Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774117
   « Vissza

Eredményes rendőröket jutalmaztak

 « Rendőrségi hírek 
2010. december 1.
 

November 12-én éjjel az egyik járőrpáros a Szlovák úton igazoltatott egy autót. Az elkért dokumentumokban szereplő adatokat rutinszerűen összevetették a központi nyilvántartással, így kiderült, hogy a kocsit vezető férfinek már réges régen börtönben kellene csücsülnie, mivel a bíróság sikkasztás miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A férfi azonban hallani sem akart a dutyiról, hanem bevágódott az autóba, és nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. Az egyik rendőr megpróbálta a menekülő autót feltartóztatni, de a sofőr direkt ráhúzta a kormányt, így a rendőr jobbnak látta, ha félreugrik a kocsi elől. A férfi az M0 irányába menekült, a rendőrök pedig utána. Időközben rádión segítséget kértek, aminek köszönhetően több autó is megpróbálta megállásra bírni a menekülőt. A férfi járműve azonban erőfölényben volt a rendőrautókkal szemben, így hamarosan elveszítették szem elől az üldözők.

A kocsi ellen körözést adtak ki, és a Pest megyei rendőrök meg is találták a járművet Pécel központjában. A kocsi
 
DSCF0557

Az ünnepségen a kerület rendőri vezetésén kívül részt vett
dr. Markó Attila ezredes, a budapesti főkapitány rendészeti helyettese
(volt XVI. kerületi rendőrkapitány), Kovács Péter polgármester és
Szatmáryné Jähl Angéla, a XVI. kerület Közbiztonságáért Alapítvány elnöke.

üresen, nyitott állapotban volt, és a rendőrök hiába vetettek be nyomozókutyákat is a keresésbe, nem sikerült a férfi nyomára bukkanniuk. Később aztán olyan információhoz jutottak, hogy a férfi egy zuglói lakásban próbálja meghúzni magát. A kerületi rendőrök rajtaütöttek a lakáson, és a férfit valóban sikerült letartóztatniuk. Így aztán a büntetésvégrehajtási intézetbe szállították, ahol azonnal megkezdhette korábbi büntetésének a letöltését. Ám nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy a szabadulására még egy ideig várnia kell, hisz egyszerre több ügyben is vizsgálatot indítottak ellene. Egyrészt hivatalos személy elleni erőszak kísérlete miatt kell majd felelnie, másrészt autólopás gyanúja miatt. A rendőrök ugyanis házkutatást tartottak a személyi okmányában szereplő címen (az édesanyja lakásában), ahol több jármű karosszéria-alkatrészére és ugyancsak több motorblokkra bukkantak. Az ügyben intézkedő négy rendőrt, illetve a november 3-án éjjel gépkocsifeltörőt, autótolvajt, betörőt és a Sashalmi sétányról növényeket lopó férfit elfogó rendőröket – összesen hetet – is megjutalmazták a november 11-i ünnepélyes állománygyűlésen. Az ünnepségen részt vett dr. Markó Attila ezredes, a budapesti főkapitány rendészeti helyettese, Kovács Péter polgármester és Szatmáryné Jähl Angéla, a XVI. kerület Közbiztonságáért Alapítvány elnöke.

– A tapasztalatom az, hogy a kerületi rendőrség jól és hatékonyan végzi a munkáját – mondta Kovács Péter. – Ezt tapasztaltam akkor is, amikor együtt járőröztem a kapitány úrral, de a fogadóóráimon is erről hallok a lakóktól. A megnövelt közterületi jelenlét volt az első lépés a kerület közbiztonságának javítása felé, a következő lépés pedig a januárban beindítandó térfigyelő-rendszer lesz, melyet szintén támogatni fog az önkormányzat.

– Több okból is szívesen jöttem erre az ünnepségre – mondta dr. Markó Attila ezredes –, egyrészt, mert 2000 júniusától 2004 januárjáig magam is ennek a kerületnek a kapitánya voltam. Már akkor is az volt a tapasztalatom, hogy egyrészt a kerületi önkormányzat mindenben a partnerünknek bizonyult, másrészt ez a városrész rendkívül békés környéknek számított. De örömmel jöttem azért is, mert én is ebben a kerületben lakom, így állampolgárként nekem sem mindegy, hogy az itteni rendőrök milyen munkát végeznek. Harmadrészt pedig azért fogadtam örömmel ezt a meghívást, mert főkapitány-helyettesként nagyon fontosnak tartom az önkormányzat gesztusát. A BRFK ugyanis a mai gazdasági helyzetben képtelen lenne ezeket az igényeket teljesíteni. Jelenleg a fővárosi rendőrség másfélmilliárdos adósságot görget maga előtt, és a szigorú költségvetés miatt nincs módja a jutalmazásokra.

Dr. Markó Attila ezredes a jutalmak átadását követően elmondta, hogy az október 4-én kinevezett új kapitány, illetve az ugyancsak frissen kinevezett helyettesei alkalmasak arra, hogy ezt a kapitányságot elvezessék. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez