CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28661170
|
2011. május 4.
|
|
|
Hozzávalók: 1 liter főtt sonka leve, 30 dkg maradék főtt sonka, 30 dkg fehérbab, 1 bögre házi csipetke, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 teáskanál pirospaprika, liszt, olaj Az előző este beáztatott babot főni tesszük a sonkalében, hozzáöntve 1 liter vizet. Félidőben beletesszük a csipetkét, és a fokhagymát. Mikor kész, beletesszük a felaprított sonkát, majd a paprikás rántást. Egyet-kettőt rottyantunk rajta, kevergetve. Levesszük a tűzről, a tejfölt simára keverjük a levessel egy bögrében és hozzákeverjük. Persze, ha nincs ünnepi maradék, lehet nyers, füstölt sonkával is készíteni. Házi csipetke: két tojást felverünk, annyi liszttel összegyúrjuk, hogy kemény tésztát kapjunk. Apró darabokra csipegetjük, használat előtt lehetőleg megszárítjuk tálcán elteregetve. Kiszáradva sokáig eláll papírzacskóban. Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|