Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655693
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. április 21.
 
kozl2
 

 Csúszik és lejt az út. Április 19-én reggel, erősen esős időben a képen látható személyautó haladt az Arany János úton, majd a Budapesti út magasságában lévő kettős kanyarnál megcsúszott, és egy szemből érkező autóbusznak ütközött. A vezető könnyű sérüléssel megúszta a balesetet. Ezen a helyen ez már a sokadik megcsúszásos ütközés, a kidöntött villanyoszlopot a szerelők már vissza sem tették – az útburkolat csúszik, az út kifelé lejt, lehet, hogy ideje lenne ezzel a szakasszal valamit csinálni...

 

XIV. kerület

Nagyon figyelt

Március 31-én reggel gyalogos gázolás történt a Mogyoródi út és a Nagy Lajos király útja kereszteződésében. Egy férfi haladt át a kijelölt gyalogátkelő helyen a fenti helyszínen, amikor egy Fiat Punto típusú személygépkocsi vezetője balra kanyarodás közben elgázolta. A gépkocsi vezetője elismerte a felelősségét és közölte, hogy annyira arra figyelt, hogy ne szegje meg a kanyarodás szabályait, hogy túl későn észlelte a gyalogost. A sérültet a mentők az Árpád kórház Traumatológiájára szállították kivizsgálás céljából.

Kisívű kanyar

Március 31-én délelőtt egy VW Polo típusú személygépkocsi vezetője kanyarodott a Thököly útról jobbra kisívben a Hungária körútra. Kanyarodási manővere közben nem vette észre a gépkocsija előtt lévő idős férfit, aki a gyalogátkelő helyen haladt, és a fékezés ellenére elütötte őt. A gyalogos vállficamot és ínszalag szakadást szenvedett, ezért a mentők az Árpád kórházba szállították.

Öngyilkos a sínek mellett

Április 1-jén a késő esti órákban a Szolnokra közlekedő vonatszerelvény vezetője a Mexikói út és az Emília út kereszteződésének magasságában észlelte, hogy egy személy ül a sínek mentén lévő kőrakás szélén. Vészfékezett, majd egy tompa puffanásra lett figyelmes és a visszapillantó tükörből látta, hogy a sínek mellett ülő férfi legurul a bokrok közé. Miután megállt a vonat, a vezető és a jegykezelő együtt leszálltak és a sínek mentén megkeresték az elütött személyt, akit a szerelvény mögött kb. ötven méterre a bokrok alatt találtak meg. A férfi, aki öngyilkossági szándékkal ült a sínek mellé súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők az Árpád kórházba szállították.

Villamos elé esett

Április 3-án késő este a Hungária körúton közlekedett az 1331-es számú villamos a Thököly út irányából az Egressy út irányába. Amikor a Hungária körút 120. szám körüli részen járt, egy férfi kelt át az úttesten. A villamos pálya mellett megállt, majd egyensúlyát elvesztve a villamos elé esett. A szerelvény vezetője vészfékezett, de így is elsodorta a gyalogost. A kiérkező mentők elsődleges vizsgálata alapján a férfi nyolc napon túl gyógyuló fejsérülést szenvedett, ezért az Árpád kórházba szállították.

XVI. kerület

Úttestről a kocsmába

Április 3-án éjszaka egy enyhén ittas személy haladt gyalogosan a Margit utcán a centenáriumi lakótelep felől az Arany János utca irányába, egy sörözőbe. A Baross Gábor utcai kereszteződésben a kanyarodó úton szeretett volna átmenni. Az úttest közepénél járt, amikor a Veres Péter út irányából érkezett egy szürke színű személygépkocsi, aminek vezetője elsodorta a gyalogost, aki elesett. A gépkocsi megállás nélkül továbbhajtott. A férfi folytatta útját a sörözőbe, ahol egy idő után érezte, hogy fájni kezd a könyöke és a keze. Értesítették a mentőket, akik a Baleseti Intézetbe szállították.

Ki a hibás?

Április 6-án reggel egy Ford személygépkocsi vezetője a Szlovák útról kívánt rákanyarodni a Rákosi útra balra, nagyívben. Mivel szemből folyamatosan érkezetek a járművek, így várakoznia kellett, eközben egy Mercedes tehergépkocsi hátulról belehajtott. A felek nem tudtak megegyezni, ezért szabálysértési eljárás indult az ügyben.

Tolatott

Április 7-én délután a Szent korona és az Iharfa utca kereszteződésénél gyalogos gázolás történt. A gyalogos a Szent korona utca páros oldaláról kelt át a páratlan oldalra, amikor a járdára lépett volna egy tolató Peugeot 206 típusú személygépkocsi elütötte. Az idős hölgy ekkor elesett és beütötte a fejét. A sérült gyalogoshoz mentőt hívtak és a Baleseti Intézetbe szállították.

Figyelmetlen fordulás

Április 7-én a délutáni órákban a Rákospalotai határút 69. szám előtt egy személygépkocsi meg akart fordulni az ellenkező irányba, de a vezető valószínűleg nem tekintett bele a visszapillantó tükörbe és összeütközött a Rákospalotai határúton szabályosan közlekedő Suzuki Swift típusú gépkocsival. A Suzukiban ülő házaspárt és az okozót a Baleseti Intézetbe szállították.

Vad az úton

Április 7-én késő este egy Chrysler típusú gépkocsi haladt a Naplás tó melletti úton a XVII. kerület felé, amikor egy közepes termetű vaddisznó az autó elé szaladt és azzal összeütközött. Az állat ezt követően továbbsétált az erdőbe. A gépkocsi bal első világítása tönkrement, elhajlott a rendszámtábla, a hűtőrács és a ködlámpa is megsérült. Vadveszélyre figyelmeztető tábla egyébként nincs kihelyezve ezen a szakaszon.

Hármas ütközés

Április 8-án reggel egy Proton 313 típusú személygépkocsi közlekedett a Batthyány Lajos úton a Rákosi út felé. A Szent korona utca kereszteződéséhez érve a gépkocsi vezetője arra lett figyelmes, hogy neki balról, a Szent korona utcából érkező Daewoo személygépkocsi nekiütközik a járműve bal oldalának. Az ütközés következtében a Proton nekicsapódott a kereszteződésben a Stop-táblánál álló VW típusú személygépkocsinak. A Protonban utazott egy nyolc éves gyermek, aki beütötte a fejét, mivel nem gyerekülésben ült. A mentők a Madarász utcai gyermekkórházba szállították nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel.

Ki a hibás?

Április 11-én délben egy BMW 530 típusú személygépkocsi közlekedett a Mátyás király úton a Csömöri út felől a Rákosi út irányába, amikor a sofőr előzésbe kezdett. Eközben észre vette, hogy a főúton a jobb oldalon parkol egy Peugeot 307 személygépkocsi, amit már nem tudott kikerülni és nekiütközött. A felelősségét a BMW vezetője nem ismerte el, mert szerinte a másik autó rossz helyen parkolt. A sofőr nem tudta bemutatni a gépkocsi papírjait, nem rendelkezett kötelező felelősség-biztosítással, és az is kiderült, hogy nincs vezetői engedélye, ezért feljelentették.

Elészaladt a gyalogos

Április 12-én délután egy Hyundai személygépkocsi haladt a Mátyás király úton a Budapesti út irányába, amikor a kijelölt gyalogátkelő-helyen hirtelen elé szaladt egy férfi. A sofőr hiába fékezett, a balesetet nem tudta elkerülni. Az idős férfi súlyos sérülésekkel került a Baleseti Intézetbe.

Agglomeráció

Ló az úton

Április 14-én reggel nyolc órakor Veresegyház lakott területén belül a Ráday utcában egy veresegyházi lakos az általa vezetett személygépkocsival ingatlanáról történő kiállás közben összeütközött az utcán haladó, elszabadult lóval. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, az elszabadult ló megsérült, a személygépkocsiban anyagi kár keletkezett

Halálos baleset

Április 16-án délután öt órakor egy galgamácsai lakos az általa vezetett Skoda Fabia személygépkocsival közlekedett a 1202. sz. úton Csomád felől Veresegyház irányába. A Skoda vezetője figyelmetlen előzése közben összeütközött egy erdőkertesi lakos által vezetett Opel Astra típusú személygépkocsival. A baleset következtében a Skoda Fabia női utasa a helyszínen belehalt sérüléseibe, az Opel vezetője előreláthatóan súlyos, utasa előreláthatóan szintén súlyos sérüléseket szenvedett, őt a helyszínről mentőhelikopter szállította el. A Skoda vezetője előreláthatóan könnyű sérüléseket szenvedett. A gépjárművezetőkkel szemben ittasság gyanúja nem merült fel. A helyszíni szemle ideje alatt az utat teljes szélességében lezárták. Az eljárást szakértők bevonásával a Gödöllő Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez