Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661938
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. június 2.
 

 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

Elesett a Kerékgyártó utcai, második emeleti lakásában az idős lakó május 13-án. Bár nem sérült meg, nem bírt ajtót nyitni a segítőknek. A tűzoltók kihúzós létrával az ablakon keresztül mentek be.

A rendőrség kérésére május 23-án a Bolgárkertész utcába vonult ki a raj egy harmadik emeleti lakás felnyitására. Az ajtót berúgták, a zár kiszakadt.

Kigyulladt csomagtér

A Róna utcában kigyulladt egy Lada Samara csomagtere május 12-én délután. A tüzet egy másik autós 6 kg-os porraloltóval kezdte oltani, a végleges oltást a tűzoltók egy D-sugárral végezték el. Személyi sérülés nem történt, a kár kb. 200 ezer forint.

Gázolt a vonat

A Nyugati pályaudvarról Lajosmizse felé tartó motorvonat elütött egy embert a Kerepesi útnál május 17-én 23 óra előtt. A raj a súlyosan sérültet lehozta a töltésről a mentőknek, személyazonosságára a helyszínen nem derült fény.

Szeméttüzek

Május 13-án éjjel a Szőnyi út elején egy kb. 40 négyzetméteres bódét kellett oltani, amelyben az odahordott szemét kapott lángra.

Május 23-án este teljesen kiégett egy kuka a Bazsarózsa utca 78-nál.

Zárlat

A Pharma Produkt Kft. Uzsoki utcai tablettázó üzemének második emeleti helyiségében meggyulladt a mennyezeti világítótest május 18-án délben. Az oltás folyamán szennyeződtek az ott tárolt gyógyszerészeti alapanya­gok.

Felborult autó

A Fogarasi út és Gvadányi út sarkán Daewoo és Suzuki Swift típusú személyautók ütköztek május 17-én este. Az egyik kocsi felborult, a raj a kerekeire állította és elhárította a forgalmi akadályt. Egy személy megsérült.

Parkolás után

Május 20-án reggel leparkolt egy Maruti a Füredi utca 11. előtt. Ezután kigyulladt a gyújtáselosztó és lángoltak a motortérben lévő műanyag alkatrészek. A tűzoltókat 7 óra 38 perckor riasztották.

Téves jelzés

Május 22-én kora délután – a gyúlékony árufélék miatt – nagy erőkkel vonultak ki a Bosnyák téri Diego áruházhoz, mert az emeleten lévő tűzjelző bejelzett. A raj felfeszítette az ajtót, de szerencsére tüzet nem találtak.

 

XVI. kerület

Avar- és szeméttűz

Az Újszász utca elején kb. száz négyzetméternyi területen égő gazt, avart oltottak el egy D-sugárral és kézi szerszámokkal május 11-én éjjel.

Május 21-én kora délután a Farkashida utca 3. szám környéki lakatlan részen gyulladt meg az összehordott szemét, száraz gaz.

Agglomeráció

Ájultan az emésztőgödörben

Szadán egy új emésztő befejező műveleteként oldószeres bitumenmázzal kenték volna ki az építmény belső felületét május 18-án. A munkának hárman álltak neki, de az oldószer bódító gőzétől rövidesen mindhárman rosszul lettek. Egyiküket a szomszédok ki tudták szedni a gödörből, ketten viszont ájultan feküdtek az emésztő alján, értük már nem mertek bemenni, hanem kihívták a tűzoltókat. Ők frisslevegős mentőálarcban biztosítottak az ájult személyeknek az oxigént, majd miután kiemelték őket az emésztőből, a mentők mindhárom mérgezett személyt kórházba szállították. A tűzoltók felhívják a figyelmet arra, hogy hasonló feladatnál meg kell oldani a zárt akna, helyiség megfelelő szellőztetését, és egyúttal arra is ügyelni kell, nehogy egy szikrától a feldúsult oldószer-gőz berobbanjon.

Gyújtogató hajléktalanok?

Egy lakatlan ház tüzéhez riasztották május 24-én este a gödöllői tűzoltókat. Mint kiderült, az elhagyott családi ház egyik szobájában égett egy fa láda, a benne tárolt lomokkal egyetemben – valószínűleg az épületben tanyázó hajléktalanok gondatlanságából. A tűz az épület többi részére nem terjedt át.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez