Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28779704
   « Vissza

MSZP: hulladékért virágot

 « Portaszolgálat 
2010. április 21.
 

Folytatta korábbi sikeres akcióit a kerületi MSZP szervezet – április 17-én délelőtt a Sashalmi piac közelében mindenki virágot kapott, aki leadta az otthon tárolt veszélyes hulladékát (mint a képen is látható, elég jelentős mennyiség jött össze, elsősorban elemből és használt olajból, amit az aktivisták az akciót követően a gyűjtőhelyeken adtak át.)

mszp szemet

A szombat délelőtti megmozdulás aktív résztvevője volt Vidorné Szabó Györgyi, aki bár választási vereséget szenvedett, az elmúlt nyolc esztendőben ő képviselte a parlamentben a XVI. kerületet. Megkérdeztük, mit szól a történtekhez, és milyen tervei vannak a jövőre nézve. A képviselő először is köszönetet mondott azért a bizalomért, amelyet irányába tanúsítottak és tanúsítanak a választópolgárok, s ennek igyekezett is megfelelni, bár az kétségtelen, hogy az elmúlt ciklusban a választókkal való kapcsolattartása (egyéb objektív okok miatt) nem volt túl egyszerű. Személyes kudarcként élte meg, hogy bár a törvényhozás sok esetben segítő szándékkal fordult a rászorultak irányába, ez valahogy „nem ment át” a társadalomba. Ezek egyike például az úgynevezett szociális szövetkezet, amely a rászorultak számára teremt meg igen kedvező vállalkozási lehetőséget, ám akiknek azt szánták, azok szinte nem is tudnak erről.

Vidorné elmondta, hogy személyében soha nem tartozott a párton belüli szekértáborokhoz, szakmai képességét kamatoztatta a parlamenti munka során, ám ennek most az a következménye, hogy búcsúzni kényszerül a mandátumától. Beállítottságának megfelelően továbbra is felvállalja a baloldali értékeket, és azért nagyon haragszik, hogy egyes párttársai mohósága miatt az egész párt, a teljes baloldal besározódott, aminek eredménye a mostani választási vereség. Az szinte biztosra vehető – tudtuk meg – hogy hasonló magas tisztségre nem pályázik a jövőben, ám képességeit és tapasztalatait szeretné valamilyen közéleti tevékenység során hasznosítani, de erről még korai lenne beszélni. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez