Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654193
   « Vissza

Horoszkóp (február 16-tól március 20-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. február 16.
 

 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

Ahhoz, hogy a Kos csatát nyerhessen, fel kell adnia a harcot. El kell engednie igazát, rá kell, hogy döbbenjen, nincs elég energiája ahhoz, hogy konfrontálódjon. Ez a lemondás fogja majd elhozni azt a várva várt eredményt, melyet jelenleg ereje fitogtatásával próbál elérni. A rozsdás, csorbult kardot elsőként meg kell éleznie ahhoz, hogy hasznára váljon és ne csak sebeket ejtsen. Sorsfordító ereje most bölcsességén, higgadtságán és előrelátó képességén múlik. Ne higgye el, hogy igaza van, mert a valódi igazság sokkalta összetettebb annál, mintsem büszkesége és egója védelmében másokat hibáztatni és szurkálódni csak azért, mert harci kedve erre kényszeríti.

 

Bika (IV. 21.- V. 20.)

A Bika alapvető tulajdonsága a ragaszkodás. Ez a hónap azonban az elengedésről, az elavult dolgoktól való megszabadulásról szól. Sokkal könnyebben tud most búcsút inteni a feleslegessé vált kapcsolatoknak és helyzeteknek, mint ahogy azt Ön megszokhatta saját magától. Belső ereje képessé teszi majd, hogy új dolgok felé induljon. Amire figyelnie kell, hogy a megrögzött, berögzült visszatartó gondolatokat is képes legyen elengedni, mert ezek akadályoztathatják. Lazább, könnyedebb, levegősebb kapcsolatokra tehet szert, melyekben most, kivételesen ne az időtállóságot tesztelje, vagy várja el, hanem az újdonságokat, a spontán meglepetésszerű történéseket keresse.

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

Az Ikrek-jegyűek többszörösen összetett személyisége fordulatos változásokon megy keresztül. Egyelőre ezek a változások a mélyben, a láthatatlan világokban alapozódnak meg. Jelenleg az a dolga, hogy megtanuljon csendben maradni. Ha mindent kimond, amit gondol, akkor kipuffogtatja azokat az energiákat, melyek az Ön új világának alapköveiként szolgálnak majd. Gondoljon egy magzatra, ahogyan az anyaméh zárt falai burkolják körbe, védik meg a benne fejlődő új életet a külvilág zajos, sokszor kaotikus világától. Csak akkor születik meg a kis lélek is, mikor szervei képesek ebben a világban működni és élni. Tartsa tiszteletben saját új világának megteremtését.

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

Ha régóta gondolkodik azon, hogy egy jó terapeutát keres nehézségei feloldásához, akkor most itt az idő, hogy megtegye. Képessé válik magányosságában valóban odafigyelni belső hangjára és meghallani bölcsebb énje tanácsait. Egy szeretetteljes, türelmes, valódi empátiával bíró személynek el fogja tudni mondani mindazt az Önben összegyűlt, feltornyosult, nem megbocsátott problémacsomagot, melyet évek óta cipel a vállán. A kibeszélés már önmagában segítségére válik abban, hogy a Rák számára jól ismert hátrafelé haladásból előremozdulás lehessen, a kemény páncélból pedig támaszték a puha belső számára, védőfal helyett.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Keressen egy csendes zugot, egy jó könyvet és mélyedjen el benne. Húzza a fejére a takaróját és pihenjen. Egyszóval vonuljon vissza önmagához, vagy a legszűkebb családi környezetében keresse meg önmaga fényesebbik, örömtelibb oldalát. Most szinte hallom, hogy Ön azt mondja „nincs más oldalam, csak fényes és örömteli”, természetesen egy Oroszlánnal nem vitázik az ember, de azt megállapíthatjuk, hogy kicsit kevesebb az energiája. Mivel egy Oroszlánnak a két kedvenc helyszíne a fürdőszoba és a hálószoba, ez utóbbit ajánlom figyelmébe. Lustálkodjon, amennyit lehet.

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

Egy kicsit megzavarodott rövid távú céljait illetően. Egyik része úgy intézné feladatait, hogy azokkal másokat támogasson, másik része azonban az önmegvalósítást, előrelépést tartja helyesnek. Most vajon mi legyen? A túlzottan egyszerű, önös érdekek feladása és valamilyen üdvös cél érdekében való önfeláldozás (a szó nemesebbik értelmében). Ez az önfeláldozás azonban egy új megoldási struktúrát, utat, fejlettebb, ötletesebb, bölcsebb hozzáállást igényel. A dolgokra való rálátása tehát változóban van. Nemsokára sokkal színesebb és szélesebb perspektívából szemlélheti az életet.

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

A Mérlegek kissé nehéz helyzetben vannak. Túlságosan lekötelezettnek érzik magukat valaki, vagy valami felé. Ez az érzés annyira bilincsbe zárja a jegy képviselőit, hogy legszívesebben elfutnának a felelősségvállalás súlyos szorítása alól. Szerepet játszanak, a gondtalanság szerepét a külvilág felé, de sajnos ez korántsem igaz. Ezzel leginkább önmagukat csapják be, hiszen így nem kaphatnak segítséget másoktól. Ha szabadságra vágyik, elsőként azokat a köteleket kell feloldania, melyeket önmaga túlzott elvárásai csomóztak gubancos kötéssé. Hogyan tegye? Szabadítsa fel magát az igazmondó juhász szerepével és mondja ki, fedje fel valódi érzéseit.

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

Félelmeiből és szorongásaiból erőt kovácsolhat. Emberi gyengeségeit képessé válik elfogadni, és hátrébb lépve megszemlélni és elemezni. Kettősség uralkodik e hónapban lelkében, a hűvös éleslátás és a meditatív, befelé forduló megértés. Mindkettőnek hasznát veszi, és jól kezeli e két ellentétes erőt. Bár Ön nem egy kifelé forduló, mások véleményére adó típus, mégis megzavarhatja belső nyugalmát egy-egy Önhöz közelálló személy sistergő, zizegő magatartása. Nem bírja elviselni a siettetést, a türelmetlenséget és a gyors tenni akarást. Tudja jól, hogy a nem cselekvés is cselekvés, a csendben levés is tett, foglalkozzon saját belső békéjével.

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Menne, de nem tud, csinálná, de akadályokba ütközik. Az erő Önnel van, nemsokára a tér és az idő is alkalmas lesz, hogy elindulhasson. Egy kis türelemre intik a bolygók. Még növesztenie kell azt a tetterőt, a vágyat, a motivációt. Ne frusztrálódjon, hanem érezze, ahogyan egyre erősebb, bátrabb és bölcsebb lesz. Készítsen tervet, hogy mit milyen sorrendben szeretne majd megvalósítani. Ha minderre azt mondja, hogy képtelen a fenekén ülve vázlatokat készíteni, akkor sétáljon fel-alá és diktálja egy magnóra ötleteit. Bízzon a sorsban, hogyha vágyat adtak a mozgásra, akkor teret is kap majd a megvalósításra. Nemsokára megoldódik az a kötőfék és vágtathat előre, megállás nélkül.

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

Frusztrált lehet a munkaügyek területén, főként a kapcsolattartás nehézkes most az Ön számára. Hátráltatva, akadályoztatva érzi magát. Kicsit úgy érzi, nem hallja a világ, vagy nem akarja meghallani a világ, amit mond. Pedig Ön tényleg megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy észrevegyék, mondanivalóját felfogják és elfogadják. A hátráltatás és akadályoztatás még egy jó darabig fennáll majd, de ne csüggedjen, ereje végeláthatatlan, türelme rendkívüli. Ki kell bírnia ezt az időszakot, míg beérik a befektetett munka, meghallgatásra kerülnek a szavak, melyeket ismételget rendületlenül.

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

Sok embernek lehet a szíve csücske. Ki kell mondani, Ön most szeretve van. Főként március havában. Élvezze ki a kellemes energiákat, egy-egy kedves mosolyt, melyeket másoktól kap. Sok dolog megértésre talál, melyet Ön már régóta hangoztatott. Most bőkezűen osztogathatja tanácsait, mert az emberek valóban kíváncsiak arra, amit csak és kizárólag Ön tud az élet misztériumáról. Kiválóan alkalmas ez az időszak jócselekedetek gyűjtésére, szónoki beszédek megtartására, egy-egy csoport/csapat vezetésére. A március sokféle kellemes meglepetést ígér.

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

A történések beindulnak. Az emberek megsokszorozódnak az Ön életében. Nem is mindig érti, hogy mi ez a fennforgás. Kissé megszeppenve áll és mintha külső szemlélőként tekintene saját életére, úgy nézi az Önt szólító események és emberek sokaságát. Vegyen részt saját életében, és most tényleg hagyja, hogy segítséget nyújtsanak mások. Egy dolog ronthatja el kedvét, ha „nem”-et mond a segítőszándékú lehetőségeknek, mindezt csak azért, mert az önfeláldozó szerepet ki szeretné sajátítani úgy, ahogyan eddig tette. Higgye el, másoknak is szüksége van arra, hogy önzetlenül adjanak és Önnek is szüksége van arra, hogy kaphasson.

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez