Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.05.22. vasárnap
Júlia, Rita
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 24090576
   « Vissza

Az éjszakai netezés autókat mentett

 « Cikkek és hírek 
2011. július 21.
 

 

Június 24-én a hajnal a számítógépe előtt érte az egyik 16 éves fiatalembert a Centenáriumi lakótelepen. A fiú nehezen tudott szabadulni az internettől, és miközben szörfölgetett, még elálmosodni is elfelejtett. Vakáció lévén mindezt megtehette, hisz az alvást akár nappal is bepótolhatta. Sok szülő természetesen a nyári időszakban sem örül, ha a gyermeke pihenés helyett is a számítógép előtt ül, ezúttal azonban szerencse volt, hogy mindez így alakult. A fiú ugyanis hajnali 3 óra körül egy furcsa dologra figyelt fel. A harmadik emeleti ablakon kitekintve a ház előtti parkolóban az egyik személyautó mellett egy férfi guggolt éppen.

tolvaj
 

A fiú jól látta, amint az illető az autó zárjával bütyköl. Először megijedt, mert bár biztonságos távolságra volt a bűncselekménytől, azért nem mindennapi esemény, ha egy gépkocsi-feltörést szabad szemmel kell végignéznie valakinek. A fiú ráadásul alvó szüleit sem merte felébreszteni, mert félt, hogy azok is megijednének. Ekkor valami hihetetlen nyugalom szállta meg, magához vette a fényképező gépét, majd az ablakon keresztül néhány képet készített az elkövetőről. Az éjszakai sötétség, illetve a gyér utcai fények nem kedveztek a fotózásnak, vakut pedig nem is akart használni, nehogy elriassza a tolvajt. A kocsi mellett guggoló férfi időközben elérte célját, kiszedte a zárat az autóból. Ezt követően felállt, és otthagyta a nyitott kocsit. Majd néhány perc múlva visszatért, beült az autóba, és a műszerfalon kezdett el babrálni. Az őt figyelő srác azonban addigra már telefonon értesítette a rendőrséget. A férfit a közelben tartózkodó társai értesítették a veszélyről, így gyorsan elmenekültek a helyszínről. A járőrök már csak a nyitott autókat találták meg.

Mint kiderült, aznap éjjel több kocsit is feltörtek a Futórózsa utcában. A rendőrök szerint az elkövetők valószínűleg gépjárművel érkezhettek a kerületbe. A Centi parkolójába érve a férfit és a társait kirakhatták, akik azonnal hozzáláttak az autók feltöréséhez. A jelekből ítélve a tolvajok az autókat is elvitték volna, ám ezúttal a netező fiú hidegvérének köszönhetően le kellett mondaniuk a már félig megszerzett zsákmányról.

Az önkormányzat tervei szerint 2012-ben már térfigyelő kamerák lesznek elhelyezve a Centin is. Attól kezdve remélhetőleg csökkenni fog a bűncselekmények száma a legsűrűbben lakott kerületrészben. (tóth)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. május 11.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez