Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.02.26. péntek
Edina
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 19969978
   « Vissza

Az önkormányzatnak nem volt elég a 150 utca

 « Portaszolgálat 
2010. szeptember 22.
 

Kovács Péter polgármester 2006-ban azzal kezdte a munkáját, hogy megígérte a választóknak, felgyorsítja majd az útépítéseket a kerületben. 2007-ben már azt is bejelentette, hogy valamennyi várakozólistán levő földutat leaszfaltozzák a ciklus végéig. A program a várólistán levők számáról a „150 új utat építünk” nevet kapta. Az első utca 2008-ban a Borotvás utca volt, majd egymást követték az újabb és újabb beruházások. 2009-ben aztán még jobban felgyorsultak az események, s amikor ősszel a századik utca (a Hársfa utca) átadásra is sor került, már sejteni lehetett, hogy az önkormányzat komolyan gondolta a rendszerváltását követő húsz esztendő legnagyobb útrehabilitációját.

A 150. utca aszfaltozása ez év szeptember 16-án vette kezdetét. Az eseményre a lakosság közül is sokan kíváncsiak voltak. Az Arany János utca Margit utca és belső Veres Péter út közé eső szakaszán élők vagy tíz éve várták már ezt az ünnepélyes pillanatot. Körülbelül tíz esztendeje szedték fel az utcában a síneket és a mellettük lévő bazaltkockákat, és ezzel úgy meglazították a talajt, hogy az minden esőt követően járhatatlanná vált. Ráadásul az utca végén sokáig egy tüzép-telep is működött, és emiatt rendszeres volt a teherautó-forgalom, ez pedig tovább rontotta az út állagát, amin nem segített az utólagosan felrakott granofalt burkolat sem.

Az Arany János utca aszfaltozására az István király utca és környékének rehabilitációja program keretében kerül sor. A beruházást megelőzte egy csapadékcsatorna kialakítása, majd ezt követően már az utca megépítése és aszfaltozása következhet. A polgármesteri program miatt legendássá vált 150. utca várhatóan október végére készül el, ám ez nem jelenti majd az útépítési program végét. Az önkormányzat ugyanis még az idén újabb 12 utca aszfaltozását tervezi. Erre azért lett lehetősége, mert egyrészt jól gazdálkodott az erre a célra elkülönített pénzzel, másrészt a program beindítása óta megnőtt a lakosság igénye az utcájuk leaszfaltozására.

Kovács Péter polgármester a következő négyéves ciklusában újabb 50 utca burkolását tervezi. Ezzel azonban még nem lehetne felszámolni a földutakat a kerületben. Jelenleg ugyanis 117 olyan utca van a Kertvárosban, mely nem rendelkezik szilárd burkolattal, ám ebből 58 esetében nincs is erre igény (a lakók nem jelentkeztek aszfaltozásra), másik 25-nél pedig műszaki akadályok – általában a szennyvízcsatorna hiánya – gátolják a korszerűsítést. A csatornaépítés a fővárosi önkormányzat hatáskörébe tartozik, így ezen utcák lakói csakis egy, a problémájuk iránt lojálisabb fővárosi vezetés megválasztásában reménykedhetnek. (T)

DSCF7722
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. február 17.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez