Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.05.23. hétfő
Dezs?
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 24104013
   « Vissza

„A szülői mesterség iskolája”

 « Cikkek és hírek 
2011. február 2.
 

 

Nagy sikerrel folyt a „szülői mesterség” igézetében tartott előadássorozat a Szent Imre utca 115. szám alatt a Göllesz Viktor Beszédjavító Általános Iskola épületében. Mindenki a legjobb szülő szeretne lenni. A mindennapi élet azt mutatja, hogy a gyakorlatban nehéz sikeres szülővé válni. A szülő, ha gyermeke nevelésében elakad, vagy bizonytalannak érzi magát, tanácsokra vágyik. Tudatosan fel kell készülni e mesterségre. Szükséges a szülőnek megismernie a gyermekét ahhoz, hogy hatékonyan tudjon bánni vele, és képessé váljék optimálisan segíteni őt fejlődésében. Fontos, hogy a szülő tudja, hogy az adott életkorban milyen életkori sajátosságok jellemzőek a gyerekekre és azt is, hogy a nevelői hatások hogyan segíthetik őt. Ebben az útkeresésben igyekeznek a szakemberek a szülők segítségére lenni minden alkalommal más témakörökben.

Megismerhetik az érdeklődők a gyermekek nevelési életciklusait meghatározó körülményeket, s azokat a módszereket, amelyek megkönnyítik az egyes problémahelyzetek kezelését. Reflektorfénybe kerül a család nevelési attitűdjének fontossága és szerepe. Bepillantást kaphatnak a gyermekek jobb megismerését, elfogadását és hatékony nevelését elősegítő numerológiai elemzésekbe és a BACH – virágterápia jelentőségébe. Érdekes összehasonlításban kerül megvilágításra az iskolára való alkalmasság, iskolaérettség jellemzői, meghatározói pszichológusi, óvónői, tanítói és szülői szemmel. Ízelítőt kaphatnak azokból a tapasztalatokból, amelyek bizonyítják a zene nevelő erejét, fejlesztő hatását a gyermekek személyiségére.

Az intézmény pedagógusai, pszichológusa abban szeretnének segíteni a szülőknek, hogyan tudják megértő, türelmes, szeretetteljes nevelési légkörben eredményesen nevelni gyermekeiket.

Ehhez az útkereséshez várják az előadók szeretettel az érdeklődő szülőket havonta egy alkalommal. Az iskolában 1/ 406-15-26 telefonszámon lehet érdeklődni az aktuális előadások témájáról és időpontjáról.

Legközelebbi előadások:

Szeretné Ön, ha gyermeke harmonikusan és sikeresen haladna iskolai tanulmányaiban? Ha érdekli az, hogy mi segítheti ebben, akkor megtudhatja a következő előadáson február 11-én 15:30-tól. Előadó: Szőke Katalin a Napfény Központ numerológusa, személyiség elemzője és Bach virágterapeutája

Agresszív a gyereke? Hogyan kezeli? Jöjjön el! Segítünk! Faragó Anikó iskolapszichológus előadása március 1-jén 15:00-tól.

Minden előadás ingyenesen látogatható!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. május 11.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez