Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28779350
   « Vissza

Megnyitott a Jókai úti CBA

 « Portaszolgálat 
2010. augusztus 25.
 

Igazán illusztris üzlettel és hasonlóan illusztris vállalkozókkal gazdagodott kerületünk: a fogathajtó világbajnok Lázár testvérek (a XVII. kerület díszpolgárai) üzemeltetésében nyitott meg a kerület legforgalmasabb részén lévő élelmiszerüzlet, a CBA élelmiszerlánc üzemeltetésében.

Az ünnepélyes megnyitón Kovács Péter polgármester egészen rövid beszédet tartott: – A hajdani üzlet, és a most nyíló CBA áruház között olyan a különbség, mint a teológia és a geológia között: ég és föld… Ehhez szívből gratulálok, és jó munkát kívánok! – majd az ünnepélyes szalagátvágás következett a már javában türelmetlenkedő vásárlók körében. Így nyílt meg augusztus 12-én 11 órakor a Jókai út és a Veres Péter út sarkán megújult exkluzív és igen tágas CBA áruház. Nem is lett volna illendő tovább váratni azt a sok vásárlót, akik a meghirdetett időpontra összegyűltek a bejáratnál, és már nagyon várták, hogy végre bejuthassanak a régen várt üzletükbe. Így aztán az ünnepélyes megnyitó illusztris vendégei az üzlet hátsó traktusa felé távozva rövidesen átadták a terepet a vásárlók tömegének.

IMG_5051

A megnyitás forgatagában rövid interjút kértünk Lázár Vilmostól.

– Honnan jött az ötlet, hogy itt nyissanak üzletet?

– Mi a XVII kerületből elköltöztünk Gödöllőre, így elég sokat járunk keresztül a XVI. Kerületen. Az önkormányzat – egy nagyon jó program mentén haladva – próbál fejlődést hozni a kerületbe, és ez a kereskedelmi egység elég gyenge színvonalon működött, elég magas árakon dolgozott, és a műszaki és a szakmai színvonal is egy kicsit le volt robbanva. Az önkormányzat, élve a tulajdonosi jogaival azt mondta, hogy olyannak adná szívesen üzemeltetésre, aki egy beruházást eszközöl rajta, és ezt az üzletet színvonalasan tudná továbbvinni, szakmai és műszaki szempontból egyaránt. Így nyertük el ezt a pályázatot, ami több mint százmillió forint értékű beruházást jelentett, csak magán az épületen és a közterületen. Erre jön még rá az üzlet berendezése, feltöltése, és az üzemeltetéssel kapcsolatos költségek. Tehát egy jelentős beruházás is létrejött ezzel a pályázattal, láthatjuk, hogy milyen szépen megújult a közterület is, padokkal, szeméttárolókkal, bicikli-álvánnyal, gyönyörűen parkosított kerttel, díszburkolattal. Szerintem ez egy jó program az önkormányzat részéről, mert úgy lehet a kerületben fejlődést elérni, hogy a beruházó, a kereskedő elvégzi ezeket, és mindenki elégedett. Az önkormányzat is, a lakók is, mert szépül, épül a kerület, és kapnak egy jó színvonalon működő kereskedelmi egységet, és a kereskedő is nyilván szeretne elégedett lenni, mert őt is az motiválja, hogy a pénz, amit befektetett ebbe az üzletbe, az előbb-utóbb megtérüljön. Bízom benne, hogy mi is elégedettek leszünk, az a jó üzlet, amikor mindenki elégedett!

– Kicsit sokat kellett várni a megnyitásra…

– Azért látható, hogy milyen színvonalon újult meg az üzlet. Itt nem csak arról volt szó, hogy csak kimeszeltünk, és átvettük az üzemeltetést, hanem teljes megújulás volt. Gyakorlatilag szerkezetkész állapotig lett visszabontva az épület, és úgy lett újraépítve, most olyan műszaki állapotban van, hogy olyan, mintha egy vadonatúj üzletről beszélnénk, mintha egy „zöldmezős beruházás” lett volna.

– Hányféle termékből lehet itt válogatni a vásárlónak?

– Körülbelül tízezer termékkel dolgozunk, és ami érdekes és különleges, ami a magyar üzletláncnak üzleti alapelve, kereskedelmi stratégiája, hogy a magyar beszállítókat, termelőket és a magyar ügyeket támogassa. Különös tekintettel ki lehet emelni ebben az üzletben a borkultúrát, ami a magyar borokról szól, ez a CBA Vinotéka programján keresztül történik, ahol az ország legnagyobb kereskedelmi borversenyét bonyolítjuk, mint CBA hálózat, és itt választjuk ki a forgalmazott magyar borokat, ez garantálja, hogy a minőségek és az árak megfelelőek. Ezt az üzletünkben is működő, érintőképernyős információs rendszerrel, a Borkioszkkal támogatjuk: a vásárló odatartja a vonalkódot, és a képernyőn rögtön olvashatja is az adott bor sajátosságait. Ami még különlegesség, és nem megszokott a többi üzletben, az a grill bár, ahol éttermi választékot kínálunk meleg ételben, de csak elvitelre, becsomagolva, helyben nem lehet fogyasztani. Olyan áron kínáljuk mindezt, amennyiből a háziasszony maga nem tudja előállítani. És ha délután fáradtan hazajön a munkából, és meleg ételt szeretne a család asztalára tenni, akkor ezt nagyon kevés költségen, nagyon ízletes ételekből megteheti. Otthon csak kitálalja, nem kell vele dolgozni.

– S akár a magáénak is mondhatja…

– Ami még különlegesnek mondható szakmailag, az az üzlet fiatalos, lendületes dizájnja. Például az eligazító táblák nem hagyományos, feliratos rendszerűek, hanem művészi kivitelben készült fotókon tájékozódhat a vásárló az üzletben: a dekoráció vizuális információ is egyben.

 

Talán nem csoda, hogy még a nyitás másnapján is sorba kellett állni a kosárért, a biztonsági őr vigyázta, hogy csak annyi vásárló menjen be egyszerre az üzletbe, amennyi kényelmesen, tülekedés nélkül tud bevásárolni. A húsospultnál így is hosszú sor kígyózott (bizonyára az akciós húsok miatt), és a pénztáros kisasszony érdeklődésünkre csendesen megjegyezte, hogy ha ez sokáig így marad, ő biztosan kidől... Csak vigasztalni tudtuk, hogy ez az újdonság varázsa. Ha mégis ilyen intenzív marad a vásárlói kedv, a Lázár testvérek majd bizonyára találnak megoldást a nagy érdeklődés kielégítésére.

IMG_5067
 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez