Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658552
   « Vissza

Horoszkóp (január 19-től február 20.ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. január 19.
 

 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

Amolyan szélmalomharcosként kaszabolja tettvágyával a levegőt, az Önt körülvevők pedig kuncogva nézik az erőfitogtatást, így nem csak elfárad a láthatatlan csatában, de még fel is fújja magát sértődöttségében. Mindeközben pedig harsányan kiáltja ki meggyőződéseit a világba. Meg kell hagyni, igazán vicces a látvány, de az is igaz, hogy a céljai, elvei, hite valóban rendben van, és helyes az irány, tehát nem a mondanivalón, hanem annak mikéntjén kell változtatnia, mert jelenleg úgy néz ki, mint aki saját tengelye körül forog, és képtelen abbahagyni a forgolódást. Talán Ön is nevethetne ezen, és ez feloldaná a körbe-körbejáró katonás ütemet.

 

Bika (IV. 21.- V. 20.)

A bölcs mondanivalójú, hős szerelmes filmeket nézi szívesen, mert valahogy többet akar a napi ritmus megszokottságánál, vagy csak egyszerűen látni kívánja, hogy a napi megszokott rutin hosszú távon hová is vezet. Konklúziót kíván vonni a tettek és következményeik áttekintésével, azaz meg akarja fejteni, a valóságban minek van értelme, és mit dobjon ki hasztalansága miatt – természetesen a tárgyakon túl mutatva, analogikus értelemben. Szívóssága akár segítségére is lehet akkor, ha kitartóan keresi a válaszokat. Ha azonban birtoklási vágya kerekedik felül, az értelmetlen dolgokhoz is ragaszkodni fog.

 

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

Január végén még a megfontolt, bölcs beszéd lesz jellemző Önre, február elejétől elengedi magát, és csak egyszerűen kimondja azt, amire spontán módon gondol. Ez olykor-olykor összetűzésbe keverheti – főként, ha másnak nem tetsző dologról beszél. Február közepétől ráadásul el is kezdi élvezni a szabadszájúságból adódó megkönnyebbülés érzését, és kissé túl is lőhet a célon. Megszűnhet az a kis lelkifurdalás is, amit a hónap elején még csak-csak érzett, ha környezetében megdöbbent, kerek szemeket látott. Igazából csak mozgásban van és a sors merkúri kezeként segít másokat kibillenteni megszokásaik sorából. Vigyázzon, hogy a spontaneitást ne vegye át az okoskodás!

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

A bánat kiapadhatatlan kútja. Talán így lehet igazán jellemezni Önt a január végi időszakban. Ez – félreértés ne essék – nem sértegetés, inkább segítség abban, hogy észrevegye, túlzott önérzetével, a negatívumokat felnagyító depresszív lelkiállapotával szubjektíven látja a világot. Ön most önsorsrontásból jelest kapna. Félő az is, hogy februárban alkoholhoz, vagy más mámorító szerhez nyúl fájdalmai enyhítése végett. Amiben mindenképp bízni kell, hogy az Ön uralkodó bolygója, a Hold olyan gyorsan halad a Nap-pályáján, ahogyan a dolgok is képesek megváltozni. Csukja be a szemét, és mire újra kinyitja, már tova is tűntek azok a dolgok, melyeket Ön visszamenőleg is őrizget.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Ha Ön a főnöki székben ül, túl keményen fogalmazhat alkalmazottait illetően. Ez pedig maradandó rosszallást, megfagyott légkört jelenthet. Ha mindezt viselni képes, akkor is érdemesebb elsőként átgondolnia, hogyan is fogalmazza meg mondanivalóját, mert a beosztottakra szüksége van, és valljuk be, jobban szeret Ön is a jó főnök szerepkörében létezni, mint diktátorként megfélemlített emberekkel együttdolgozni. Új szabályokat szeretne bevezetni saját és mások életében, a szabályok megszokásához és a valódi gyakorlati élethez való igazításukhoz időre van szükség. Türelmetlenségén úrrá kell lennie.

 

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

Önmaga és az Önt körülvevő szoros közösség (család, barátok, beosztottak, kollegák) számára kíván változásokat eszközölni. Jól átgondolt koncepciója van, mely az elmúlt év nehézségeiből kigondolt, „hogyan csináljuk jobban, eredményesebben” tervet takarja. Ön szereti a szabályokat, mégis sokat lazít az elavult kötelékeken, ezzel önállóságra segítve embertársait. Terve kiváló, érdemes meghallgatni és betartani értelmes, új szabályrendszerét. Február közepe táján kell kissé szorosabban fognia majd a gyeplőt, mert hiába ünnepelt mindaz, amit mond, megvalósítani, megszokni időre van szükség.

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

Háttal ugyan nem kezdünk mondatot, de hát meg kell hagyni, kissé össze van zavarodva, méghozzá csendesen van összezavarodva. Kilóg a saját életéből és úgy haladnak el a dolgok Ön körül, mintha ott sem lenne, és ha úgy érzi, ott is van, csak szemlélőként vesz részt. Persze az, aki fennkölt dolgokról ábrándozik, és szemét az ég felé veti, gyakran botlik meg egy-egy járdaszegélyben, vagy az úton heverő kavicsban. Ekkor kerek szemekkel körbenéz, vajon látta-e valaki, hogy megbotlott, majd szórakozott mosollyal tovább „lebeg”. Talán a tudattalanja, vagy inkább a tudatfelettije fogalmazza újjá értékrendjét, melyet valószínűleg nem ebben a hónapban fog kézhez kapni.

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

A Skorpió jegy szülöttei komoly elvekkel rendelkeznek a világot és saját működésüket illetően. Az élet most kényszerítő erővel lazít ezeken az elveken és megpróbálja Önnek más nézőpontból is bemutatni az életet. Ha úgy is gondolja, hogy sajátos elképzelése mindenek felett áll, tegyen egy próbát csak néző szinten, hátha kedvezőbb perspektívából szemlélheti az eddig nehézkesebben működő életterületeit. Ne feledje, rendkívül erős személyisége a legnagyobb változtatásokra is képessé teszi, és ez az erő módfelett szükséges ahhoz, hogy önmagát legyőzve jusson túl korlátain.

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Uralkodó bolygója, a Jupiter régóta hátrafelé mozog, így Ön is érezhette, hogy a dolgai ugyan kényelmesek, de nem célravezetően haladnak előre. Február közepétől ez megváltozik. Nem feltétlenül érzi kezdetben ennek az erőnek a pozitív eredményeit, mégis tudja, hogy szüksége van a továbblépésre, hiszen a langyos állóvizet sosem lehet összehasonlítani azzal a kristálytiszta, erőtől duzzadó vízeséssel, melyet megálmodott. Tegye félre büszkeségét, és ha száját húzva is, de lépjen tovább, lépjen előre, lépjen bele az új, dinamikus 2011 februárjába. Ugyan leesnek Önről a kényelem bilincsei, de helyette képessé válik a földre lehozni és megvalósítani ábrándjait.

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

A múlt hónapban a diplomáciai érzéke kifejlesztéséről, felfejlesztésről volt szó. A Vízöntő havában tovább finomíthatja ez irányú tapasztalatait, s míg a január végén nehéznek és fáradtságosnak érzi, hogy figyelnie kell mit, és hogyan intéz, február közepén szinte szárnyakat bont. Amire figyelnie kell, hogy régi szokásai és spórolási kényszere – mely az anyagiakon túl sokszor fukarságot takar a dicséretek és beszéd területén is – visszavetheti attól, hogy új szerepkörét élvezze. Tegye túl önmagát önmagán és tanulja meg élvezettel intézni dolgait. Legfontosabb üzenet a játszva tanulás elsajátítása.

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

Nehéz visszaszoknia a munkába. Önből sosem a tettvágy az, ami hiányzik. Egyszerűen csak jó, ha az ember azt csinál, amit akar. Szabadideje azonban megcsappan, sokféle feladatot, kihívást kap, és ha kicsit zsörtölődve is, de végül beadja a derekát és nekivág a 2011-es évnek. Könnyűnek azonban semmi esetre sem nevezhetnénk saját hónapját, mégis talán kicsit enyhébb megpróbáltatásokra számíthat. Anyagiak területén még ne várjon túlzott stabilitást. A képlet búcsúzást, elmúlást mutat egy szeretett személlyel kapcsolatban, valamint a búcsúzásból adódó gyász személyiségváltozást hozó fejlődési szakaszát.

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

Egy régi hölgy ismerőse lehet a segítségére nehézségeit illetően. Érzelmileg megindító találkozásra számíthat múltjával kapcsolatban. Ön rendkívüli képességgel tud kivonulni a világból, tegye hasznossá ez irányú képességét a gyakorlatban, és elalvás előtt bármilyen problémái legyenek is, kérje meg önmagát, hogy álmodja meg a megfelelő megoldást és ébredjen úgy, hogy emlékezzen reá. Ez segíteni fog, mert tudnia kell, ha a világ praktikus dolgai nem mennek, akkor nem a dolgokkal van baj, hanem az oldallal, amelyről megpróbálja megfogni azokat. Az Ön nagyszerűsége a rendkívüli fantáziája és csodás lelki adottságai, használja ki ezt, és ne hagyja magát rábeszélni arra, hogy a hiba mindig az Ön készülékében van.

Laki Beáta (06-70-310-1974)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez