Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28778036
   « Vissza

Crosspálya a Centin

 « Cikkek és hírek 
2011. május 18.
 

  

  DSCF7411

A Havashalom park után immár a Centenáriumi lakótelepen is kedvükre hódolhatnak a szenvedélyüknek az extrém sportok szerelmesei. Köszönhetően az önkormányzatnak, mely a lakótelep 2-es ütemű felújítása során az Olga utca és az Ólom utca találkozásánál egy crosspályát alakított ki. A létesítmény kialakításának a kezdeményezői azok a fiatalok voltak, akik eddig a Szilas-patakhoz jártak terepkerékpározni. Ott ásókkal, lapátokkal egy akadálypályát is kialakítottak, de mivel a létesítmény kívül esett a lakott területektől, a pálya biztonságos üzemeltetését csak nehezen tudták megoldani. Mert hiába dugták el az erdőben a karbantartáshoz használt szerszámokat, a hajléktalanok rendszeresen megtalálták és eltulajdonították azokat. A fiatalok ezért szerettek volna egy központi helyen kialakított crosspályát, ám erre eddig nem volt lehetőség. A Havashalom parkban szintén a fiatalok részére már tavaly kialakítottak egy extrémpályát, ám a crossosok továbbra is kénytelenek voltak a Szilas-patak menti alkalmi pályát használni.

A kerületi önkormányzat tavaly annak ellenére kezdeményezte a Centi lakótelep közterületeinek 2-es ütemű felújítását, hogy az ottani parkok, terek egyelőre még a főváros tulajdonában vannak. De mivel az I-es ütem – a Margit utca és a Sasvár utca közti önkormányzati rész – felújítása már megtörtént, illetve a főváros a Sasvár utca és a Budapesti út közötti területen eddig sem tett eleget tulajdonosi kötelezettségeinek, az önkormányzat még a tulajdonjog rendezése előtt átvállalta ezt a feladatot. A crosspálya kialakítása a felújítás során történt. A létesítmény ünnepélyes megnyitására május 7-én került sor, a pályát azonban már néhány héttel korábban birtokba vehették a fiatalok. Az első hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy nagy igény van a crosspályára, melyen mindig látni kerékpározó fiatalokat. Néhány fiatalnak pedig már a szülei is kedvet kaptak hozzá, hogy kipróbálják a pályát, mely szerencsére a könnyebbek közé tartozik, így a kezdők is biztonsággal végigtekerhetnek rajta.

  DSCF7415

  DSCF7421

  DSCF7425 

   DSCF7428

Mondhatnánk azt is, hogy a létesítmény minden igényt kielégít, de ezt azonnal cáfolnák azok a lakók, akik közvetlenül a crosspálya mellett laknak. Ők már a megnyitón is hallatták a hangjukat, amikor leállíttatták a hangosítást, és megtiltották a szervezőknek, hogy a nyitóversenyt zene mellett rendezhessék meg. Kovács Péter polgármester közvetített a felek között: a lakóktól türelmet és megértést kért, a fiataloktól pedig azt, hogy tartsák be az önkormányzati rendeletet, illetve, hogy minél kevésbé zavarják a szórakozásukkal a pihenni vágyó lakókat. (T)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez