Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659731
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. november 17.
 

 

101109_kalauz_tuz_2
 

Kiégtek az autók a melléképületben. Egy családi ház udvarán álló melléképületben az ott álló gépkocsi égett ki november 9-én a XIV. kerületi Kalauz utcában. A tűz átterjedt egy garázsnak használt melléképületre is, ahol egy másik gépkocsi állt, sajnálatos módon az is kiégett. A bajt tetézte, hogy a ház oldalát is érték a lángok. A helyszínre kiérkezett tűzoltók eloltották a kiégett ronccsá vált gépkocsikat.


XIV. kerület

Konyhatüzek

Egy Zsálya utcai tízemeletes ház második emeleti lakásának konyhájában megégett az étel a kályhán. A lakás füsttel telítődött, a tűzoltók kiszellőztettek október 21-én.

Október 22-én délután a Répássy utca 2-ben, a tizedik emeleten gyulladt be az olaj a konyhában.

Szintén október 22-én egy Bosnyák utcai konyhában égett oda az étel, amit a tűzön őrizetlenül hagytak. A szomszéd riasztására a raj a kertkaput berúgva, az ablakot benyomva hatolt be és oltott, minden helyiség füsttel telítődött.

Lakásfelnyitások

Október 24-én reggel egy Padlizsán utcai, első emeleti lakásba hatoltak be a biztonsági lánc elvágása után, mert a lakó nem adott életjelet magáról. A sérült, ajtót nyitni nem tudó lakót a mentők az Uzsoki kórházba vitték.

Október 27-én éjfél előtt egy Thököly úti lakást nyitottak fel a tűzoltók a mentők kérésére. Egy idős asszonyt az Árpád kórházba szállították súlyos sérüléssel.

A rendőrség hívására október 28-án késő este egy Ond vezér úti, második emeleti lakást törtek fel, benn egy vérző személy volt. A mentőket már a rendőrség várta meg.

Kábelégetés

Október 28-án reggel a Hungária körút elején kábeleket égettek, amit a raj egy puttonyfecskendővel oltott el.

Szeméttüzek

Október 29-én délután a Nagy Lajos király útja 124. alatti elhanyagolt telken égő szemetet, hűtőszekrényt oltottak el.

November 2-án este egy Peugeot égő motorterét és utasterét oltották egy D-sugárral a Hungária körút 76-nál.

Szintén november 2-án kora reggel egy Róna utcai, magasföldszinti lakásba szólt a riasztás, ahol a konyhai mosogató alatti szemetes gyulladt ki. A kiérkezés előtt a tüzet részben eloltották, károsodott a bútorzat, az érintett falszakasz, a lakás festése. Az idős lakót füstmérgezéssel a toxikológiára vitték.

November 4-én délben egy Csertő parki, használaton kívüli orvosi rendelő helyiségének szellőzőjében összegyűlt égő lomot oltottak el egy C-sugárral.

Zárkózott gyerek

Egy Jerney utcai, második emeleti lakásba egy kétéves gyerek zárta be magát az ajtó becsapásával október 27-én este. A szülők hívására a raj kívülről, létrával hatolt be és nyitott ajtót az aggódó szülőknek, ennél nagyobb baj nem történt.

Közlekedési mentések

A Fogarasi út 67. szám előtt két személyautó ütközött október 22-én kora reggel. A villamossíneken landolt kocsikat a tűzoltók távolították el.

Tűzcsapnak ütközött egy Skoda Octavia október 25-én délután a Hungária körút 19-nél. Károsodott az autó eleje, a motorháztető, lökhárító, a jobb első sárvédő és a futómű. Mindkét légzsák kinyílt az ütközéskor, egy sérültet a raj kiérkezése előtt elvitt a mentő.

Október 29-én délután 3 óra előtt Toyota Yaris karambolozott egy Opel Corsával a Mogyoródi út 86-nál, két sérültet a mentők a helyszínen láttak el. A raj áramtalanított, a kiömlő üzemanyagot homokkal mentesítette.

November 1-jén a Répássy Mihály utca 4-nél a nap folyamán három Suzukiból folyt ki az üzemanyag az útra. Szándékosság gyanúja miatt a rendőrség vette át a terepet.

November 3-án a Telepes utcában egy Opel Astra ütközött össze egy Suzuki Swifttel. A Suzuki a Rákos-patak partján állt meg, a raj drótkötéllel biztosította a mederbe való becsúszás ellen. Kidőlt egy közlekedési tábla, a raj a forgalmi akadályt, vészhelyzetet kézi erővel megszüntette. Egy könnyű sérültet az Árpád kórházba szállítottak.

Menet közben kigyulladt egy VW Golf motortere november 4-én délután az Amerikai út 90/d. előtt, a raj egy D-sugárral oltotta el. Senki nem sérült meg.

Szintén nem sérült meg senki abban a balesetben, ami november 4-én a Hungária körút és az Egressy út kereszteződésében történt. Az összeütköző Opel és Volvo autók forgalmi akadályt képeztek, amit a tűzoltók kézi erővel szüntettek meg.

Hideg napok

Október 6-án 4 óra 37 perckor riasztották a rajt a Mexikói út elejére, ahol a bokros részen lévő hajléktalan-tanyán melegedés céljából túl nagy tüzet rakott az ötvenéves „lakó”. Az illető haja megperzselődött a felcsapó lángoktól.

XVI. kerület

Széthasadt fa

A Koronafürt utca 46-nál tíz méter magasságban kettéhasadt egy húsz méter magas fa. A raj október 21-én motoros fűrésszel mentesített.

Szemét megoldás

Október 21-én 14 óra 38 perckor a Rákospalotai határút 179-be hívták a rajt, ahol valaki égetéssel kívánt megszabadulni gumihulladékától.

A rendőrség kérésére

Egy Lándzsa utcai társasház hölgy lakóját hetek óta nem látták a szomszédok. Október 23-án – rendőrségi kérésre – a raj az erkélyajtót felfeszítve hatolt be, ahol az illetőt holtan találták.

Égett a melléképület

November 4-én reggel egy Állás utcai családi ház udvarában álló 3x5 méteres melléképület teteje égett mintegy 5 négyzetméteren, amit a háziak részben eloltottak. A tűz átterjedt az épület melletti nyári konyha tetőzetére is. A kivonult tűzoltók egy C-sugárral oltottak, személyi sérülés nem történt.

Agglomeráció

Odalett a széna

Egy féltetős szénatároló gyulladt ki november 1-jén reggel Kerepesen. A gödöllői tűzoltóknak a tüzet rövid idő alatt sikerült eloltani, így az a környezetére nem terjedt át, de a széna és a tároló teljesen elégett.

Tűz a kandallóból

Egy erdőkertesi családi ház tetőtéri tüzéhez riasztották a tűzoltókat november 11-én este. A helyszínen kiderült, hogy a kandalló feletti fa födémszerkezet kapott lángra. A tüzet a ház tulajdonosa eloltotta, de a teljes oltáshoz a réteges födémszerkezetet meg kellett bontani, az esetleges tűzátterjedés megelőzése érdekében.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez