Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.04. szombat
Ráhel, Csenge
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26426229
   « Vissza

CDN-B lovasverseny Cinkotán

 « Cikkek és hírek 
2011. május 4.
 

 

  dallos 

Bár a 19 egyesület 69 lovasának 90 startja április 23-án reggel fél nyolctól Cinkotán, az országos utánpótlás bajnokságra minősítő Csömör-Talentum Kupa I. fordulóján nem számított nevezési rekordnak, mégis több szempontból mérföldkő lett ez az ünnep előtti szombat a csömöri lovasok életében.

A 2011-ben meghirdetett négy díjlovas rajtengedély vizsgán eddig az egész országban 14-en indultak. Ezzel szemben Cinkotán 16-an, amivel idén először a csömöriek igényelhetik vissza Berényi Miklós és Czuczor Éva vizsgáztató bírók napidíját, valamint pályázhatnak az idény végén tíznél több lovas vizsgahelyének elkülönített 300 ezer forintos szövetségi támogatási keret adott hányadára. Csömörről hat egység tett sikeres rajtengedély-vizsgát. Ennek is köszönhetően a Csömöri LTKE a díjlovas egyesületek idei rangsorában feljött a hatodik helyre, ugyanakkor ha az igazolt versenyzőik számát nézzük lovastusában, díjugratásban és díjlovaglásban, vagyis a három olimpiai szakágban; akkor szintén az ország első tíz szakosztálya közé léptek.

Az este fél hétig tartó versenyen két kettős győzelem is született. Kuti Rózsa (Csömöri Póniklub) először 76%-kal megnyerte a futószár 3-al feladatot, majd 15 lovasból 64,67%-kal a D1 díjlovagló feladatot.

Kornis Krisztina (Nyerges Hotel Monor) a Csömör Kupa alapfokú A4 feladatában 69%-al a nap legmagasabb pontszámát érdemelte ki. Miután az A5 feladatban is nyert, nemcsak az Auchan Liget Áruház által a győztesnek felajánlott egy-egy tortát kapta, hanem fődíjként az Auchan ajándékkosara is az övé lett. A Magyar Póni Klub Szövetség vagy Gyermek és Pónilovasok Országos Szövetsége – a GYEPOSZ – regisztrációval induló lovasok közül Marosi Nikolett (Csömöri Póniklub), a kiírt legmagasabb kategóriában, az M3 feladatban elért győzelme révén Nébel Viktória (Csömöri LTKE) lett az Auchan különdíjasa. -izs-or

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez