Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.10.25. hétfő
Blanka, Bianka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22402006
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. január 19.
 

 

Tuti tippre mentek

Hogy milyen módszerrel jutottak be a betörők az egyik XVI. kerületi családi házba, azt még nem tudni, ám az biztos, hogy erőszakos cselekedetre utaló nyomot nem találtak a rendőrök abban a nyári betörésben, melynek egyik gyanúsítottját a napokban fogták el a rendőrök. A betörés még augusztus 7-én történt, és az ingatlanba bejutott idegenek tuti tippre mentek. Egyértelműen a ház páncélszekrényét keresték, melyet kinyitottak, s melyben 28,5 millió Ft értékben készpénzt, arany ékszereket és aranyórát találtak. A nyomokból arra lehetett következtetni, hogy a sértettek ismerhették az elkövetőket, ezért a nyomozás is ebben az irányban indult el. Így került képbe három személy, akik közül január 13-án egy 44 éves többszörösen büntetett előéletű nőt le is tartóztattak. A gyanúsított ellen jelentős értékben elkövetett lopás vétsége miatt indítottak vizsgálatot. Információink szerint a nő tagadta, hogy részt vett a betörésben, de a rendőrség bizonyítani tudja, hogy a letartóztatott személynek igenis köze van a bűncselekményhez.

Furcsa módja a betörésnek

Mindenképpen beírta magát a kerület kriminalisztikájába az a két elkövető, akik karácsonykor próbáltak meg kirámolni egy élelmiszerboltot az Ostoros úton. A két férfi ugyanis ahhoz, hogy bejusson az üzletbe, nem tört be kirakatot, nem feszítette fel az ajtót, hanem gondosan megbontotta az épület tetőszerkeze­tét, majd az így keletkezett nyíláson leereszkedtek az üzlettérbe, majd onnan elkezdték kiadogatni a dolgokat.

Már-már végeztek a „nagybevásárlással”, amikor megjelent a boltnál egy rendőrautó. A járőröknek az tűnt fel, hogy a szokatlan időben egy férfi ácsorog az üzlet előtt. A december 24-én hajnali 4-kor elkövetett betörésben két kerületi, büntetett előéletű férfi vett részt. A 41 és 48 éves elkövetők a rendőrök kiérkezéséig 127.000 forint készpénzt és 27 csík cigarettát (168.000 forint értékben) zsákmányoltak. A bűncselekmény során az üzlet árukészletében kár nem keletkezett (mivel nyomban meglett a lopott áru), a két férfit azonban letartóztatták a rendőrök.

Újévi nyaklevesek

Rosszul kezdődött az év annak a fiatalembernek, aki január 2-án 15 óra körül a Kántorné sétányon ment. A szilveszteri bulit pihenő városban ugyanis meglehetősen kihaltak voltak a közterületek, így nem sok segítségre számíthatott, amikor három, szintén fiatalkorú sráccal konfliktusba keveredett. A későbbi sértett persze nem kereste a konfliktust, nem úgy a támadói, akik úgy döntöttek, hogy ezen a csöndes vasárnap délután megfosztják őt az értékeitől. A fiú azonban nem akart a túlerőnek engedelmeskedni, hanem inkább megpróbált elmenekülni előlük. A három srác utolérte őt, s ha már elkapták, alaposan el is agyabugyálták. Ezt követően elvették a telefonját, majd magára hagyták. A sértett elsősorban az arcát ért ütések miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám szerencsére a saját lábán tudott hazamenni. A szülei orvoshoz vitték, majd feljelentést tettek a kerületi rendőrkapitányságon.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. október 13.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez