Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28756573
   « Vissza

Már most is teniszközpontnak számít a XVI. kerület

 « Cikkek és hírek 
2010. november 17.
 

Azzal, hogy több mint 30 teniszpályája van a kerületnek, már most is teniszközpontnak számít. Ez még inkább így lenne, ha az MLTC és az ÁTC pályáit is be tudnák fedni télre, addig azonban, míg ez megvalósulhat, meg kell elégednünk azzal a ténnyel, hogy tavasztól késő őszig majd 30 pályán, telente pedig csak a Metró RSC Csömöri úti létesítményében lehet teniszezni. Azért ez sem rossz, és ezt nem én mondom, hanem a hazai teniszélet olyan kiválóságai mondták, mint a Davis-kupa válogatott szövetségi kapitánya, Hornok Miklós, illetve a magyar teniszsportnak a rendszerváltás utáni időszakban elért legnagyobb sikerének, az ausztrálok Davis-kupában való 1995-ös legyőzésében aktív szerepet vállaló Markovits László.

Ők voltak ugyanis a vendégei a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör novemberi rendezvényének. A tenisz kerületi
 
DSCF0194

Jobaházi Jenő, a Kertváros legidősebb (82 esztendős) teniszezője beszél,
az asztalnál Hornok Miklós, Markovits László és Medvegy Iván,
a MOB főmunkatársa

népszerűségét bizonyítja, hogy a két vendégre, illetve Medvegy Ivánra, a Magyar Olimpiai Bizottság főmunkatár­sára rengetegen kíváncsiak voltak. Pedig előzetesen akadtak szkeptikusok, akik azt mondták, ha az olimpiai baráti kör kimozdul a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában található Kertvárosi Olimpikonok Emlékcsarnokából, és nem egy iskolában, hanem egy sportegyesületben tartja majd a rendezvényét, akkor nagyon kevesen lesznek kíváncsiak a programra. November 11-én az MLTC látta vendégül az olimpiai baráti kört, és elmondható, a kísérlet nagyon jól sikerült, mert a nézőteret színültig megtöltötték az érdeklődők.

Egyre kevesebb az olyan sportág, melynek ne lennének kerületi vonatkozásai vagy kerületi képviselői. A foci mellett azonban a tenisz az, mely a legnagyobb népszerűségnek örvend. Köszönhető ez a fent említett 30 pályának, ahol tavasztól őszig rengetegen teniszeznek. De köszönhető annak a három sportegyesületnek, a Metró RSC-nek, az MLTC-nek és az ÁTC-nek is, amely ezeket a pályákat (nagy többségüket) működteti, és mely klubok a szabadidős tevékenységen túl a versenysportra is lehetőséget biztosítanak. A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör elnöksége éppen ezért nem csak Markovits Lászlót, Hornok Miklóst és Medvegy Ivánt, hanem a három kerület klub képviselőit is meghívta a november 11-i rendezvényre.

A téma tehát a tenisz volt, de a vendégek jóvoltából sok más egyébről is szó esett. Markovits László jelenleg a Vasas SC elnöke, s mivel az angyalföldi klub jövőre ünnepli a centenáriumát, a volt válogatott teniszező a magyar sportegyesületek helyzetéről is szót ejtett. Medvegy Iván a MOB tevékenységéről, és a legújabb világversenyekről beszélt, Hornok Miklós pedig arról mesélt, hogy miképpen lehet magyar játékosként a nemzetközi élvonal közelébe kerülni. A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör november 11-i rendezvényén a helyi teniszélet kiválóságai is szót kaptak. A három teniszklub elnöke az egyesületük történetét, és a jelen sporteredményeit mutatta be, Jobaházi Jenő, a Kertváros legidősebb (82 esztendős) teniszezője pedig a történeteivel néhány perc erejéig a múltba repítette vissza a résztvevőket. (S)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez