Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28778230
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. augusztus 24.
 

XIV. kerület

Fakárok

Július 19-én a Gyarmat utca 71. előtt hatméteres faág az úttestre és egy parkoló Opel Astrára zuhant. A Kalocsai utca 61. szám előtt parkoló Mitshubishi Colt gépkocsit szintén egy letört faág rongált meg.

Szintén július 19-én a Paskál utcában egy lakóház udvarán lévő, kiszáradt fát a vihar a kerítésre és a szomszédos társasház erkélyére döntött.

Július 20-án reggel a Ráski Lea utca 80-nál kidőlt, útszéli fát fűrészeltek szét. Kora délelőtt hívták a tűzoltókat az Ida utca elejére, ahol egy lehasadt faág troli felsővezetékre, egy Toyotára és egy Renault Cliora zuhant. A raj BKV-daru segítségével a kocsikat kiszabadította, személyi sérülés nem történt.

Július 29-én nyolcméteres faág hasadt le az Utász utca 4-nél.

Augusztus 1-én a Jeszenák János utca 148-nál egy nyolc méter magasságban lógó, letört faágat távolítottak el kézi erővel.

Augusztus 10-én délután a vezetékekre tört faágat szedtek le a Mogyoródi út 4. szám előtt.

Szintén augusztus 10-én délután az Állatkerti sétány elejére riasztották a rajt, ahol egy platánfa alja izzott. Az oltást egy D-sugárral végezték, a megégett részt láncfűrésszel távolították el.

Műszaki mentések

Július 16-án reggel Mazda és VW Passat típusú gépkocsik ütköztek össze a Miskolci út és Telepes utca sarkán. Mindkét autó károsodott, egy személyt megfigyelésre az Árpád kórházba vitt a mentő. A raj a forgalmi akadályt megszüntette.

Július 21-én egy Istvánmezei úti garázsból 20 köbméter esővizet Honda szivattyúval távolítottak el.

Július 23-án éjjel egy óra után riasztották a tűzoltókat a Nagy Lajos király útja 179-be, ahol a földszinti üzlethelyiség ajtaja alól víz ömlött ki az utcára. A raj feszítő-vágó használatával befeszítette az ajtót és a vízfolyást megszüntette.

Augusztus 4-én délután a Bocskai utca 58. előtt Nissan Primera és Opel Astra típusú személyautók karamboloztak, két személy megsérült. A forgalmi akadályt megszüntették, a kiömlött olajat semlegesítették.

Augusztus 7-én reggel a Róna utca 156-nál egy BMW személygépkocsi ütközött össze egy VW Poloval. Egy személy mellkasi sérüléssel került kórházba.

Augusztus 7-én délelőtt 11 órakor a Laky Adolf utca 1-nél ütközött egy Toyota és egy Fiat személyautó. A Fiat felborult, mindkét oldala, teteje, eleje megsérült, a Toyota eleje teljesen összetört. Személyi sérülés nem volt.

Gyújtogatás

A Dózsa György út 70-el szemben, a Felvonulási téren július 24-én kora délután felgyújtottak egy Daewoo típusú személyautót, ami teljesen kiégett. A raj a csomagtartót is felfeszítve egy D-sugárral oltott, sérülés nem történt. Az ügyet átadták a tűzvizsgálóknak és a rendőrségnek.

Lakástüzek

Július 19-én reggel a Szederkény utca 8. szám alatti MÁV szolgálati lakás melléképülete lángolt kb. 20 négyzetméteren. Az oltást két C-sugárral végezték, felrobbanás előtt sikerült kihozni egy 12 kg-os gázpalackot. A füsttel telítődött főépületből a raj kihozott egy személyt is, aki ellátásra nem szorult.

Július 27-én délután a Cházár András utca 1. szám alatti, bontási területen álló bódé kapott lángra, amit egy gyorsbeavatkozóval oltottak el. Személy nem tartózkodott a környéken.

Augusztus 4-én éjfél után riasztották a tűzoltókat egy Pillangó parki toronyház első emeletére, ahol egy lakásból füst szivárgott ki. Létrán hatoltak a lakásba, benn egy személyt találtak a kanapén, ülő helyzetben; az ágy matraca izzott és füstölt. Az illetőt súlyos égési sérülésekkel szállították a Honvéd kórházba.

Augusztus 13-án délelőtt tűz ütött ki egy Borostyán utcai, második emeleti lakás fürdőszobájában; égett a bojler és a bútorzat. Személyi sérülés nem történt. Az egész lakás bekormozódott, a kár kb. 1 millió forint.

Betegmentés, lakásfeltörés

A rendőrség kérésére egy Laky Adolf utcai, első emeleti lakásba kihúzós létrával az ablakon át hatoltak be július 16-án reggel. Benn senki nem tartózkodott, a helyszínt átadták a rendőröknek.

Augusztus 14-én a Szugló utcába ment a raj, mert egy idős lakó nem adott életjelet magáról. A bejárati ajtó feletti bukóablak rácsát levágva hatoltak be, és belülről nyitottak ajtót a rendőröknek. Benn egy elhunyt férfit találtak.

Szeméttüzek

A Hungária körút 57-nél lévő villamosmegálló szemétgyűjtője égett augusztus 7-én délután. Az ok: gondatlanság.

Augusztus 13-án éjjel egy konténer mellé összehordott szemétdombot oltottak el egy D-sugárral az Ilka utca 1-ben.

Részeg a patakban

Augusztus 15-én 14 óra 23 perckor a Füredi utcába szólt a riasztás, ahol a Rákos-patakban egy erősen ittas személy küzdött az elemekkel. A raj hordágyon, kötelekkel mentette ki. Az ismeretlen személyazonosságú ember kivizsgálásra a Honvéd kórházba szállították.

 

XVI. kerület

Szemét- és gaztűz

A Bodnár utcai vaskereskedés udvarában a kb. 100 négyzetméteren égő száraz aljnövényzetet egy D-sugárral oltották el július 16-án délután.

Augusztus 12-én este a Bökényföldi út 1-nél, a benzinkút után kb. 500 méterre az összehordott szemétdomb égett. Egy D-sugárral történt az oltás.

Fakárok

Július 19-én a Vívó utca 1/c. alatti, önkormányzati tulajdonban lévő garázs tetejére zuhant a szomszédos telekről egy 8 méteres faág, amely átszakította az építmény tetejét és oldalfalát. Este fél 11-kor motoros fűrésszel távolítottak el egy faágat, ami keresztben feküdt az úttesten a Szabadszó utca 5-nél.

Július 21-én délután egy Hársfa utcai ház tetőzetét veszélyeztető fa ágait fűrészelték le kihúzós létra használatával.

Július 23-án reggel a Thököly út 133. előtt kettéhasadt, útszéli fát kellett eltávolítani.

A Rákospalotai határút 127-el szemben egy úttestre dőlt 12 méteres akácfát fűrészeltek szét július 27-én reggel.

Nyolc méter magasságban himbálózott egy 6 méteres, letört faág a Ferenc utca 2-nél. A raj augusztus 9-én reggel megszüntette a vészhelyzetet.

Augusztus 14-én reggel kézi erővel szüntették meg a vészhelyzetet, amit a Csömöri út 140-el szembeni, kb. 10 méteres fa letört ága okozott a járda fölött lógva.

Vízkárok

Július 24-én a Nonn János utca 5. szám alatti társasház liftaknájában összegyűlt, egy méter magasan álló esővizet Honda szivattyúval mentesítették. Károsodott a lift elektronikája.

E napon a Sajtó utcában is dolgoztak a tűzoltók: egy családi ház 120 négyzetméteres pincéjében 30 centi magasan állt a víz. Károsodtak az ott tárolt bútorok, berendezési tárgyak.

Baleset

Augusztus 2-án reggel a Szlovák út és Gusztáv utca sarkánál Suzuki személygépkocsi ütközött össze egy MTZ 250-es motorkerékpárral. A motor totálkáros lett, a kocsi bal oldala és az eleje károsodott. Az autó vezetőjét, a motorost és utasát kórházba vitte a mentő. A raj áramtalanítás után átadta a helyszínt a rendőröknek.

Tűz a HÉV-en

Augusztus 8-án este az Ostoros és Műkő utcák között, a Cinkota megállóhelytől kb. 300 méterre kigyulladt a 917-es HÉV-szerelvény vezetőülés mögötti kapcsolószekrénye. Az égő vezetékeket a jármű vezetője eloltotta a raj kiérkezése előtt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez