Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.28. szombat
Károly, Karola
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26372517
   « Vissza

Őrségváltás a zeneiskolában

 « Cikkek és hírek 
2010. június 2.
 

Az már korábban eldőlt, hogy Varga György, a Rácz Aladár Zeneiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézet igazgatója a tanév végén nyugdíjba vonul. A kiváló szakember pótlásáról azonban csak a legutóbbi, május 26-i testületi ülésen határoztak a képviselők. Az önkormányzat által közzétett álláshirdetésre öten jelentkeztek.Kep Időközben ketten közülük visszaléptek, így a képviselő-testület a május végi ülésen már csak három jelöltet hallgathatott meg. A három pályázó közül végül legtöbb voksot Eisenbacher Zoltán kapta.

Az idén éppen 50 esztendős szakember komoly zenepedagógusi és intézményvezetői múlttal rendelkezik. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zeneiskolai Tanárképző Intézetében oboatanári képesítést szerzett. Dolgozott a gödöllői és a ráckevei körzeti állami zeneiskolákban, majd 1992-ben az újpesti Erkel Gyula Zeneiskola igazgatójának nevezték ki. 17 évig irányította az iskola életét. Még a 90-es évek első felében filozófia- és esztétika tanári képesítést is szerzett. 2009. óta ismét a tanításra helyezte a hangsúlyt.

– Igazgatóként, zenetanárként természetesen jól ismertem a Rácz Aladár Zeneiskolát, és Varga György munkásságáról is elegendő információval rendelkeztem. Több koncerten és továbbképzésen is részt vettem a mátyásföldi intézményben. Nem tagadom, mindig is tetszett, amit láttam, tapasztaltam. Az épület szép, modern és esztétikus, arról nem is beszélve, hogy országos szinten is példaértékű infrastruktúrával rendelkezik. A pedagógusok is jó munkát végeznek, hisz nem elég a jó stúdió, a kiváló akusztikájú koncertterem vagy a legjobb hangszerek, ahhoz, hogy a diákok rendszeresen eredményesek lehessenek az országos versenyeken, szükség van a jó pedagógusokra is. Eisenbacher Zoltán kinevezése 2010. szeptember 1-én lép hatályba, és 2015. július 31-ig érvényes marad.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez