Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665430
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Bika jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. április 13.
 

 

bika1

Az előző időszakban, a Kos-jegyében egy transzcendens bolygó, az Uránusz váltott jegyet, méghozzá a Halak meghitt közegéből a Kos tüzes és földközeli országába lépett. Ezt a „nagy jegyváltást” április végén, májusban érezzük igazán erőteljesen. Uránusz, a szabadság és zsenialitás bolygója harcba lép és míg a Halak jegyében üzeneteket, megérzéseket küldött, most tettlegességre kényszerít. Azt mondja, ha valami nem működik, itt az ideje otthagyni, kiszakadni belőle. Megtanít követni a sorsunkat gondolkodás nélkül. Erős vágyakat ébreszt, a szabaddá válás megvalósítását teszi elérhetővé. Ezeket a vágyakat nem integrálnunk kell, hanem elviselni azt, hogy legbelül valóban erre vágytunk, csak nem lehetett, nem volt rá elég pénz, idő stb., hogy megtegyük azokat a bizonyos lépéseket.

Aki nem lép magától, annak komoly jelek érkezhetnek. Lehet, hogy egyik nap a számítógép füstöl el, másnap a mobiltelefon szikrázik, harmadik nap pedig egy autóbaleset éri a lustálkodót. Energia és mozgás, lendület és a bent feszülő dolgok kiadása a cél, a felszabadultság érzésének megélése. A rosszul megélt uránuszi energiák azt jelentik, hogy ugyan nagyon nagy a belső feszültség, melyet felhasználhatna az adott személy problémáinak megoldásához, mégis úgy dönt, hogy rágódik és füstölög a múlt dolgain, ezzel körtáncot jár nehézségei körül és erősíti azokat. Ezek a problémacsomagok, mint két, hosszan összeütögetett kovakő, meggyulladnak és megégetik a követ tartó kezeket.

Ha jól belegondolunk, a veszélyessége mellett ez a konstelláció esélyt ad megtisztulnunk. Ez a megtisztulás a tűz által jön létre, kiéget kékes lángjával minden pusztítandót. Az veszi könnyebben az akadályokat, akiknek lelkében a szabadság érzése jól működik, vagyis képesek a körülményektől függetlenül kiengedni, illetve képesek változtatni a rossz körülményeken. A Bika-havában a birtokunkban lévő rossz szokások és már nem használt, kidobásra váró tárgyak, érzések stb. kerülnek előtérbe.

A Bika-jegy birtokló, megtartó természete jellemzi saját nehézségeinket az elengedéssel kapcsolatban. Ha nehezen váltunk, most minden életesemény erre fogja felhívni a figyelmet. Ha dühösek és frusztráltak leszünk egy történés folytán, gondoljunk bele, hogy itt vagy ott vajon mit kéne elengedni, vajon a dühösség erővé kovácsolható-e bennünk, hogy otthagyjuk morcosan a vita tárgyát és örömtelibb dolgokba vágjunk.

Azonban ne ássuk el a föld jegyű Bika-jegyet csupán mint birtokló, elengedésre képtelen energiát, mert egy másik oldalról tökéletes összhangba hozható a változatosságot kedvelő „Uránusz a Kosban” és a jelen időszakunkat jellemző „bikaság”. A Taurus (Bika) a jóllét, az öröm, a bőség kifejeződése is. Végül is ez a valódi oka a birtoklási vágyunknak, hogy azt hisszük, egy-egy velencei tükörtől, vagy biedermeier szekrénysortól jobban érezzük majd magunkat. Van valamink, ami biztonságot, és ezáltal boldogságot ígér, és még kézzel is fogható ez a „boldogság”.

Szóval a jóllét és az öröm, ha igazán belegondolunk, egy állapot, de nem egy túlfokozott öröm, hanem egy „minden úgy jó, ahogy van” érzés – természetesen nem a közömbösség beletörődéséről beszélek. A jóllétünk állapota pedig megdöbbentő, de elég sok esetben „csak úgy” megtörténik. A jólét és a jóllét nem állnak egyenes arányos összefüggésben egymással. Van, hogy képesek vagyunk jól érezni magunkat egy stresszes túlterhelt időszak háromnegyedénél, mikor erőnkön felül kéne teljesíteni és egyszer csak bekapcsol ez az önvédő mechanizmus, nevezzük inkább önszerető mechanizmusnak és csak úgy jó a komposzt tetején ülve. A bikaság, nyakasság, a hű ragaszkodás a jólléthez tehát jogos igény részünkről, a szabadság igénye pedig egy másik jogos igény részünkről – és kétségtelenül összehangolható. Ha akkor fogom meg, ragadom meg és ölelem át a Chesterfield kanapét, ha éppen ott, és akkor a sorsomat rendező belső bölcsebb lelkem ölelgetni kíván egy kanapét, vagy ha éppen le akarok ülni. Majd pihenés után, mikor belül érzem, indulnom kell, képes vagyok felállni és könnyes búcsú nélkül, előre nézve izgatottan és kíváncsian tovább lépni.

Így szól tehát e két, első ránézésre ellentétes célok felé törekvő energia és minőség, melyek végső soron egymás mellé rendezhetők. A cél ugyanaz, csak az eszköztár változik.

Egészségünk területén az idegeinkre (uránuszi princípium) vigyázzunk. A túlterheltség pihenés nélkül most könnyen idegösszeomláshoz vezethet, vagy balesetveszélyes helyzetbe kerülhetünk figyelmetlenségünk folytán.

Sebek, varratok szakadhatnak fel, gyulladásos, akut pattanások, fekélyek fakadhatnak ki, a szervezet tisztulni kíván, és kipucolódni akar gyors sebességgel.

A zsírégető gyakorlatok, vagyis a cardio edzések igazán jót tehetnek. Ha helyesen szeretnénk megélni az uránuszi energiákat, érdemes taichi gyakorlatokat végezni, mert tudatossá teszi a nagy mennyiségű energiák kezelésének helyes módját.

 

„…ha annyira vágytok a szabadságra és az örömre, miért nem veszitek észre, hogy nem magatokon kívül kell keresnetek? Jelentsétek ki, hogy szabadok vagytok, hogy örömben éltek, és valóban úgy lesz! Cselekedjetek úgy, mint akiknek birtokában van a szabadság és az öröm, és valóban a tiétek lesz!”

    (Richard Bach: Illúziók)

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez