Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.11.29. hétfő
Taksony, Brenda
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22618106
   « Vissza

Intelligens kamerarendszer őrzi a házat

 « Portaszolgálat 
2011. július 21.
 

 

  IMG_1591 

A TZteam rákosszentmihályi üzlete saroképületben működik, s miután eléggé sok érték található a boltban, s az üzlet előtt korábban előfordultak gépkocsifeltörések, így a számítógépek mellett a saját érdekükben kezdtek el videokamerás megfigyelőrendszerekkel foglalkozni – tudtuk meg Takács Zoltántól, a cég vezetőjétől. Ezek a rendszerek viszonylag bonyolultak, s ahogy fejlődött a számítástechnika, úgy lettek egyre intelligensebbek a berendezések. Később, a TZteam példáján okulva, egyre több cég rendelt kamerarendszert, ami sokkalta több információt ad, mint egy egyszerű riasztóberendezés.

Aztán mostanában egyre több családi ház kezdett el videós megfigyelőrendszereket rendelni, főleg mióta a recesszió beköszöntött. Ezek a jellemzően négykamerás rendszerek tökéletesen alkalmasak arra, hogy a házat és a környékét, az utcafrontot biztonságosan megfigyeljék, látszik, hogy mi történik a garázs körül, ki jön be a kapun, és látható minden fontos esemény. Ezek a kamerák nem csak nappal láttatják az eseményeket, hanem éjjel is, diszkrét infrafénnyel világítva be a megfigyelt területet. Nagyon érdekes megoldás, hogy a kamerák csak akkor rögzítik az eseményeket, ha tényleges mozgás tapasztalható, tehát ezek a berendezések egyfajta mozgásérzékelőként is működnek.

Egyébként a kameráknak jelentős elrettentő hatása is van. Takács Zoltán említ egy ügyfelet, aki pendrájvon hozta be a kimásolt képet: egy betörő ugrott be a kertbe, majd felnézett, és szembe találkozott a diszkréten világító kamerával – erre azonnal ki is ugrott a kertből, és elszaladt. Egy ilyen kamerarendszer a TZteam-nél már 150-200 ezer forintból kihozható, s ha valakinek egyben nincs ennyi pénze, akkor kedvező hitel is szóba jöhet. A rögzítési idő a beépített winchester méretétől függ, alapesetben is több hónap. Ha van a házban internetkapcsolat, akkor az aktuális, vagy a lerögzített képet laptopon, vagy akár okostelefonon is meg lehet nézni – például a Balaton partján mobilról –, hogy otthon elvitték-e rendben a kukát... (x)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez