Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.12.06. hétfő
Miklós, Döníz
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22703806
   « Vissza

Trianon emlékére

 « Portaszolgálat 
2010. június 2.
 

A Trianoni békeszerződés, más szavakkal békediktátum vetett 90 évvel ezelőtt véget a soknemzetiségű Nagy-Magyarországnak, s azóta küszködik az ország a határokon kívül rekedt több milliós magyarság problémájával. A XVI. kerületi civil szervezetek az évforduló alkalmából nagyszabású megemlékezést tartanak június 4-én, pénteken. Városrészeink több pontjáról induló csoportok a központi rendezvény helyszínén a mátyásföldi Hősi Emlékműnél egyesülnek 16 óra 32 perckor, mivel (a meghívó szerint) „Hiszünk Magyarország föltámadásában!”

Rákosszentmihályon, a Hősök terén 15 órakor találkoznak, s ide várják a környező iskolák közösségeit, a civil egyesületek tagjait, a cserkészeket és mindazokat a szentmihályi polgárokat, akit a 90 évvel ezelőtt kimondott és leírt igazságtalanság ellen felvonulásukkal kívánnak demonstrálni. A térről zászlókkal rendezett sorokban jutnak el Mindszenty bíboros emlékművéhez. Innen a Rákóczi utcán mennek Sashalomra a Szent István szoborhoz, ahol a sashalmiak csoportjával indulnak tovább. Cél a mátyásföldi Pilóta és Prodám utca találkozásánál lévő turul emlékmű, ahol beszédet mond lg. Mireisz Tibor, a Magyarok Nagyasszonya Szent Korona Lovagrend nagykancellárja, Dr. Horváth Attila, a Hittel a Nemzetért Alapítvány vezetője és Kovács Péter polgármester, országgyűlési képviselő. Verset mond Dr. Kratofil Ottóné. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvény házigazdái, a Déli Harangszó Baráti Kör és a Kovász Egyesület.

Trianoni emlékművet avat a Jobbik Magyarországért Mozgalom XVI. kerületi szervezete június 3-án este 18.30 órakor a Batsányi út és a Budapesti út sarkán, amelyre szeretettel várják a kerületi lakosokat. Beszédet mond Balczó Zoltán, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

(A tervezett helyszínen, a József utca, Budapesti út és Batsányi utca kanyargós összefutásánál lévő háromszögben lapzártakor körülnéztünk, és semmit nem találtunk, ami az előkészületekre utalt volna. Telefonon kértünk felvilágosítást a tervezett emlékműről, és azt tudtuk meg, hogy a felállítás egy nap alatt megtörténik, tekintettel arra, hogy egy hónapra telepített, ideiglenes emlékműről van szó – jelenleg állandó emlékműre igen nehéz engedélyt kérni. A négy kopjafán álló Szent Koronát mutató alkotást ideiglenes vas alapokra helyezik, és egy hónap múlva el is bontják, eddig szól ugyanis a kiadott engedély.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez