Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.12.01. szerda
Elza
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22632912
   « Vissza

Évértékelés a XVI. kerületben

 « Portaszolgálat 
2011. február 16.
 

 

Az évértékelő teljes felvétele IDE KATTINTVA meghallgatható (70Mb)

 

IMG_8067-1   

A XVI. kerület vezetése: Csomor Ervin és Kovács Raymund alpolgármesterek, középen Kovács Péter polgármester

 

A Szerb Antal Gimnázium dísztermében került sor február 8-án a XVI. kerületi évértékelésre a Szívvel-Lélekkel Polgári Egyesület szervezésében. Dr. Környeiné Rátz Katalin a meghívott előadókat köszöntve jelentette be, hogy Szatmáry Kristóf kerületi és országgyűlési képviselő igazoltan maradt távol, ugyanis időközben a Gazdasági Minisztérium államtitkárává nevezték ki.

Kovács Raymund alpolgármester a legutóbbi választásokon megtapasztalt fülkeforradalomról beszélt, amelynek az lett a következménye, hogy egy politikai tömörülés (Európában példa nélküli módon) kétharmados többséget szerzett az ország irányításában, és ezt követően kimagasló eredményeket ért el az önkormányzati választásokon is. A Fidesz és a KDNP tehát együtt irányítja az országot és a fővárost, ami igen nagy felelősség, erre a kerület vezetőségének is tekintettel kell lennie. Bizonyos területeken a kerület a 2006-os választási győzelem miatt előbbre tart másoknál, például itt már régóta működik településőr, itt már jóideje van fűtési támogatás.

Csomor Ervin alpolgármester azt emelte ki, hogy nem minden a pénzen múlik – például az önkormányzat költségvetésében kicsi összeget vesz igénybe a nyugdíjasok segítő szolgálata, de például egy nyugdíjasnak, akinek a bevételébe bele van kalkulálva, hogy megtöri és eladja a kertjében termő diót, neki hatalmas segítség, ha odamegy valaki és a diót leveri a fáról és összeszedi – amire a nyugdíjasnak az életkora miatt már nincs ereje. Vagy például régebben rendszeresen előfordult az orvosi rendelőkben, hogy rendelés közben az orvos felkapta a táskáját és elrohant, a sor meg várhatott egy-másfél órán át. Most működik a 24 órás ügyelet, aki ellátja otthon a betegeket, és nem kerül többe, mint amit a TB megfizet. A Lemhényi iskolában az állami normatívából sikerült megoldani a két tanítási nyelvű oktatást, de ez az ott tanuló gyerekeknek hatalmas előrelépést jelent. A Szakrendelőben lízingből lehetett megvásárolni a mindeddig hiányzó panorámaröntgent, így a betegeknek nem kell ezért más kerületbe járni, a bevételekből pedig sikerült eddig kitermelni a lízingdíjat. Csomor Ervin külön szólt a költségelvű lakásokról, amelyben a kerületi fiatalok a normál albérleti díj mintegy 40 százalékáért kapnak lakhatási lehetőséget, s a rendszer mégis önfenntartó.

Kovács Péter polgármester évértékelő beszédében elemezte a választások eredményét, amely példátlan sikert hozott a hivatalban lévő politikai vezetés számára, egyben lehetőséget a további fejlődésre. Említést tett parlamenti megbízatására is, mondván, hogy ha nem lenne országgyűlési képviselő, akkor sem a fölöttünk röpködő gépek, sem az M0 zajvédő fala ügyében nem tudna intézkedni, ráadásul a XVII. kerületi polgármesterrel közösen lobbiztak ki útépítésre pénzt, ami 250 millió forintot jelent a kerületnek.

Az évértékelő beszéd a kerület szinte valamennyi eredményét érintette, annak a programnak alapján, amely az előző illetve a mostani négy éves ciklus alapjaként lett meghirdetve. A polgármester befejezésül bizalmat öntött a hallgatóságba, nem titkolva, hogy az országban igen jelentős átalakítás zajlik, de ennek sikere nyomán éppúgy jó érzés lesz XVI. kerületinek lenni, mint magyarnak az országban. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez