Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28779273
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. február 3.
 

Közlekedési balesetek

Zugló Január 23-án kora délután egy Audi A3 típusú személygépkocsi közlekedett az Erzsébet királyné útján a Róna utca felől, a Mexikói út irányába. A fenti helyszínen egy idős hölgy hirtelen lelépett a járdáról az úttestre, a gépkocsi vezetője hiába fékezett, elütötte a gyalogost, aki a földre esett és beütötte a fejét. A kiérkező mentők agyrázkódással az Árpád kórházba szállították. Az esetnek volt egy szemtanúja, aki megerősítette a gépkocsi vezetőjének elmondását, amely szerint a hölgy körültekintés nélkül lépett le a járdáról az úttestre, hogy elérje a megállóba beérkező villamost. Január 23-án a délutáni órákban személyi sérüléses baleset történt a Thököly út és a Colombus utca kereszteződésében. A Thököly úton haladt a 173 járatszámú busz a Róna utca irányából a Colombus utca felé. Amikor a fenti kereszteződésbe ért, egy személygépkocsi jobbról nekiütközött. A baleset következtében egy buszon utazó utas elvesztette az egyensúlyát és elesett. A sérültet a kiérkező mentők az Árpád kórházba szállították kivizsgálás céljából. A személygépkocsi vezetője elismerte a felelősségét. Január 21-én éjszaka egy személygépkocsi közlekedett a Hungária körúton a belső forgalmi sávban. A Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében a jelzőlámpa pirost mutatott, azért a gépkocsi vezetője megállt. Várakozás közben a mögötte közlekedő gépkocsi hátulról nekiütközött, aminek következtében az előtte álló autóba lökte. Az okozó gépkocsi vezetőjénél az alkoholszonda elszíneződött, ezért vérvételre előállították. A középső autóban a jobb hátsó ülésen utazó gyermek a baleset során beütötte a fejét, ezért hozzá mentőt kértek, ami elszállította a Bethesda Gyermekkórházba további vizsgálatok céljából. 

Január 29-én kora délelőtt egy gyalogos a Thököly út és a Hungária körút kereszteződésénél lévő gyalogátkelő helyen a közlekedési jelzőlámpa piros jelzése ellenére próbált átszaladni az Ajtósi Dűrer sor felől az Egressy út irányába. A 7-es jelzésű busz ekkor indult el a megállóból és az elé lépő férfit a busz jobb oldalával elsodorta. A sérültet a mentők az Árpád kórházba szállították, mivel fej és lábsérüléseket szenvedett.

XVI. kerület

Január 27-én késő délután egy Opel Vectra típusú személygépkocsi haladt a Pesti határ úton a Prohászka út irányába. A Guzsaly utca kereszteződéséhez érve a gépkocsi vezetője balra kívánt kanyarodni, azonban ekkor már őt és a mögötte lévő két gépkocsit elkezdte előzni egy Suzuki Ignis, ami a kanyarodó Opelnek ütközött. A baleset okozásáért egyik fél sem ismerte el a felelősséget.

 

Január 27-én a déli órákban egy Skoda Fabia típusú személygépkocsi közlekedett a Vidámvásár úton. A Szabadföld úti kereszteződésben, a Hév átjárón egyenesen kívánt tovább haladni a gépkocsi vezetője negyedik autóként a jelzőlámpa zöld jelzésére. A kereszteződésben összeütközött egy Suzuki Ignis típusú személygépkocsival, ami neki jobbról érkezett. A Suzuki vezetője is határozottan állította, hogy számára is zöldet mutatott a jelzőkészülék. A felelősséget egyikük sem ismerte el.

 

Január 26-án délután egy személygépkocsi vezetője tett bejelentést a kerületi kapitányságon, ami szerint a gépkocsijának ment egy BKV busz, majd elhajtott a helyszínről. A bejelentő elmondta, hogy gépkocsijával a Veres Péter úton közlekedett Cinkota irányába. Amikor a Gyöngyhalász utca sarkánál lévő buszmegállóhoz ért az onnan elinduló busz besorolt a forgalmi sávba és hátsó részével a személygépkocsi jobb oldali tükrét, első, hátsó ajtaját és sárvédőjét megrongálta. A gépkocsi vezetője megállt, hogy megnézze mekkora kár keletkezett, de a busz eközben már elment a helyszínről. A kapitányságon ennyit tudott elmondani, rendszámot nem tudott megjegyezni, így csak valószínűsíteni lehet, hogy BKV busz volt az okozó.

 

Január 25-e 18 óra és 26-a reggel 9 óra közötti időben a Felsőmalom utca 3/a. szám előtt parkoló Toyota Avensis típusú gépjármű bal első ajtaját egy Citroen Xara Picasso tolatás közben megrongálta, majd adatai hátrahagyása nélkül távozott. A balesetet okozó jármű rendszámát egy szemtanú jegyezte fel.

 

Január 25-én kora délután a Timur utca 95. szám előtti gyalogátkelőn történt gázolásos baleset. Egy Ford Fiesta érkezett a Szlovák út felől és haladt Csömör irányába a Timur utcán. A fenti helyen a gyalogátkelő előtt az úttestre lépett egy gyalogos, akit az autó elgázolt. A sérült férfi fejsérülést, lábsérülést és agyrázkódást szenvedett.

 

Január 24-én délután egy Suzuki típusú személygépkocsi a Szent korona utcából jobbra, kisívben próbált bekanyarodni a Sarkad utcába, azonban megcsúszott és az árokba hajtott. Járművezető leheletén erős alkohol szagot éreztek az intézkedő rendőrök, ezért alkoholszondát alkalmaztak, amit több alkalommal sem tudott értékelhetően megfújni. Ezért az orvosi ügyeletre szállították vérvételre.

 

Január 21-én reggel a Pesti határ úton haladt egy Suzuki Swift típusú gépkocsi, amely eközben kikerült egy út szélén álló másik személygépkocsit. Vele szemből érkezett egy Mitsubitsi, amivel összeért a tükrük és mindkettő megrongálódott. Egyikük sem ismerte el a felelősséget. A Suzuki vezetője 2005 óta nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

 

Január 20-án reggel anyagi káros baleset történt a Futórózsa 37. szám  előtt. Nem tudom értelmezni!!!!!

 

Január 19-én délután egy Skoda Octavia típusú személygépkocsi haladt a Csömöri úton a Szlovák út felé, eközben el kezdte előzni az előtte haladó Mitsubitsi kisteher autót, amely balra szándékozott bekanyarodni a Kenéz utcába. Ekkor a két jármű összeütközött. Egyik sofőr sem ismerte el a felelősségét a baleset okozásáért.

 

Január 18-án este egy Opel Astra típusú személygépkocsi közlekedett a Kerepesi úton kifelé a városból. Az Örs vezér terétől kb. ötszáz méterre a neki baloldalon haladó BKV busz leszorította, az út jobb oldalára tolta, aminek következtében a gépkocsi bal eleje összetört. Az Opel vezetője megállt, hogy megnézze mi történt, majd ezt követően a busz után indult. Az Újszász utca 95. szám előtt megállított egy buszt és felelősségre vonta annak sofőrjét, a balesetért. Rendőrt hívtak, akinek a buszvezető elmondta, hogy a balesetből ő semmit nem érzékelt, nincs tudomása arról, hogy nekiment volna a személygépkocsinak. Ezt az állítást megerősítették a buszon tartózkodó utasok is. A buszon a rendőrök nem találtak semmilyen nyomot arra vonatkozóan, hogy ütközött volna a fehér színű Opellel. Hagy valószínűséggel a károsult elvesztette szem elől az okozó BKV buszt, amíg megállt és megvizsgálta az autóján keletkezett sérüléseket és tévesen egy másik nyomába eredt és állított meg. Az ügyben államigazgatási eljárás indult, ennek keretében keresik az igazi okozót.

 

Január 18-án a délutáni órákban egy személygépkocsi haladt az Olga utcában. Vezetője észlelte, hogy egy másik jármű próbál kiállni a parkolóból, ami többszöri próbálkozás után az út közepére került. Ekkor hátrébb tolatott kb. öt métert

Ezt sem tudom értelmezni!!

 

Január 18-án délután a Hősök tere 2. szám előtt tolatott egy Volvo típusú személygépkocsi vezetője, eközben a bal hátsó lökhárítójával nekiütközött az utca közepén álló Renault Clio személygépkocsi bal első ajtajának. Az okozó egy darabig várt, hogy a Renault vezetője előkerüljön, de egy idő után elhagyta a helyszínt. Egy szemtanú feljegyezte a rendszámát, értesítették a rendőrséget, akik telefonon utolérték a Volvo vezetőjét. Ő visszament a helyszínre és elismerte a felelősségét, de a helyszín elhagyása miatt eljárást indítottak ellene.

 

Január 18-án a déli órákban a Bóbitás út és a Felsőmalom út egyenrangú kereszteződésében összeütközött egy Ford Focus és egy Audi A8 típusú személygépkocsi, kanyarodás közben. Egyik fél sem ismerte el a felelősségét, mivel mindketten azt állították, hogy a parkoló gépkocsiktól nem látták a másikat.

 

Január 18-án reggel anyagi káros balest történt a Szilágyi Dezső utca és a Thököly út kereszteződésében, amihez megérkeztek a járőrök intézkedni a helyszínre. Szolgálati gépkocsijukat az úttest szélén, félrehúzódva, a megkülönböztető jelzést használva parkolták le a Szilágyi Dezső utca 11 szám előtt. Megkezdték az intézkedést, amikor arra lettek figyelmesek, hogy a parkoló gépjárművük mellett próbál elhaladni egy VW Transporter teherautó, de az útpadka a Transporter jobb elejét megdobta és az a járőr kocsinak ütközött. Az okozó megállt és a felelősségét elismerte. A baleset, amihez egyébként kihívták a rendőröket úgy történt, hogy a Szilágyi Dezső úton haladó tehergépkocsi nem adott elsőbbséget a Thököly úton szabályosan közlekedő személygépkocsinak és összeütköztek.

 

Január 16-án este a Mátyás király úton közlekedett a Rákosi út irányából az Arany János út irányába egy Opel Corsa típusú személygépkocsi. Az Arany János úti benzinkút előtt az „s” kanyarban egy Toyota átsodródott az Opel forgalmi sávjába, aminek következtében a két jármű frontálisan összeütközött. A Corsa vezetője nyolc napon túl gyógyuló mellkasi sérüléseket szenvedett, a mentők a Baleseti Intézetbe szállították.

 

Január 16-án délben egy Kia típusú személygépkocsi tolatott ki a Rákosi úton lévő egyik kapubejárójából. Vezetője nem vette észre a Rákosi úton éppen előzést végző járművet és nekiütközött. Egyik fél sem ismerte el a felelősséget a baleset bekövetkezéséért.

 

Január 16-án hajnali három órakor a Csömöri út és a Pálya utca kereszteződésében egy tanú előbb egy durranást, majd egy csattanást hallott. Egy Opel típusú személygépkocsi érkezett Zugló irányából, vezetője nekihajtott az útpadkának, amitől defektet kapott. Ennek következtében elvesztette uralmát a jármű felett és előbb egy telefon oszlopnak, majd a csempebolt kapujának ütközött. Az autóból két férfi szállt ki, akik az autót hátrahagyva elhagyták a helyszínt. A rendőrség keresi a jármű vezetőjét.

 

Január 15-én délután egy Honda Accord érkezett a Szabadföld úton Kistarcsa felől és a Magtár úti jelzőlámpa piros jelzésénél megállt a balra kanyarodó sávban elsőként. Neki jobbról a Magtár utcáról kanyarodott egy tehergépkocsi balra, Kistarcsa irányába, de elvétette a kanyarodás ívét és nekiütközött a Hondának. A tehergépkocsi vezetője hátra tolatott, majd kikerülte a Hondát és elhajtott. A rendőrség megtalálta az elkövetőt és eljárást indított ellene.

Agglomeráció

§        Január 27-én délelőtt Pécel lakott területén belül, egy helyi hölgy közlekedett Mazda típusú személygépkocsijával. Amikor a Kazinczy és az Erzsébet sétány kereszteződéséhez érkezett figyelmen kívül hagyta a kihelyezett Elsőbbség adás kötelező jelzőtáblát és nem biztosított elsőbbséget a neki balról jobbra közlekedő Ford Fiestának és összeütköztek. A bekövetkezett balesetet nem tudta kikerülni a Ford mögött haladó BMW vezetője és a két autónak ütközött. A baleset során a Mazda vezetője könnyű sérülésekkel került kórházba.

502107

 

§        Könnyű sérüléses közlekedési baleset történt január 29-én reggel Tura lakott területén belül. Egy VW Golf típusú személygépkocsi közlekedése során áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a szemben szabályosan közlekedő Opel típusú személygépkocsi jobb elejének. A vétlen jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

 

§        Két közlekedési baleset történt Mogyoród lakott területén belül január 29-én 11.00 óra után néhány perccel. Egy Suzuki típusú személygépkocsi haladt Gödöllő irányába. Haladása során a település végét jelző táblát követően megcsúszott és az úttest jobb szélén lévő árokban állt meg. A jármű vezetője 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Szinte ugyanebben az időben, ugyanezen a helyszínen egy másik Suzuki is megcsúszott, áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd az útpályát elhagyva a fás területen állt meg. A járművezető hölgy szintén könnyű sérüléseket szenvedett.

 

 

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez