Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.10.25. hétfő
Blanka, Bianka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22402343
   « Vissza

Őrségváltás a rendőrségen

 « Rendőrségi hírek 
2010. november 17.
 

November 15-én a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitánysága rendhagyó állománygyűlésének volt a helyszíne a Polgármesteri Hivatal házasságkötő terme. A kerületi rendőrség összejövetelét az indokolta, hogy ezen a napon búcsúztatták a kapitányság két vezetőjét, Horváth Antal rendőr őrnagyot, kapitányságvezető helyettest, illetve Hajdú Károly rendőr őrnagyot, a Közrendvédelmi Osztály vezetőjét. A két magas rangú rendőr távozására azért került sor, mert mindkettejüket dr. Tóth Tamás dandártábornok, Budapest rendőr-főkapitánya magasabb beosztásba helyezte. Horváth Antalt november 16-tól a III. kerületi rendőrkapitányság vezetésével bízták meg (elődje, dr. Markó Attila a főkapitány helyettese lett), míg Hajdú Ká­roly a Közrendvédelmi Főosztály Külképviseleti Objektumvédelmi Osztályának vezetője lett. A két rendőrtiszt egyaránt 3,5 éve dolgozott ebben a beosztásában. Mindkettejüknek nagy szerepe volt abban, hogy a zuglói kapitányság megerősödött, és fővárosi szinten is a legerősebb kapitányságok közé került. Horváth Antalt és Hajdú Károlyt az állomány jelenlétében Krammer György Zsolt ezredes, Rozgonyi Zoltán alpolgármester és Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke köszöntötte előléptetésük alkalmából. A két távozó rendőrtiszt búcsúztatása alkalmából a Zuglói Emlékplakettet, egy-egy díszes szamuráj kardot, illetve a kollégáktól személyes ajándékot vehetett át.

Krammer György Zsolt ezredes bejelentette, hogy a távozó tiszteket sikerült pótolnia: Horváth Antal helyét Fodor Ferenc százados, míg Hajdú Károly helyét Bihari Sándor őrnagy veszi majd át. Ugyancsak a rendkívüli állománygyűlésen került sor „A hónap rendőre”-díj átadására. Ebben az önkormányzat által adományozott elismerésben októberben Pap József rendőr őrnagy részesült.

Nem tartozik az ünnephez, de a zuglói rendőrkapitánysággal kapcsolatos az a hír, mely szerint egy 22 esztendős zuglói rendőr őrmestert a Budapesti Nyomozó Ügyészség vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett. A fiatal rendőrt azzal gyanúsítják, hogy két társával megfenyegetett és megzsarolt egy gimnazista fiút, aki nem fizette ki nekik az eladásra kapott diszkódrogot, majd arra akarták kényszeríteni, hogy 300 ezer forint uzsorakölcsönt vegyen fel. Egy nap haladékot adtak áldozatuknak, de a fiú elmondta a történetet az iskola igazgatójának, aki megtette a szükséges lépéseket, és feljelentette az egyébként hosszabb ideje betegállományban levő rendőrt. (S)

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. október 13.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez