Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.10.25. hétfő
Blanka, Bianka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22402241
   « Vissza

Rendőrségi hírek a XVI. kerületből

 « Rendőrségi hírek 
2011. június 24.
 

Június 16-án egy idős hölgyhöz kopogtatott be egy férfi azzal, hogy a Vízművek munkatársa és szeretné ellenőrizni a házban a vizet, mivel több bejelentés érkezett a környékről, hogy sárga víz folyik a csapból. A néni beengedte a férfit, aki gondosan végig ellenőrzött mindent, majd kimentek, hogy a kerti csapot is megnézzék. Valószínűleg ekkor surranhatott be az álszerelő társa, aki a sértett táskájából tizenötezer forintot tulajdonított el. A férfi dolga végeztével közölte, hogy minden rendben van a víz minőségével és eltávozott.

 

Június 20-án egy hölgyet azzal hívott fel egy ismeretlen személy, hogy ő egy kórházból telefonál, ahová a nő fiát baleset miatt bevitték és sürgősen meg kellene műteni. A telefonáló közölte a rémült szülővel, hogy sajnos ezt a fajta műtétet nem finanszírozza az OEP, ezért egymillió-kétszázezer forintot tegyen a postaládájába egy borítékban, ő pedig siessen a Füredi úti benzinkúthoz, ahol egy mentő fogja várni és beviszi a kórházba a fiához. Amikor a benzinkútnál nem találta a mentőt, rájött, hogy átverték. Mire hazaért, a pénz természetesen eltűnt a postaládából. Egy másik hasonló eset történt június 22-én, szintén egy hölgyet hívtak fel ugyan ezzel a szöveggel. Ő is felvette már a pénzt a bankból, de eszébe jutott hogy telefonáljon a lányának, aki közölte, hogy remekül van, balesetről szó sincs. Ezután bejelentést tett az ügyről a rendőrségen. Sajnos a csalók olyan módszerrel bonyolítják le ezeket a hívásokat, hogy nincs lekövethető telefonszám, vagy egyéb nyom. Ezért kéri a rendőrség, hogy ilyen esetekben a sértettek mielőtt bármit tennének, legalább azt a hozzátartozójukat próbálják meg elérni telefonon, akiről azt állítják, hogy balesetet szenvedett, vagy hívják fel a kórházat és ott érdeklődjenek.

 

Június 11-én egy Seat típusú személygépkocsi egyik kerekén ismeretlen személyek meglazították a csavarokat, amikor a Piros rózsa utcában parkolt. A gépkocsi vezetője közlekedés során észlelte, hogy valami furcsa a gépkocsin, ekkor vette észre, hogy az összes csavar meglazult és a kerék majdnem kiesett.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. október 13.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez