Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662889
   « Vissza

Szlovák szó a Csömör Kupán

 « Portaszolgálat 
2011. szeptember 21.
 

Címvédés Cinkotán

     Jövőre zászlótartó rúdról is gondoskodnia kell Horváth Józsefnek, a Cinkotai Lovasudvar vezetőjének; mielőtt kiírnák a Csömör Kupa VI. sorozatát. Történt, hogy a Csömör-Talentum Kupa szeptember 11-én tartott idei döntőjének a pónisok között a C2 feladatban induló MacLean Andrew személyében amerikai, a CDN-B* A6 és A7 feladataiban a NOHRA VAN DE THIJENKAAMPE nevű frízét lovagoló Szabó-Dzurenda Denisza személyében szlovák állampolgárságú versenyzője is volt.
    A hagyományoknak megfelelően a Csömör-Talentum Kupa döntőjén a startok kétharmada, szám szerint 89 „pónis” volt. Október második hétvégéjén a Nemzeti Lovardában lesz a póni OB, a cinkotai verseny volt rá az utolsó minősülési alkalom.
     Dallos Gyula örökös bajnok a pónisoknál a nehéz osztálynak számító B2 bajnoki feladat győztesének ajánlott fel különdíjat. Ezt Bohus Dóra (Csömöri Póniklub) vehette át, aki az egész versenynapon a legnagyobb, 9 százalékos előnnyel nyerte meg a versenyszámát.
    A legeredményesebb pónis lovas Kuti Rózsa (Csömöri Póniklub) lett. Bakos Anikó tanítványa megnyerte a futószár 3-as ülésversenyt, kettős holtversenyben, 28 indulóból a VI. lett a D1-díjlovagló feladatban és végül megnyerte a K1- jelű díjlovaglást is. Rózsa ott lesz szeptember 23-án Fóton, az Országos Utánpótlás Bajnokság döntőjében, ahol e két feladat alapján hirdetnek a kezdő kategóriában magyar utánpótlás bajnokot.
     A Csömör Kupák történetében először indultak fiatal lovaikkal magyar válogatottak. Decsi Enikő idén megnyerte Kaposváron az U25 magyar bajnokságot, Németh Gábor és Such Lili nagydíjas feladatokban bizonyította már tudását.
Üres kézzel egy lovas sem távozott Cinkotáról. A pónisoknak a Havens Magyarország, a CDN-B* indulóinak dr. Molnár Zita révén a Nösenberger takarmányokat forgalmazó XVI. kerületi székhelyű Flomax Kft. biztosított regisztrációs ajándékokat. Ugyanő a CDN-B*-s győzteseknek egy-egy zsák Nösenberger müzlit, a második helyezetteknek lenolajat, a harmadikoknak sampont adott át.
     Az Auchan Áruház cukrászai ismét egyedi lovas tortákat sütöttek a versenyre. A nap legmagasabb százalékos eredményét elérő lovasa – és ezzel az Auchan különdíjasa – 72 százalékkal Dallos Gyula tanítványa, Such Lili lett.
   Már erősen sötétedett, mire Berényi Miklós vezető bíró átadhatta a Csömör Kupa. A nagyközség által adományozott kupát Marosi Nikolett csömöri lakos nyerte, aki három forduló alapján nem egészen hét tizedes előnnyel megvédte 2010-es elsőségét Takács Dóra (Gödöllői LSE) és Csépe Alexandra (Csömöri LTKE) előtt. izs-or

kuti_rozsa

Kuti Rózsa Hudini nevű foltos pónijával a hétvégén belekóstolhat Fóton egy nemzetközi verseny légkörébe…

  decsi_eniko

… amit Decsi Enikőnek már volt alkalma megismerni.
 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez