Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657570
   « Vissza

Megtartás és elengedés - Asztrológiai útmutató a Bika jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. április 21.
 

bikaÁprilis 20-án hajnalban lép át a Nap a Bika jegyébe. A Bikát megelőző jegy, a Kos jegy kezdeti lendülete után elérkezett az idő a megszerzett, kiharcolt dolgok megtartására és értékelésére. Körültekinteni mindazon, ami van, örömöt lelni a birtokolt javakban, gyönyörködni önmagunkban.

A Bika-jegy a tűz-föld-levegő-víz kvartettjéből a föld elemhez tartozik. Szilárd jellemű, tartósságra törekvő, határozott értékeket képviselő jegy. Domináns hónapja, a május az év legszebb, legszínpompásabb hava. Ebben a hónapban értelmet nyer az élet összes nehéz pillanata, talán ezért is kívánja az ember épp ezt az állapotot megtartani, megőrizni. A Bika jegy tehát a helyben maradást preferálja, a tartósságra törekszik. Sok esetben gyűjtögető, tradíciókat és hagyományokat, adottságokat és képességeket, valamint tárgyi dolgokat egyaránt felhalmoz. A Bika részünk – hiszen mind a 12 jegy tulajdonsága megtalálható bennünk különböző arányban – a tulajdont tartja a legfőbb értéknek. Éppen ezért nehéz a domináns „bikáknak” megszabadulni mindattól, amit egyszer megszereztek.

A jegyhez tartozik a birtokló szereteten kívül, a természet szeretete is, hasonlóan a többi földi jegyhez. A természetben nem csak a szemével gyönyörködik, hanem megfog, megérint, átölel – például egy hatalmas tölgyet. Ugyanígy a Bika-jegyű ember érintésével hangsúlyozza mondanivalóját, mutatja ki bizalmát, barátságát. Ez az érintés azonban sohasem tolakodó, sokkal inkább biztonságot és (föld)anyai szeretetet árasztó kellemes érzés. Erős, erőteljes testfelépítése – főleg a nyak széles, rövid, hölgyeknél erőteljes mell – nem ereje fitogtatására szolgál, hanem a biztonságérzete növelésére, mondhatni „két lábbal áll a földön”. Ez egyaránt jellemzi a dolgokhoz való hozzáállását is. Racionális, gyakorlatias gondolkodású, mégsem érzelemmentes, sőt legtöbbször érzelemindíttatású, érzelmekből motivált.

A Bika jegy uralkodó bolygója a Vénusz, aki képviseli a „szeretem, nem szeretem” dolgokat életünkben, az anyagi javak bizonyos fajtáit, valamint a szeretet kifejezésének milyenségét és minőségét. Az anyagi javak – bármilyen meglepő – szoros kapcsolatban állnak a szeretet kifejezésének képességével önmagunk és mások iránt. Az érzelmeinkkel való bánásmód legtöbb esetben egyenesen arányos a földi tulajdonunk nagyságával. Ahhoz tehát, hogy az anyagi bőség és a gazdagság „ránk találjon”, az érzelmeinket is megfelelően kezelni kell. Azt is mondhatnánk, hogy amilyen az érzelmi életed, olyan a pénztárcád állapota is!

A Vénusz a Bikában a jólétről szól. Jókat enni, jókat aludni, kényelmes és minőségi életet élni. Ha túlzott a ragaszkodás a bőség érzéséhez – főként akkor fordulhat elő, ha pontosan a bőség hiányát érzékeljük életünkben –, túlzásokba eshetünk és mértéktelenné válhatunk, így ez konstelláció magában foglalja a hízékonyságra, hedonizmusra való hajlamot is.

A Bika csillagképének homlokán a Hüaszok csillagképet esőcsillagoknak is nevezik. Az égen való megjelenésük a májusi esőzések bekövetkeztét jelzik. A Hüaszok a görög mitológia szerint az eső nimfái voltak, akik fivé­rük, Hüasz halála után szinte belehaltak a bánatba. Zeusz ekkor a nővéreket az égre emelte és a Bika csillagképében helyezte el.

Nézzék át a Bika jegyhez tartozó egészségügyi vonatkozásokat is. A Bikáknak alapvetően állhatatos, erős szervezetük van, így a legtöbb akut betegséget könnyebben vészelik át. Testtájai a nyak és környéke. Sok esetben légúti betegségekkel, torok, gége, légzőszervi megbetegedésekkel számolhatnak akkor, ha csökönyösségükből kifolyólag nem áramoltatják helyesen az információkat. A csökönyösséget természetesen a túlzottan merev nyak, vagy esetleg egy-egy (nyaki csigolyáknál) becsípődött ideg is jelezheti.

Fontos beszélni e jegynél az elhízásról is. A Bika-jegyű ember leginkább a nehéz, tömör ételeket kedveli (amiben van anyag), általában ezek az ételek még inkább nehézkessé, lassabbá teszik őt. Meg kell érteni, hogy a teljes mozdulatlanságra törekvés életellenes hozzáállás, amin változtatni kell. Természetesen maga a változás, változtatás szó már önmagában is eléggé riasztó a Bikáknak, így fordítsuk át és fogalmazzuk meg úgy, hogy az élet örömeinek hosszú távú élvezetéhez figyelni kell a mérték helyes betartására, legalább időszakos böjt szintjén. Minden egyes megmozdulás, mozgás segíti lebontani azokat az elraktározott, begyűjtött régi méreganyagokat, melyek távozásával jobb kedvű, frissebb, egészségesebb lehet.

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez