Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664331
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. november 3.
 

XIV. kerület

Zárlat

Az Ajtósi Dürer sor egyik földszinti lakásában kigyulladt a villanyóra október 7-én. Füsttel telítődött egy szoba, az előszoba és a konyha, egy fa ruhásszekrény megperzselődött.

Különös baleset

Október 12-én 18 órakor hívták a tűzoltókat a Gizella út 36-hoz, ahol egy hajléktalan személy bemászott a kerítés és az amellett álló telefonfülke közötti résbe és ott beszorult. A raj a fülke lábazatának megbontásával mentette ki az illetőt, aki súlyos mellkas-, kéz-, és fejsérülést szenvedett, mikor szabadulni próbált.

Füstös villamos

A Hungária körút 26-nál kigyulladtak a kábelek egy villamos kerék-forgózsámolyánál október 13-án este. A vezető egy 6 kg-os porraloltóval oltott, sérülés nem történt.

Üzenet a liftből

Október 15-én éjjel a Vezér út 85. szám alatti háromemeletes társasházban, a második emelet magasságában elakadt liftből mentettek ki egy személyt.

Szemétégetés

Október 17-én reggel a Kacsóh Pongrác úti felüljáró melletti kiserdőbe riasztották a rajt, ahol hajléktalanok szemetet égettek. Az illetők a jegyzőkönyvhöz szükséges személyi iratokkal nem rendelkeztek.

Hideg napok

Október 21-én kora este az Őrnagy utca 3. alatti, hajléktalanok által használt lakás nyílt tűzhelyén bútorokat, lomokat égettek. A szomszédok szerint a lakást már többször felgyújtották.

XVI. kerület

Baleseti mentések

Egy Citroën Jumper kisteherautó akadt fenn a HÉV-síneken a Veres Péter út 48-nál. A tűzoltók október 11-én délután emelővel távolították el.

Október 13-án délután egy idős férfit gázolt el a HÉV a Veres Péter út 118-nál, a megállóban. Az illető a szerelvény és a sínek közötti kerítés közé szorult be, a raj feszítő-vágóval kétméternyi kerítéselemet kivágva mentette ki. A mentő súlyos sérülésekkel szállította a Baleseti Kórházba.

Október 15-én reggel 9 óra után a Szabadföld út 74-nél két személyautó karambolozott, az egyik árokba borult, két személy könnyebb sérüléseket szenvedett. A raj elhárította a forgalmi akadályt.

Kigyulladt a konyha

Október 11-én 6 óra 56 perckor egy Mészáros József utcai, nyolcadik emeleti lakáshoz szólt a riasztás, ahol lángolt a konyha. Személyi sérülés nem történt. Megégett a konyhabútor, tűzhely, textíliák, edények, kormozódott a konyha és a nappali mennyezete, és az oldalfalak.

Vízkár

Egy Ságvári utcai családi ház pincéjéből 30 köbméter vizet szivattyúztak ki október 12-én kora délután.

Égő gázkazán

Égett a gázkazán október 13-án reggel egy Baross utcai családi ház mosókonyhájában. A kazán mellett károsodott, megégett a szennyestartó, ruhák, cipők, polcok, mosógép, stb., a falak erősen bekormozódtak. Egy személy elsőfokú égési sérülést szenvedett.

Letört az ág

A Batsányi János utca 81-nél háromméteres faág tört le az úttestre és a járdára. Október 15-én délután a tűzoltók motoros fűrésszel tették szabaddá az utat.

Agglomeráció

Hűtőtűz

Október 18-án délelőtt egy zsámboki étterem nyitásakor a tulajdonos füstöt talált a helyiségben. Mint kiderült, odabent egy hűtőgép gyulladt ki, és a tűz a környzetében lévő tárgyakra is átterjedt. A helyiség viszont légmentesen zárt volt, és így az oxigén elfogyásával a lánggal égés is megszűnt. A kihívott tűzoltóknak már csak az izzást kellett megszüntetnie, amit vízzel való locsolással oldottak meg.

Tűz a házban

Október 19-én, az éjszakai órákban egy kistarcsai családiház lakóterében keletkezett tűz, mely az épület tetőterére is átterjedt. A tüzet a szomszédok vették észre, az épületben lakókat menteni kellett. A tűzeset során két fő sérült, az egyik súlyosan.

Tűz a teraszon

Október 22-én egy gödöllői négylakásos társasház földszinti teraszán égtek az ott tárolt vegyes anyagok. A lakók és a tűzoltóság gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz a lakásokba nem hatolt be, és a tetőszerkezetre is csak kismértékben terjedt át a tűz.

Kilőtt palackok

Október 26-án, a hajnali órákban egy vácszentlászlói családiház melléképülete gyulladt ki. Az éghető tetőfedés miatt a tűz gyorsan elterjedt az épületen, majd a családiház tetőszerkezetére is átterjedt. A tűz oltása magas riasztási fokozat mellett történt, és így is több órát vett igénybe. A tűzoltást nehezítette hogy az épületben több ipari gázpalack is volt, amelyek megsérültek. A kihozott acetilén hegesztő palackokat mesterlövész lőtte ki, így sikerült megelőzni, hogy azok felrobbanjanak.

Újjáépítés

Október 26-án, a késő éjszakai órákban Gödöllőn egy már majdnem elkészült, építés alatt lévő lakóház tetőszerkezete, és a padláson tárolt anyagok gyulladtak ki. A gyors észlelésnek és beavatkozásnak köszönhetően a tűz a földszinti lakótérbe nem terjedt át, azonban a tetőszerkezet, és a tárolt anyagok nagyrészt megsemmisültek.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez