Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659356
   « Vissza

Légtérzaj: konkrétumokra várunk

 « Portaszolgálat 
2010. december 15.
 

December 9-én baráti ismerkedésre hívta a HungaroControl Zrt. új vezetése a légiforgalom miatt érintett kerületek képviselőit. Szepessy Kornél elnök-vezérigazgatónak a célja azonban nem csak az volt, hogy újból felvegye a kapcsolatot a növekvő repülőgép-forgalom és az abból keletkező zaj miatt megorrolt kerületekkel, hanem az is, hogy ismét aláírassa velük azt az együttműködési nyilatkozatot, melyet az elődeinek 2007-ben már sikerültIMG_3404a egyszer szignáltatnia az akkori kerületi vezetőkkel. Szepessy vezérigazgató úr azonban tévedett, ugyanis a kerületek jó része nem fogadta el a feléjük nyújtott baráti jobbot. A XVI. kerület sem. De nézzük a részleteket! A december 9-i rendezvényre 15 kerület kapott meghívást. Budai városrészek nem szerepeltek köztük, hisz arrafelé nem jelent problémát az állandó repülőgépzaj. A kerületek csodálkozva fogadták ezt a gesztust, hisz mostanában igencsak akadozott a kommunikáció a légiforgalom irányítását végző vállalattal. Az új elnök-vezérigazgató meghívásának nem is tett minden kerület eleget. A XVI. kerület viszont Kovács Raymund alpolgármester személyében képviseltette magát.

A tárgyaláson a Hunga­ro­Control Zrt. új menedzsmentje kellemes csalódást okozott mindenkinek. Egyrészt rendkívül udvariasnak, másrészt rendkívül együttműködőnek bizonyultak. Megtudhattuk például, hogy a júliusi menedzsment-csere óta sok minden megváltozott a cégnél. Első lépésként átalakították a társaság szervezeti felépítését, majd több fontos fejlesztésbe is belekezdtek. Ez persze kevésbé érdekes a kerületi emberek számára, az azonban mindenképpen fontos információ volt, hogy az elkövetkezendő években a légiforgalom jelentős emelkedése várható majd. Ez pedig újabb problémákat generálhat.

IMG_3431aA beszélgetés alkalmával a kerületek képviselői is elmondhatták problémáikat, észrevételeiket és javaslataikat. Kovács Raymund alpolgármester ennek során jelezte, hogy a XVI. kerület egyelőre miért ódzkodik az együttműködési nyilatkozat aláírásától. Ebben a kerületben ugyanis az emberek már annyi ígéretet kaptak, amennyiből Dunát lehetett volna rekeszteni, de tényleges megoldás még nem született a problémájukra. Az új cégvezetéstől azt várják tehát, hogy előbb produkáljanak valamit a zajártalom csökkentése érdekében, s csak utána következhet az együttműködés deklarálása. Kovács Raymund egy konkrét javaslattal is előállt: szerinte ugyanis már az is megoldást jelentene, ha a jelenleg a kerület felett húzódó légifolyosót egy picit arrébb tessékelnék. Így a repülők nem a házak felett, hanem a XVI. és a XVII. kerületek közti zöld terület felett röpködhetnének. Szepessy Kornél elnök-vezérigazgató ígéretet tett rá, hogy utánanéz ennek a lehetőségnek. És ígéretet tett arra is, hogy a jövőben nem fordul majd elő, hogy a vállalat ne válaszoljon a partnerkerületektől hozzáérkező levelekre. (S)

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez