Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657978
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. október 6.
 

 

XIV. kerület

A rendőrség kérésére

Szeptember 13-án este egy Egressy úti, első emeleti lakásba kihúzós létrával, a nyitott erkélyajtón át bejutva nyitott ajtót a raj a rendőröknek.

Szeptember 17-én délben egy Bolgárkertész utcai, első emeleti lakást nyitottak fel, bent egy elhunyt személy volt.

Egy Bánki Donát utcai négyemeletes ház első emeleti lakója több napja nem adott életjelet magáról. A tűzoltók szeptember 23-án az erkélyajtón keresztül, a zár kipattintásával jutottak be, ahol megtalálták az elhunyt lakót.

Szeméttüzek

Szeptember 14-én 16 óra körül az Egressy út és Hungária körút sarkánál egy utcai, sárga szemétgyűjtő tartalma füstölt, ami megszűnt, mire a raj kiért.

Szeptember 16-án délután egy négyemeletes, Várna utcai lakóépület körfolyosóján, az első emeleti közös használatú WC-ben tárolt lom égett, amit a lakók eloltottak.

Szeptember 16-án, 18 óra 48 perckor hívták a rajt a Füredi út 30-hoz, ahol a lakók összehordott papírt, zöldhulladékot égettek.

Villanyóra

Szeptember 17-én késő este a Fűrész utca 50/b. alatti társasház első emeletén kigyulladt a beépített szekrényben lévő éjszakai árammérő óra. A szerkezet kiégett, a falak kormozódtak, személyi sérülés nem történt.

Fakárok

Az Olaf Palme sétányon egy húsz méter magas fa törzse izzott szeptember 16-án este. Az oltást egy D-sugárral végezték.

Az Olaf Palme sétány 3-5. szám alatti Novus Művészeti Általános Iskola épületére rádőlt egy kb. 12 méteres akácfa, veszélyeztetve a tanulókat, járókelőket. A tűzoltók szeptember 17-én reggel a fát feldarabolták, megszüntették a vészhelyzetet.

Lógó ablak

A Nagy Lajos király útja 210. szám alatti társasház egyik negyedik emeleti lakásának ablaka a falból kiállva vészesen lógott. A tűzoltók az erkélyről szeptember 17-én eltávolították a sérült nyílászárót.

Közlekedési mentések

Szeptember 14-én 19 órakor a Hősök terén eldurrant egy fekete Opel Astra vízcsöve. A motorblokkra ömlő folyadéktól gőz keletkezett, amit füstnek véltek, és hívták a rajt.

A Róna utca 228. előtt Renault és Toyota Yaris személyautók karamboloztak szeptember 21-én éjjel 2 órakor. A Renault oldalára borult, egy fa tövestől kitört, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók a forgalmi akadályt elhárították.

Feledékenység

A Rákosszeg park egyik földszinti lakásának konyhájában meggyulladt a tűzhelyen felejtett étel szeptember 21-én 10 óra körül. A tüzet a lakók eloltották, a lakás füsttel telítődött, a raj kiszellőztetett.

Baleset

Szeptember 21-én reggel az Olaf Palme sétány 5-nél a tűzoltók mentőágy segítségével emeltek ki a munkagödörből egy személyt. A súlyosan sérültet az Árpád kórházba szállították.

 

XVI. kerület

Megolvadt vezeték

Szeptember 19-én 13 óra 40 perckor a Veres Péter út 167/b-be szólt a riasztás. A társasház alagsori garázsában megolvadt a mozgásérzékelő vezeték egy darabja, a fölötte lévő álmennyezet erősen kormozódott.

Villanyoszlopnak ütközött

Szeptember 22-én reggel egy Suzuki Swift beton villanyoszlopnak ütközött a Budapesti út 176-nál. A vezetőt a raj a kocsi bal oldali „B” oszlopának elvágásával és lehajlításával emelte ki.

Égő melléképület

Egy Avas utcai ház melléképületében meggyulladtak az ott tárolt műanyag palackok, rongyok szeptember 22-én késő este. Az oltást egy D-sugárral végezték.

Szemétdomb

Szeptember 23-án délután oltották el azt a szemétdombot, ami az új M0-ás út 60-61. kilométere között, az autóúttól kb. 500 méternyire égett az erdőben.

Agglomeráció

Kigyulladt a faszerkezet

Egy faszerkezetű, mintegy 500 négyzetméteres épület tetőszerkezete gyulladt ki szeptember 19-én Veresegyházán. A tűz az egyik belső helyiségbe is behatolt, de mivel napközben keletkezett, igen gyorsan sikerült a gödöllői tűzoltóságot értesíteni, és ők teljes járműállományukkal a helyszínre vonultak – az égést mintegy fél óra alatt megszüntették, s a tűz nem terjedt át a teljes faszerkezetre. Az előzetes vizsgálatok szerint a tüzet elektromos meghibásodás okozta.

Szüret az autópályán

A rakomány helytelen rögzítése miatt nagy mennyiségű szőlő terítette be mintegy 300 méter hosszan az M3-as autópályát szeptember 20-án. A szokatlan szüret nyomait a tűzoltók vízsugarak bevetésével tisztították meg, a művelet kb. egy óra hosszat tartott, a kényszerűen várakozó autósok addig tűzivízzel mosott szőlő fogyasztásával múlathatták az autópálya lezárása miatt kieső időt.

Színesfém a műemlékben

Egy átépítés alatt álló gödöllői műemlékben észleltek az arra járók tüzet szeptember 23-án. A kihívott tűzoltók a helyiség közepén egy halom alumíniumkábelt találtak, amelyről a szigetelést szerették volna leégetni. A kábelek a helyiség elektromos hálózatából származtak, amit egyszerűen kitéptek a falból, majd tüzet raktak alatta – a találékony színesfémgyűjtők a tűzoltók kiérkezése előtt elszeleltek, hátrahagyva az értékes zsákmányt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez