Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654631
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. április 13.
 

 

XIV. kerület

Lakásfeltörések

Március 24-én kora délután egy Torontál utcai, földszinti lakás idős lakója a szomszédok segítségével kihívta a mentősöket, de nem tudott ajtót nyitni. A raj az ablakon át hatolt be, a hölgyet kórházba szállították.

Április másodikán a rendőrség kérésére vonultak ki egy Nagy Lajos király úti, négyemeletes társasházhoz. Egy lezárt, negyedik emeleti lakást kellett felnyitni feszítő-vágó és ajtónyitó használatával. A szobaajtókon és egy szekrényen lévő lakatokat csapszegvágóval távolították el.

A szomszédjai napok óta nem látták az Egressy úti, első emeleti lakás lakóját, így április 3-án délben riasztották a tűzoltókat. A raj az erkélyajtó felfeszítésével hatolt be, ahol a lakót holtan találták.

Gázolt a HÉV

Március 24-én 7 óra 26 perckor riasztották a tűzoltókat a rákosfalvai HÉV-megállóhoz, ahol a szerelvény egy fiatal fiút gázolt el. A raj a síneket elválasztó drótkerítést négy méter hosszan elvágta, így biztosítva a mentőknek a hozzáférést az életveszélyesen megsérült fiúhoz.

Közlekedési mentések

Toyota és Fiat 500-as személyautók ütköztek össze március 28-án délután a Telepes utca 1-nél. A Toyota eleje totálkáros lett, a másik felborult és az oldalai károsodtak, két személy zúzódásokat szenvedett. A Fiatot a tulajdonos kérésére a raj állította kerekeire.

Március 28-án este 9-kor a Hungária körút 21-nél egy Suzuki és egy Toyota karambolozott, egy sérültet a Honvéd kórházba vittek. A tűzoltók eltávolították a forgalmi akadályt.

Égő gaz

Március 31-én délután a rákosrendezői pályaudvar melléképülete mellett 100 négyzetméteren égett a gaz. A raj egy D-sugárral és kéziszerszámokkal oltott.

 

XVI. kerület

Műszaki mentések

A Csömöri út 202. előtt BMW és Fiat Bravo személyautók ütköztek egymással március 25-én reggel. A kocsik összetörtek, de személyi sérülés nem történt. Egy kidöntött telefonoszlopot a raj XIII/daruval fektetett le a földre.

Segítség

Az esős idő miatt zárlatos lett egy motoros tolószék a Hunyadvár utcában március 17-én délután. A tűzoltók a járművet gazdájával együtt a Diósy Lajos utcai otthonba szállította.

 

Agglomeráció

Tetőizzás Kerepesen

Március 26-án délután egy kerepesi családi ház tetejénél kiáramló füstöt észleltek, ezért hívták a tűzoltókat. Kiderült, hogy az épület fa födémében izzanak a szerkezetek, és ezt szerencsére sikerült hamar megszüntetni. Mint kiderült, a tűz a konyhában, a tűzhelyen felejtett és meggyulladt étel tüzétől keletkezett, amely átterjedt a tetőszerkezetre.

Gázpalack a tűzben

Egy melléképület tüzéhez riasztották Gödöllőn március 29-én a tűzoltókat: a 20 négyzetméteres épületből füst jött ki, bent égtek a berendezési tárgyak. A tűzoltók gyorsan eloltották a nem túl nagy tüzet, közben a helyiségből egy PB-gázpalackot is kihoztak, ami a háziak szerencséjére még nem sérült meg.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez