabadlelkű bolond, bohóc helyébe. A mások iránti szeretetet ez a szerepszemélyiség úgy valósítja meg, hogy képes felülemelkedni az apró-cseprő bosszúságokon, a hétköznapok részletein. Nem érdeklik a „kis” dolgok, mivel tudja, hogyha elvész, beleragad egy-egy vitás helyzetbe, a legnagyobb értékét veszíti el, a szabadságát. Talán éppen ez a szabadlelkűség az, amellyel embereket vonz maga köré, amivel elnyeri mások barátságát, csodálatát és elismerését. Vigyázat, a Boldog Bolond nem törődik túlzottan azzal sem, ha mások nagyra tartják őt, sokkalta jobban kedveli, ha saját, újszerű gondolataival másokat is felszabadíthat.

A február az év második hónapja a Gergely-naptár szerint. Nevét Februusról, a megtisztulás római istenéről kapta. A keresztény hagyományok a böjt előhavának nevezik. A nagy lakomák, mulatságok és farsangi bálok időszaka. A farsang vízkereszttől (január 6. Bak hava) hamvazó szerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart. Csúcspontja a karnevál (velencei karnevál, riói karnevál), hazánkban ez a mohácsi busójárás, a tél elbúcsúztatásának szertartása, ahol a vízre bocsátott koporsóval (Szaturnusz, Január) elengedik a zord sötétséget. E nagyszerű hagyomány is jelzi a Vízöntő életszemléletét, vagyis az előrehaladott gondolkodásmódot. Még közel sincs a tavasz, távoli cél a napsütés melegsége, mégis bizakodó és optimista jellem, hiszen tudja jól, hogy a legfontosabb a melegség utáni belső vágy megteremtése.

Ahogyan e hónapot képviselő jegy szülöttei is kilógnak a sorból különc személyiségükkel, úgy a február is eltér „hónap társaitól”. Általánosságban 28 nap alatt járja végig a Nap e jegyet, annyi idő alatt, amennyi idő alatt a Hold teszi ugyanezt. A Nap és a Hold, mint ellentétes jellegű energia ebben az időszakban karonfogva, mondhatni ugyanazt akarva járja útját. Rendkívüli ajándék ez személyiségfejlődésünk szempontjából, mert kevés olyan helyzet adódik az életben, amikor a vágyaink és kötelességeink megegyeznek egymással (legalább sebességükben).

Egészségünk szempontjából a Vízöntő jellemző testtája a boka, a lábszár. A kibicsaklott láb a rossz úton járást szimbolizálhatja, érdemes rá vigyázni a farsangi tánc közben. A Vízöntő jegyhez tartozik az idegrendszer, a tobozmirigy is. A téli zord idő, a napsütés hiánya, a korai sötétedés okozhat esetleges ideiglenes depresszív tüneteket, illetve gyengítheti az immunrendszert. Fogyaszthatunk orbáncfű teát ez esetben, mely rendkívül jó, növényi antidepresszáns. Gyújtsunk gyertyát esténként, teremtsünk meleg hangulatot. Csepegtessünk pár csepp jázmin, ylan-ylang olajat a párologtatóba, ha energiára, erőre van szükségünk.

Összességében tanulságos hónapnak nézünk elébe, ahol a számvetésnek és a mulatságnak egyaránt ideje van. Sok, eddig megválaszolatlan kérdésünkre érik be a válasz szinte észrevétlenül.

Végül egy kis útravaló a hónaphoz és a közösségépítéshez:

„Függetlenül az életkortól

napi négy ölelés kell a túléléshez,

napi nyolc a működéshez,

tizenkettő az épüléshez.”

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez