Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.12.06. hétfő
Miklós, Döníz
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22703870
   « Vissza

Utcabál a Kossuth Lajos utcában

 « Portaszolgálat 
2011. szeptember 21.
 

  p1130147

Az elmúlt négy évben nagyjából két-háromhetente került sor egy felújított utca átadására. A lakók minden esetben örömmel fogadták az önkormányzat „ajándékát”, ám csak ritkán fordult elő, hogy az új burkolat tiszteletére utcabált rendeztek volna.
Az első kivételt a sashalmi Galgahévíz utca jelentette, ahol a lakók még 2009-ben egy utcai bulival tették emlékezetesebbé az utcájuk felújítását. Aztán tavaly a rákosszentmihályi Kossuth Lajos utcában is hasonló eseményre került sor. Az utca lakói ugyanis a rendőrségtől hivatalosan területfoglalási engedélyt kérve lezártak egy útszakaszt, majd asztalokat, székeket kihordva igazi piknikhangulatot teremtettek az aszfalton. Mindenki sütött, főzött, mások a zsíros kenyereket kenték, volt, aki bort, más üdítőt vagy egyéb italt hozott. A Kossuth Lajos utca lakói között ráadásul egy „profi” programszervező is akadt. Petrovics Sándor ugyanis a Kovász Egyesület elnökeként sok-sok szentmihályi esemény kezdeményezője és szervezője. A közeli Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola egyik alapítója ezúttal is kitett magáért, a lezárt útszakaszon színpadot építtetett, ahonnan valóban profi módon tudta levezényelni a rendezvényt.
– Ez az utcabál egy rendhagyó próbálkozás annak érdekében, hogy az új utcánkat megünnepeljük, illetve, hogy egymást is alaposabban megismerhessük – mondta a főszervező még a tavalyi utcabál megnyitásakor. – Szeretnénk, ha a jövőben hagyomány válna ebből a kezdeményezésből.
A Kossuth Lajos utca nem földes út volt, ám az aszfaltburkolata nagyon rossz állapotban volt. Köszönhetően annak, hogy az útnak nem igazán volt alapja. Illetve annak is, hogy a csapadékvíznek nem volt hova elfolynia.
A beruházás 2010. június 25-én kezdődött, és szeptember 20-án fejeződött be. Első ütemben a csapadékvíz-elvezető csatorna készült el, amely a 2009-ben elkészült Csömöri úti csatornába vezeti az esővizet. Ezt a beruházást az önkormányzat a saját költségvetéséből 40 millió Ft-tal finanszírozta. Ezt követően került sor a burkolat felújítására, melyet pályázatból sikerült finanszírozni.
A gyönyörűen felújított utcát tehát már egy éve birtokba vehették a lakók. A lelkesedésük ennek ellenére nem csökkent, sőt, mint a példa bizonyítja, inkább nőtt. 2011. szeptember 10-én ugyanis immár második alkalommal rendeztek utcabált a Kossuth Lajos utcában. A koreográfia ugyanaz volt: a lakók ismét sütöttek, főztek, majd kihordták az asztalaikat és a székeiket a lezárt útszakaszra. A Fat Rendezvénytechnika pedig felépített egy kis színpadot, ahol a Kossuth Lajos utcához kötődő Sorry együttes lépett fel. Előtte persze még volt egy ’s más, többek között egy zenés felvonulás, népzenei koncert, sok-sok gyerek- és ügyességi program, többek között egy kötélhúzó verseny az utca páros és páratlan oldala között, valamint a hét kondérban főzött bográcsremekek megkóstolása. Petrovics Sándor, aki igen elégedetten nyilatkozott a tavalyi program hatásáról, elmondta, hogy az utca lakói tavaly óta igazi barátokká váltak, akik örömmel vesznek részt az ilyen kötetlen programokon. A sötétedésig tartó mulatság azonban annak is jó példája volt, hogy a XVI. kerületben mennyire hálásak az emberek a fejlesztésekért. (sc)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez