Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661608
   « Vissza

Sertésdagadó tekercs

 « Receptek 
2011. augusztus 24.
 

Hozzávalók: 60 dkg sertésdagadó, 2 evőkanál reszelt torma, 3 evőkanál olaj, só, bors.

A mártáshoz: 1 dl tejföl, 3 evőkanál ketchup, 1 kiskanál mustár, só, cukor

Alaposan megmossuk a húst, majd szárazra töröljük. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd az egyik oldalára rákenjük a tormát. Szorosan összegöngyöljük, átkötözzük, az olajban körös-körül barnára sütjük. Fél liter vizet öntünk alá, és fedő alatt lassú tűzön másfél óráig pároljuk (amíg megpuhul). Kivesszük a lábasból a húst, levéhez keverjük a ketchupot, tejfölt, mustárt, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, majd jól összeforraljuk.

A húsról lebontjuk a kötözést, másfél centi vastag szeletekre vágva tálaljuk zsemlegombóccal, a mártást külön kínáljuk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez