Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658177
   « Vissza

Őrségváltás a kerületi rendőrség élén

 « Rendőrségi hírek 
2010. október 6.
 

 

 DSCF8564

          Dr. Terdik Tamás, a főváros legfiatalabb rendőrkapitánya

Az október 3-i önkormányzati választások másnapján jelentős változások történtek a BRFK-n. Ahogy azt már néhány hete néhány internetes portál megszellőztette, több kerületi kapitányságon is lecserélték a rendőri vezetőket. Azt azonban senki sem gondolta, hogy minderre már október 4-én reggel sor is kerül. Dr. Tóth Ferenc alezredest, az eddigi kertvárosi rendőrkapitányt is váratlanul érte a hír, hogy aznaptól már nem ő vezeti a kerületi kapitányságot. Ráadásul vele együtt leváltották a kapitányság menedzsmentjét is, Zunic László őrnagyot, a Bűnügyi Osztály vezetőjét, illetve Turányi Attila alezredest, a Közrendvédelmi Osztály vezetőjét is.

Október 4-én a főváros hat kerületében történtek személycserék. A XVI. kerületen kívül a VIII., a IX., a X., a XVII. és a XIX. kerületekben. A legtöbb helyen csak a kapitány személye változott, néhány kapitányságon pedig a közrendvédelem élére is új emberek kerültek. Olyan azonban, hogy egy kapitányság teljes rendőri vezetését leváltsák, csak a XVI. kerületben történt. A BRFK egyelőre semmilyen magyarázattal nem állt elő, így, mi is csak találgatni tudunk. A XVI. kerület bűnügyi szempontból sokáig a „béke szigetének” számított, ám az utóbbi egy-két évben már nem ezt mutatták a statisztikai adatok. A legtöbb problémát azonban a felderítési mutatók romlása jelentette.

Október 4-től tehát ismét egy új korszak kezdődik a kerületi rendőrkapitányság életében. Az új vezető, dr. Terdik Tamás egy rekordot mindjárt magáénak is tudhat: a 30 esztendejével ő a legfiatalabb rendőrkapitány Budapesten. A fiatal százados első napja számos fontos döntéssel telt. A változásokról személyesen kellett tájékoztatnia a kerületi kapitányság állományát, és a leváltott osztályvezetőket is pótolnia kellett. A Közrendvédelmi Osztály élére azt a dr. Tóth Sándor őrnagyot nevezte ki, aki az elmúlt időszakban a kőbányai kapitányság Közrendvédelmi Osztályát vezette, ám előtte a XVI. kerületi kapitányságon dolgozott, mint KMB-s alosztályvezető. A Kertváros új bűnügyi vezetője pedig Horváth Szabolcs százados lett, aki több kapitányságon dolgozott már, legutóbbi állomáshelye pedig az V. kerület volt, ahol a Gazdaságvédelmi Alosztály munkáját irányította.

Dr. Terdik Tamás 2001-ben végzett a Rendőrtiszti Főiskolán, majd egészen 2008-ig Csongrád megyében, a szentesi rendőrkapitányságon dolgozott. Itt végigjárta a ranglétrát, volt nyomozó, főnyomozó, kiemelt fővizsgáló legvégül vizsgálati alosztályvezető. Időközben jogi diplomát is szerzett. 2008-ban felköltözött Budapestre. Itt előbb az V. kerületi Bűnüldözési Alosztály vezetője volt, majd 2009. március 1-től a Dél-budai Régió bűnügyi vezetője lett. Annak a régiónak, melynek parancsnoka az a Balázs Norbert, aki a XVI. kerület rendszerváltás utáni történetének a legnépszerűbb kapitánya volt. Ez pedig dr. Terdik Tamás számára is jó ajánlólevél lehet. (T)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez