Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.28. szombat
Károly, Karola
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26373087
   « Vissza

Népszerű szolgáltatások – mindenkinek

 « Cikkek és hírek 
2011. március 20.
 

Egyre népszerűbbek a Ferenci Kiadó digitális szolgáltatásai, ezekből szemezgetünk rövid összeállításunkban.

Egy időben a diafotózásnak nagy divatja volt, rengeteg régi családi kép található diakockákon – de ha tönkremegy az öreg diavetítő, akkor vége szakad a nézegetésnek. Itt két megoldás is adódik – számítógépes formátumba lehet áttenni a képet, és akkor akár DVD-lejátszóval, akár számítógéppel, vagy akár az egyre olcsóbb digitális képkerettel élvezhetők egyszerűen a régi szép felvételek. Van, aki a megfogható anyagban bízik, számukra papírkép készülhet a diáról. (Egy dia beolvasása – ha a diafilm ki van szedve a diakeretből – 50 forintba kerül, egy papírkép pedig 35-60 forintba kerül, mennyiségtől függően.)

Sok családi, utazási felvétel található VHS (nagy) videokazettán, vagy kisebb, régi formátumú videofelvételen, amelyhez talán már meg sincs a lejátszó, vagy ha igen, akkor a lejátszás a mágnesszalag állandó kopását, a minőség drasztikus leromlását eredményezheti. Aki előrelátó, mihamarább számítógépes formátumba íratja át a pótolhatatlan felvételeket, amelyek aztán minőségromlás nélkül lejátszhatók akár DVD-n, akár számítógépen, de lehetőség van rövidebb összeállítást feltölteni a mobiltelefonra is. A digitalizált videofelvételek kikockázhatók, és ezen az úton akár pótolni lehet az esetleg hiányzó családi felvételeket, papírkép formájában. (A videodigitalizálás első fél órája 1500 Ft, további megkezdett fél óránként 700 Ft, DVD-re kiírva, tokkal, borítóval.)

Természetesen a régi papírképeket is be lehet digitalizálni (azaz be lehet olvastatni a számítógépbe), és például egy kerek házassági évfordulóra nagyon kedves ajándék lehet egy digitális képvetítés összeállítása kellemes zenei aláfestéssel az elmúlt idők emlékezetes pillanataiból. (Az összeállításhoz természetesen digitális képeket is fel lehet használni.) Ezt úgy hívjuk, hogy „képvetítés DVD-re”, és gyakran egy egész családfa kikerekedik egy 30-40. házassági évfordulóra elkészített anyagból. (Képvetítés 20 képből, feliratozva 3100 Ft.)

A fentieken kívül készítünk egyedi CD-DVD színes borítókat, a DVD-lemezek külső felületét színes nyomattal látjuk el, csinálunk füzeteket, könyveket egészen kis példányszámban is, színes névjegyeket, szórólapokat, brosurákat és sok minden hasonlót. (x)

 

A Ferenci Kiadó digitális stúdiója a XVI. kerületben, a Hermina út 16. szám alatt található (a közelben jár el a 44-es, a 144-es, a 244-es és a XVII. kerületből induló 46-os autóbusz), de fontos, hogy a látogatás időpontját előzetesen telefonon egyeztessük! Tel: 405-5919, 06-20-9392-658

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez