CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28830768
|
2011. július 21.
|
|
|
Hozzávalók: 50 dkg tyúkmell, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 1 csipet őrölt gyömbér, 1,5 dl száraz fehérbor, őrölt bors, só, 25 dkg kukoricaliszt, 4 dl tej Az apróra vágott hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a kicsontozott, csíkokra vágott húst és a vékony szálakra szelt répát, és addig pároljuk, míg a leve elfő. Sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel ízesítjük, bort öntünk alá, lassú tűzön puhára pároljuk. Az elfőtt bort kis adagokban pótoljuk közben. Puliszka: A kukoricalisztet állandó keverés mellett a forró tejbe szitáljuk, kevés sót adunk hozzá és lassú tűzön, kevergetve főzzük. Amikor sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről, és fedő alatt tartjuk 10 percig. Olvasztott zsírba mártott kanállal galuskákat formálunk belőle és azzal tálaljuk a vetrecét. Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|