Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.28. szombat
Károly, Karola
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26373093
   « Vissza

Megújuló számítógépes oktatás nyugdíjasoknak

 « Cikkek és hírek 
2011. január 19.
 

 

Mint arról korábban már tájékoztattuk olvasóinkat, a TZteam kft. számítógépes tanfolyamokat szervez, amelyek nagyon népszerűek az idősebbek körében. Ezt a tanfolyamot most teljesen megújítják. A résztvevők egy kezdők számára kialakított, részelemeiben régóta bevált, de kifejezetten e tanfolyam sikere érdekében megalkotott, teljesen új módszertan segítségével összeállított, könnyen megérthető, ugyanakkor sok új ismeretet adó tananyagot fognak megismerni.

Az új módszertan lényeges elemei a közérthető meghatározások megfogalmazása, az ismeretanyag modularitása, vagyis egymásra épülése, az intreaktiv, közvetlen visszacsatolásra épített ismeretátadás és a közvetlen gyakorlatok egységes rendszere. Rövidebben megfogalmazva: korosztálytól és előképzettségtől függetlenül érhető előadás keretében megismerik és egyúttal maguk is gyakorolják a számítógép használatát. Erre minden körülmény adott a TZteam emeleti előadótermében, ahol mindenki számára önállóan használható számítógép áll rendelkezésre, a bemutatott képanyag pedig egy íróasztalnyi méretű képernyőn jelenik meg, amelynek képe a hátsó sorból is kiválóan látható. Aki eddig félt attól, hogy „elrontja a család számítógépét”, ha leül használni azt, az előadás végén bátran nekiláthat új ismereteit használva felfedezni a számítástechnika világát, kiléphet az internetre, sőt akár beszélgethet is távolban élő ismerőseivel, ha azoknak is van megfelelően kialakított számítógépük. E tananyag összeállítójának sok 40-60 éves ismerőse örömmel használja ezeket a lehetőségeket, annak ellenére, hogy korábban úgy gondolták, nem nekik való a számítógép, az internet, mert képtelenek megérteni és használni ezeket a modern technikai vívmányokat. Pedig az érdeklődő ember bármit megtanulhat megfelelő segítséggel.

Bemutatják az internetes „telefonálás”, az egyszerű szövegszerkesztés és az internethasználat alapjait.

Szintén újdonság, hogy az alapozó tanfolyam ismeretanyagára szervesen ráépülő új ismeret-modulokat alakítanak ki az érdeklődésre leginkább számot tartó irányokban, mint a szövegszerkesztés, a képszerkesztés, grafika, sőt terveik közt szerepel egy digitális fényképezőgép-használati modul kialakítása is. Az érdeklődők így tovább mélyíthetik számítógép felhasználói ismereteiket a modulokat akár önállóan kiválasztva, akár egymásra épülően.

Egy tanfolyamra korlátozott számú jelentkezőt tudnak fogadni, a részvételi díj 5 ezer forint (amelyet a jelentkezéskor előre kell fizetni), az oktatást hétköznapon (szerdán) és szombaton tartják, jelentkezni lehet az alábbi címen illetve telefonszámon.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez