Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654257
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. június 15.
 

 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

A raj áramtalanított és megszüntette az olajfolyást annál a Mitshubishinél és VW Passatnál, melyek május 27-én dél előtt karamboloztak a Csömöri út és Miskolci út sarkánál. Egy személy könnyű sérülést szenvedett.

Másnap éjjel a Kerepesi út és Róna utca találkozásánál egy Porsche személyautó fát döntött ki, ami forgalmi akadályt képezett. A tűzoltók motoros fűrésszel és kézi szerszámokkal távolították el az útból.

Május 30-án este 8 óra után a Pétervárad utca 7. szám elé vonultak ki, ahol egy Opel Kadettből kifolyt az üzemanyag az elöregedett benzincső miatt. A folyást Havaria tapasszal megszüntették, a kifolyt benzint homokkal felitatták. Ugyanez történt június 3-án délben a Thököly út 105-nél, ahol egy Ford Fiestából folyt a benzin a járdára.

Június 3-án éjfél előtt egy Mazda jobb első kerekével aknába zuhant a Hungária körút 37. előtt. A raj Wetter párna segítségével emelte ki, sérülés nem történt.

Csendes részeg
a kerthelyiségben

Május 27-én éjjel fél kettőkor kért segítséget egy vendég, aki a már bezárt Vezér úti borozó kerthelyiségében „rekedt”. A borbarátot dugólétrával, a kerítésen átemelve tették szabaddá.

Szeméttüzek

A Kerepesi út 42-nél lévő benzinkút melletti kéthelyiséges tárolóban erős füsttel égtek a hulladékok, ruhaneműk, nádszövet, stb. május 27-én 20 órakor. Az oltást a benzinkút porraloltójával és egy D-sugárral végezték.

Június 6-án délután szintén egy D-sugárral oltottak el a Kerepesi út 42. szám alatti elhagyott épület egyik szobájában égő szeméthalmot.

A rendőrség hívására

Erőszakkal hatoltak be az ablakon egy Pillangó parki, hetedik emeleti lakásba május 29-én délután. Benn megtalálták az elhunyt lakót.

Idős, süketnéma személy kizárta magát Füredi úti, hatodik emeleti lakásából június 3-án. A 15 óra 29 perckor kihívott raj a zuglói tűzőrség motoros létrája segítségével a nyitott, hatodik emeleti ablakon át ment be, és kinyitotta az ajtót.

Kidőlt fa

Június 6-án a Bosnyák utca 14-nél egy tizennégy méter magas fa dőlt ki, leszakítva az elektromos vezetékeket. Az Elmű áramtalanítása után a tűzoltók motoros fűrésszel aprították fel.

 

XVI. kerület

Méhek

Május 26-án délután a Rendelő utca 22-ben a családi ház falába, a Csömöri út 261-ben pedig a kerti fára telepedett méheket fogtak be a tűzoltók.

Kigyulladt a busz

Május 27-én 18 órakor a Csömöri út 33. szám előtt kigyulladt egy 130-as BKV-busz motortere. A tüzet a sofőr, a Szent-Györgyi Albert iskola gondnokával közösen egy 6 kg-os porraloltóval oltotta el. Senki nem sérült meg, az anyagi kár kb. kétmillió forint.

Szivárgó füst, szeméttűz

Az Újszász utca 106. melletti elhagyott épületből füstszivárgást jelentettek május 30-án este. Hajléktalanok raktak benne tüzet, amit a raj kiérkezése előtt el is oltottak. Éjfél előtt szintén az Újszász utcában, a reptérnél égettek szemetet.

Másnap a Vak Bottyán utca 22-nél égett a száraz gaz, szemét, ami egy közeli fenyőfát is veszélyeztetett. Egy D-sugárral oltottak.

Kigyulladt lámpa

Június 2-án 22 óra 50 perckor lángoló közvilágítási lámpát jelentettek a Becő utca 24-nél. A tűz magától kialudt.

Lehasadt ág

A Koronafürt utca 32-nél nyolc méter magasságban lehasadva lógott egy faág, veszélyeztetve a járókelőket. A tűzoltók június 3-án délben vágták le.

Agglomeráció

Frontális ütközés

Frontálisan ütközött egy Skoda Fabia és egy Citroën Berlingo május 28-án az Isaszeg és Dány közötti útszakaszon, a két autóban 3-3 személy utazott. A tűzoltók az utat teljes szélességében lezárták, a négy sérültet a roncsokból kiemelték, egy gyermek súlyos hasi sérüléseket szenvedett.

Tüzes tetőjavítás

Egy veresegyházi családi ház tetőfelújítása során a bitumenes zsindelyt olvasztották nyílt lánggal, akikor a tetőszerkezet kigyulladt. A tűzhöz kivonult Gödöllőről három gépjárműfecskendő és egy vízszállító jármű is, és így sikerült négy sugárral a lángoló tetőt eloltani.

Faház az erdőben

Erdőtűzről érkezett jelzés a gödöllői tűzoltókhoz június 4-én este Isaszeg körzetéből. A helyszínen kiderült, hogy a területet csak gyalogosan lehet megközelíteni, majd az is, hogy nem csak az erdő, hanem a benne álló faház is ég. Az oltóvíz hiánya miatt csak puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal tudták a tüzet oltani, ami így több órán át tartott – a faházból nem sok maradt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez